![]() |
Długo żadnego postu nie było, więc odświeżę temat. Ostatnio obiło mi się o czymś zwanym Z-Pack. Który pozwala odpalać kopie z dysku twardego. Ile w tym prawdy? Ja osobiście uważam że to jakaś bujda, bo rozeszłoby się to jak świeżę bułeczki. A tutaj troszeczkę informacji na paru serwisach informacyjnych.
Edit: http://geohotps3.blogspot.com/2010/0...-on-321oo.html - Swoją drogą George Hotz pod tym linkiem dodał filmik pokazujący, odpalenie mu nieauteryzowanego OtherOS'a. W nowych firmware'ach ta opcja została wyłączona(w modelach Slim w ogóle jej nie ma, ale podobno umożliwi jej dodanie do Slima) Więc stworzył custom firmware, czyli do innych homebrewów, już niedaleko... ;) |
Tak, bowiem w Slimach wyłączny jest otherOS.
Ten exploit zdjął jedną kurtynę. Cel jest taki aby poznać rootkey, którego Sony zmienić nie może bo by np. wszystkie stare gry przestały się odpalać. ;] Dlatego w tytule tematu jest dopisek: "powiedzmy". |
Cytat:
|
Cytat:
To jest poniekąd potwierdzenie twoich słów Szczuru |
Cytat:
|
Teoretycznie nie może Sony tego zablokować, gdyż to jest kernel OtherOSa(chyba).
Sony musiałoby wyłączyć totalnie OtherOS. |
Ehh wiedziałem, że tak będzie :/ Co z tego, że wydał exploita, skoro jego zastosowanie w tym momencie jest i tak "niekompletne"? Trzeba liczyć na "tęgie" głowy :D
|
Exploit opublikowany.
Nie wiem czy to był dobry pomysł na takim etapie rozwoju. No cóż, nie mnie oceniać. Mam tylko nadzieję że dziura jest naprawdę unpatchable. ;] |
Takich cfaniaków-hardkorów jeszcze nie ma. ;)
Ale jak znam życie jutro GeoHot da kolejny wpis, że znalazł na googlach drajwer. Albo coś w tym stylu. |
To teraz pozostaje pytanie czy znamy cfaniaka, który podjął by się napisania driverów dla RSX'a :szczerb:
|
No widzę. Napisał, że gra z OtherOSa. Że ma dostęp do pamięci GPU, ale bez sterowników jest to bezużyteczne, itd.
|
@Generic, przeczytaj najnowszy wpis :]
|
Zawsze takie rzeczy są tylko "for research purposes only". ;)
|
Cytat:
Cytat:
|
Obstawiam, że sprzedaż sprzętu na początku podskoczy a gier spadnie :P życie.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:43. |