Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Homebrew (https://forum.cdrinfo.pl/f106/)
-   -   PS3 złamane... powiedzmy... ;) (https://forum.cdrinfo.pl/f106/ps3-zlamane-powiedzmy-84887/)

ethar 18.04.2010 13:49

Długo żadnego postu nie było, więc odświeżę temat. Ostatnio obiło mi się o czymś zwanym Z-Pack. Który pozwala odpalać kopie z dysku twardego. Ile w tym prawdy? Ja osobiście uważam że to jakaś bujda, bo rozeszłoby się to jak świeżę bułeczki. A tutaj troszeczkę informacji na paru serwisach informacyjnych.

Edit:

http://geohotps3.blogspot.com/2010/0...-on-321oo.html - Swoją drogą George Hotz pod tym linkiem dodał filmik pokazujący, odpalenie mu nieauteryzowanego OtherOS'a. W nowych firmware'ach ta opcja została wyłączona(w modelach Slim w ogóle jej nie ma, ale podobno umożliwi jej dodanie do Slima) Więc stworzył custom firmware, czyli do innych homebrewów, już niedaleko... ;)

Berion 31.01.2010 21:57

Tak, bowiem w Slimach wyłączny jest otherOS.

Ten exploit zdjął jedną kurtynę. Cel jest taki aby poznać rootkey, którego Sony zmienić nie może bo by np. wszystkie stare gry przestały się odpalać. ;] Dlatego w tytule tematu jest dopisek: "powiedzmy".

M@X 31.01.2010 21:06

Cytat:

Napisany przez GENERiC (Post 1077733)
Teoretycznie nie może Sony tego zablokować, gdyż to jest kernel OtherOSa(chyba).

Sony musiałoby wyłączyć totalnie OtherOS.

Czyli posiadacze slimki moga sie z exploitem pozegnac...?

atomix 27.01.2010 17:12

Cytat:

Napisany przez szczuru (Post 1077728)
Ehh wiedziałem, że tak będzie :/ Co z tego, że wydał exploita, skoro jego zastosowanie w tym momencie jest i tak "niekompletne"? Trzeba liczyć na "tęgie" głowy :D

"The PS3 is hacked, its your job to figure out something useful to do with it."

To jest poniekąd potwierdzenie twoich słów Szczuru

krrk 27.01.2010 14:27

Cytat:

Napisany przez szczuru (Post 1077670)
To teraz pozostaje pytanie czy znamy cfaniaka, który podjął by się napisania driverów dla RSX'a :szczerb:

Jest sterownik open source dla kart Nvidii - nouveau. Może ktoś sportuje go dla PS3 o ile się da.

Iskander 27.01.2010 13:37

Teoretycznie nie może Sony tego zablokować, gdyż to jest kernel OtherOSa(chyba).

Sony musiałoby wyłączyć totalnie OtherOS.

szczuru 27.01.2010 12:57

Ehh wiedziałem, że tak będzie :/ Co z tego, że wydał exploita, skoro jego zastosowanie w tym momencie jest i tak "niekompletne"? Trzeba liczyć na "tęgie" głowy :D

Berion 27.01.2010 12:17

Exploit opublikowany.

Nie wiem czy to był dobry pomysł na takim etapie rozwoju. No cóż, nie mnie oceniać. Mam tylko nadzieję że dziura jest naprawdę unpatchable. ;]

Iskander 27.01.2010 01:11

Takich cfaniaków-hardkorów jeszcze nie ma. ;)

Ale jak znam życie jutro GeoHot da kolejny wpis, że znalazł na googlach drajwer. Albo coś w tym stylu.

szczuru 27.01.2010 00:48

To teraz pozostaje pytanie czy znamy cfaniaka, który podjął by się napisania driverów dla RSX'a :szczerb:

Iskander 26.01.2010 21:42

No widzę. Napisał, że gra z OtherOSa. Że ma dostęp do pamięci GPU, ale bez sterowników jest to bezużyteczne, itd.

szczuru 26.01.2010 21:34

@Generic, przeczytaj najnowszy wpis :]

Iskander 26.01.2010 21:19

Zawsze takie rzeczy są tylko "for research purposes only". ;)

szczuru 26.01.2010 21:10

Cytat:

Obstawiam, że sprzedaż sprzętu na początku podskoczy a gier spadnie :P życie.
Niby tak a niby...

Cytat:

Napisany przez Geohot
First off, this is not a release blog like "On The iPhone". If you are expecting some tool to be released from this blog like blackra1n, stop reading now. If you have a slim and are complaining this hack won't work for you, stop reading now. WE DO NOT CONDONE PIRACY, NOR WILL WE EVER. If you are looking for piracy, stop reading now. If you want to see the direction in which I will take this blog, read the early entries in the iPhone one. Information on this blog is for research purposes only.

Patrix 26.01.2010 20:57

Obstawiam, że sprzedaż sprzętu na początku podskoczy a gier spadnie :P życie.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:43.