![]() |
Cytat:
|
Ja mam najnowszy jaki jest na pewno:)
|
No i panowie jest tak jak pisalem wczesniej. Jesli nie jest to FAKE to wlasnie wypuszczona kernel exploita dla firmwaru 4.55 !
PS4 exploit: hacker qwertyoruiop releases kernel exploit for 4.55 Warto zaznaczyc ze ENTRY POINT publiczny jest poki co dla softu 4.07 max wiec w polaczeniu z tym exploitem zyskaja narazie ludzie z firmwarem 4.06 i 4.07 ( w tym JA ! :banan4::smile: Heh a przed weekendem zamowilem sobie druga konsole z niskim softem bo nie moglem sie doczekac....Nic jedna bedzie do online, druga do offline ;>>> |
Nie prosciej zlozyc PC do grania :hmm:
|
@misiozol moze i prosciej ale konsola ma kilka cech ktorych PC nie ma dlatego to nie dla kazdego moze byc alternatywa. Wymieniac nie bede bo po co gadac o wyzszosci swiat bozego narodzenia nad wielkanoca or na odwrot ;)
No a wracajac do tematu PS4 to mamy kolejny wyciek prawdopodobny WebkitExploid dla firmwaru 5.01 ! Co w polaczeniu z poprzednim kexploitem dla 4.55 da zapewne HEN dla softow DO 4.55 ! :> PS4 5.01 WebKit Exploit PoC (Proof of Concept) by ALEXZZZ9 |
Po za paroma tytulami exclusive nie widzie tam roznicy, tu i tu wszystko beta ;) , i jakos widze tu przewage w strone PC bo masz dostep do wszystkich swoich danych i duuuzo lepsza grafike .
|
Grafikę za 3000zł to ja wolę konsole i trochę oryginalnych gier na płytach blórej. xD
|
Ale prosze cie teraz to bajki prawisz gtx980 kosztuje 200euro ~800zl a wszysztkje obecne tytuly robi w ustwienich ultra ; )
|
Tak? To gdzie na alledrogo za tyle znajdę? Link. Dlatego konsola nadal tańsza.
|
Cytat:
|
Cytat:
Ty tak zawsze celowo wyszukujesz najdrozej mam cie moze jeszcze za raczke prowadzac, zaczynam odnoscic wrazenienie ze myslisz tylko o :cycki: https://www.ebay.ie/itm/MSI-NVIDIA-G...0AAOSwvFZW8Wnf https://www.ebay.ie/itm/Zotac-Geforc...wAAOSw0W5aLB4M https://www.ebay.ie/itm/ASUS-GeForce...oAAOSw1NdakFOg ZAKUMAJ aledrogo UMARLO !! |
Cytat:
|
Ebay mi nie po drodze, ale fakt, ceny lepsze jak w polszy, ty bogaczu. ;)
|
Eee tam jaki bogacz , nie stac mnie na tanie po prostu i tyle ;)
|
Powiem tak, konsola z opcja odpalenia gier ze starszych generacji to jest cos MEGA - oprócz gier MOBA, RTS i FPS wole grac we wszystko inne na konsoli:)
|
No panowie, Hackery oznajmily ze do miesiaca upublicznia exploity dla softu 5.05 ;> Takze praktycznie kazda konsola w sklepie bedzie HACKOWALNA :>>> Takze kto nie kupil to polecam szukac teraz promocji komunijnych na ps4. Juz kilka widzialem ale szybko sie rozeszly... Ale napewno bedzie mozna dostac jeszcze w ciagu tego miesiaca w dobrej cenie.. A wiec jeszcze troche i gramy w GOD OF WAR ! ;>>>
|
Nie wszystkie!!
|
Jak to nie? Jakieś wymagania inne jak OFW do max 5.05?
|
Nie kazda ps4 w sklepie to 5.05 lub nizej. Sa 5.07 i 5.50.
http://wololo.net/2018/05/14/guarant...lower-buy-now/ |
Janusze biznesu. xD Ja tam mam pro 5.03 i czekam.
|
Cytat:
|
Jak ktos ma szczescie to trafi:) GOW byl chyba 4.73?
|
Cytat:
|
Czemu nikt nie informuje o HEN dla 5.05? XD Działa, potwierdzone, nawet na 5.07 ale w przypadku update z niższego firmware zaleca się zostać na 5.05.
|
A co to za informacja , zeby wyszlo cfw na ps4 to by bylo cos a takie hen to hmm...
|
Nie zrobił nic dla sceny, marudzi, że niestały hack - misiozol 2018.
Sorki, musiałem. xD |
Bo w pracy jesteśmy ***9786;***65039; ale potwierdzam JB 5.05 jest już public !!! Także zaczynam zasysanie GOWa !;)
Wysłane z mojego moto x4 przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
scena jaka znalem zmarla i wystarczajaco postow naklepalem pomagajac na innych forach kiedy ty nie miales jeszcze konsoli :P |
Zmarła - bo nikomu się już nie chce grzebać w konsolach... roootować telefonów... to ma działać i tyle... albo aż tyle :)
|
Zaraziłem pesymizmem. Wirus grasuje dalej. :D
@mgit Gorzej, młode pokolenie jest po prostu tępe i nierozumie, że wszystkie te dane straci jeśli ich samodzielnie nie zabezpieczy (a zresztą, większości nawet i to lata i powiewa). |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Sprzęt jest dla nas, a nie by z nim walczyć... ma działać jak Apple! Włączam i działa bez kombinacji i ślęczenia dla czego tak działa, a nie jak powinno :taktak: |
Stracisz internet albo wywalą chmurę i Twoje dane pójdą się kochać :P
Już dysk zewnętrzny jest o wiele pewniejszy. W ogóle dzisiejszy trend to przedkładanie wygody i designu (czy jak kto woli wyglądu) nad wszystko, czego efektem są urządzenia wykastrowane z funkcjonalności z obsługą dostosowaną do największych ameb czyt. minimum opcji, minimum przycisków i obrazki jak dla dzieci objaśniające totalne banały. Ja też nie kupuje telefonu żeby w nim grzebać (bo używam go jako telefonu więc co mam zmieniać, czcionkę w smsach?) ale komputer jak najbardziej, począwszy od wyglądu i kompozycji skończywszy na ustawieniach systemowych. Nie wyobrażam sobie używać komputera ot, tak po wyjęciu z pudełka (przynajmniej jeśli chodzi o komputery z Windowsem) bo poza syfem preinstalowanym trzeba sobie wszystko dostosować żeby działało jak ja chcę. |
Cytat:
- - - @DarkSlide97 Im tego nie przetłumaczysz. Jak zakręcili kurek Megaupload to tłumaczyli, że przecież oczywiście to "przez piractwo i j*ć resztę", a jak SkyDrive kasował *.iso to... "pomyłka, każdemu może się zdarzyć". :D W telefonie z Androidem podstawą jest su, aby modyfikować iptables i hosts. A to tylko dwa przykłady z morza innych, szalenie użytecznych... |
Co do blokady hosts (durne natrętne reklamy) w andkach, to jedyna opcja (no może jeszcze DS3 pod kontrolą andka) dla której mam zrootowany telefon i dla takiej poje**nej firmy jak Nintendo (które nadal olewa Polskę) to ja też mam ich 'tam' i wszytko od Nintento mam zchipowane zgodnie w myśl 'kocham gry Nintendo, nienawidzę Nintendo'.
Osobiście cieszę się z hacka na ps4, mam tylko 2 gry i (łomatko) zero, tak, zero 'piratów', i obie płytki zmodowałem do fakepkg, skoro Sony też ma mnie gdzieś to się im odwdzięczam, kupuję tylko płytowe wydania (dopóki mają sens) i zero dojenia mnie PSNami i innymi sklepami. @MasterPopsuj, oni nawet chęć odzyskania konta (po niesłusznym banie) podepną pod piractwo więc o czym dyskutować? |
A najlepsze jest to, że na Wii i WiiU kupione fanty są przypisane do konsoli, a nie konta. Zdycha konsola, to zabiera ze sobą pieniądze. I nie ma zmiłuj. Na Switchu z kolei trochę już zmądrzeli, ale sake znów przedawkowali bo "kopię" save'ów można (będzie, bo jeszcze usługa nie działa :D) zrobić w ichniej płatnej chmurze, ale w taki sposób że z konsoli jest kasowany, a z chmury nie jest streamowany (czyli save jest albo tu albo tu). I jak przy takim kurestwie nie hakować?
Ja PS4 nie chcę łamać, ale kopia save'ów, ustawień itd. zadziała tylko na tym konkretnym egzemplarzu konsoli i tylko po uprzednim zalogowaniu do SEN (które pewnego dnia przecież wyłączą). Trofea tylko online. Więc czekam... aż mój fw pęknie i rozkminią PFS i szyfrowanie HDD. Sczytam klucze i wrócę potem z powrotem na czysty OFW. :czar: |
Akurat Wii i WiiU samo niny ma już głęboko w poważaniu, taka akcja: zaktualizowałem konsole, mając softmoda dla vWii - wszystko działa, IOSy dla trybu vWii dostały poprawki, softmod vWii nie zniknął, zainstalowałem softmoda dla WiiU (mod offline z zakupionej gry), działa, sklep działa, softmod działa, dafaq? Scena nie wie za co na WiiU (bo serwery Wii już dawno wyłączone) dostaje się bana, znaczy wiadomo, że za cheatowanie w grach, ale za które komponenty softmoda nikt nie wie, samo niny nie wie. xD Poza tym, słyszałeś, że niny podpisało umowę z SanDisc? Przepowiednie się sprawdzają, że kadridż będzie o kant dupy rozbić bo albo masz część gry na kadridżu, albo w gorszym przypadku klucz dla gry w pudełku a kadridża co najwyżej sobie 'tam' wsadzić. No i cała akcja 160zł albo więcej (nie orientuje się dokładnie) za jakąś udziwnioną grę dla małotatów i karon. XD
|
Jak to jest, że na olxaxh nie ma jeszcze konsol do kupienia?
Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
Wysłane z mojego moto x4 przy użyciu Tapatalka |
Zapewne z niskim softem , albo juz "naprawionych" ;)
|
A to zaden problem kupic konsole z softem 5.05. Wiekszosc raczej takich w sklepie...Nawet Bundle z God of Warem maja 4.73 z tego co ludzie pisza... Jak chce sie kupic pewniaka to najlepiej wybierac bundla z jak najstarsza gra i tyle. Wyzszy soft tzn. 5.50 wyszedl w marcu wiec praktycznie wszystkie konsole z Data Code do 8A beda GIT. A "naprawienie" to banala i nie trwala sprawa wiec nikt takich konsol nie moze sprzedac bo po kazdym resecie konsola juz jest "odnaprawiona" ;)
|
Ok. Zastanawiam się co zrobić. Bo ps3 mam naprawiona i druga nie. Jest jakieś ryzyko bana na ps4? Myślałem żeby swoją zostawić i kiedyś kupić druga do naprawienia, ale z tego co piszecie to chyba nie ma sensu. Inna sprawa, że ja wsiadłem na najnowsza wersje softu i na razie nie naprawie.
Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka |
Z banami nie ma tematu bo nie ma dostepu do PSN na "naprawionych" konsolach wiec nie ma jak. Ale jak zapewne kiedys pojawi sie dostep to i bany sie pojawia...No ale jak masz wyzszy soft to nie ma tematu w ogole ;) Bo HAckery nawet ostatnio znowu powtorzyli ze nie ma planow wydania kolejnych jailbrekow i jak ktos ma konsole z wyzszym softem a chce naprawiac to musi sprzedac i kupic sobie z nizszym.
|
Prędzej czy później wyjdą kexploity na 5.50+, a może i inne niż webkit entrypointy. Wystarczy zaczekać, choć w przypadku PS4 to ciężko. Spory line up szykuje się na końcówkę, a ten będzie minimum 5.53+ (ja już się niemogę doczekać remake'u Spyro), do tego promocje na storze. Ja zmiękłem. :kapkap:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:35. |