Powrót   Forum CDRinfo.pl > > >

Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 28.05.2018, 12:33   #1
A youkai of love
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,112
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
[PS4] Mira CFW dla OFW 5.05/5.07

1. Ściągamy OFW 5.05 np. z tąd: https://darksoftware.xyz/PS4/FWlist#
2. Instalujemy oprogramowanie OFW 5.05 (musimy być na mniejszym niż to)
2a. Pendrive ma być sformatowany na system plików EXFAT/FAT32 a foldery gdzie ma być plik aktualizacji: PS4/UPDATE/PS4UPDATE.PUP
3. Pamiętamy aby w ustawieniach > system > ODznaczyć Automatyczne pobieranie. NIE chcemy mieć 5.55 !!
4. Po instalacji przechodzimy w ustawienia sieciowe konsoli
5. Ustawiamy adres DNS x2 na taki, jakie IP ma nasz komputer
5a. Możemy pobrać program: https://www3.zippyshare.com/v/I1XkrQ9U/file.html i to IP jakie nam pokaże ustawiamy na nasz DNS w konsoli PS4
6. Odpalamy przeglądarkę internetową na konsoli
7. wpisujemy jeden z adresów:
http://c rack.bargains/505k/ (bez spacji)
https://sce.party/ps4/5.05/
8. czekamy, konsola może się zrestartować, to normalne !
9. Może wyskoczyć okienko w przeglądarce, klikamy OK
9a. wchodzimy ponownie w przeglądarkę i Jailbreak powinien dać komunikat pozytywny: You're All Set !
10. po restarcie powinny nam się ukazać opcje Debug w ustawieniach
10a. Cieszymy się MIRĄ CFW oraz instalacją Gier.

PS: Tutorial wymodził administrator z forum http://ps4-hack.cba.pl thenat17

Od siebie dodam, że sprawdzone na OFW 5.07 i działa ale lepiej być na 5.05.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />

Ostatnio zmieniany przez A youkai of love : 28.05.2018 o godz. 12:38
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.05.2018, 10:45   #2
MajsterPopsuj
Odmrożony leniwiec
 
Avatar użytkownika MajsterPopsuj
 
Data rejestracji: 02.03.2018
Lokalizacja: Ceres
Posty: 474
MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Czekam na obiecany framework pod pluginy i wyciąg także obiecanych, kluczy.
To znaczy czekam na 5.53...

Tak BTW: radzę uważać bo PS4 ignoruje ustawienia wyłączenia automatycznego pobierania. Miałem 5.05, uśpiłem sukę żeby prądu nie marnować podczas pobierania, a po powrocie mam pobrany nowszy fw. I tak mnie te komunikaty podk*ły że w końcu uległem i zgodziłem się na instalację... Dlatego najlepszym lekarstwem jest wycięcie serwerów Sony, które serwują ten crapware.

Ostatnio zmieniany przez MajsterPopsuj : 29.05.2018 o godz. 10:49
MajsterPopsuj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.07.2018, 23:41   #3
frog
Żabol
 
Avatar użytkownika frog
 
Data rejestracji: 27.04.2003
Lokalizacja: Zabrze
Posty: 2,168
frog niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Majster to zawaliles...Update idzie usunac by nie denerwowal komunikatem i mozna sie przed tym odpowiednio ochronic stosujac Blocker Updatow...Ale najlepsza opcja to nie dawanie konsoli dostepu do netu bo ta wysyla mase info do sony takze po co sie wystawiac na jakies przykre konsekwencje w przyszlosci...
__________________

HARDSTYLE IS MY STYLE !!!
frog jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.07.2018, 09:01   #4
MajsterPopsuj
Odmrożony leniwiec
 
Avatar użytkownika MajsterPopsuj
 
Data rejestracji: 02.03.2018
Lokalizacja: Ceres
Posty: 474
MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Bez internetów chyba nie zainstaluję patchy bo opcje debugowe pozwalają tylko na paczki debug i fake signed.

Poza tym wtedy złamany był 4.55 i myślałem, że tak jeszcze długo zostanie. Na dodatek ustawiam się na remake Spyro na jesieni, a ten wejdzie na pewno nawet z nowszym fw niż 5.55. I co ciekawego jest już na scenie? W zasadzie nic poza serwerem FTP... Ja chcę dostępu do danych na HDD i PFS (bez konsoli) i to jest coś co by mnie przekonało do tzw. jailbreaka.
MajsterPopsuj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.07.2018, 09:43   #5
frog
Żabol
 
Avatar użytkownika frog
 
Data rejestracji: 27.04.2003
Lokalizacja: Zabrze
Posty: 2,168
frog niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Napisales ze miales 5.05 myslalem ze z JB...Co do instalowania patchy to nie wiem dokladnie o ktore ci chodzi dokladnie ale sami devs pisali juz nie pamietam kto czy flatz czy Mathieluh czy jeszcze ktos inny zeby nie dawac dostepu do netu konsoli bo bardzo duzo danych wysylaja na serwery sony...PIsali o tym kilkukrotnie ..Wiadomo mozna sobie bloknac url na routerze ale jak kiedys czytalem tych serwerow jest sporo, takze upewnij sie ze masz pelna liste na przyszlosc...Ja jestem tylko zwyklym graczem takze nie wiele mi do szczescia potrzeba Licze ze jak wyjdzie Spyro,RDR2 i inne nowe kwiatki to ogarna do tego czasu odpowiednie spoofery czy tam patche bo na nowego JB chyba dlugo jeszcze bedzie trzeba czekac z tego co pisza devy... Moze to juz ostatni wolny kexploit jaki maja i nie chca sobie drogi dojscia do analizy nowych firmwarow odcinac....
__________________

HARDSTYLE IS MY STYLE !!!
frog jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.07.2018, 01:10   #6
MajsterPopsuj
Odmrożony leniwiec
 
Avatar użytkownika MajsterPopsuj
 
Data rejestracji: 02.03.2018
Lokalizacja: Ceres
Posty: 474
MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Miałem jak jeszcze ten fw był nie ruszony. Inaczej bym się wstrzymał.

Ale można whitelistować na routerze tylko serwery z paczami. Granie bez patchy to jak ucięcie sobie ręki, nogi, a czasem i jajek. Premierowe wersje są dziś bardzo rzadko dopracowane (jak również spatchowane, ale zawsze to więcej poprawek).

Jak mnie zbanują to nie będę płakać bo wciąż będę mieć dostęp do danych (a w przyszłości pewnie przenośnych). I tak w sumie mogą to zrobić bo synchronizowałem trofea na PS3 z flagą debug. Statystyki online mnie w ogóle nie interesują, traktuję to jako darmową kopię online.

Żaden spoofer Ci nic nie da jak gra jest podpisana pod nowszy fw. Wtedy ratunkiem jest tylko to, że ktoś na nowszym, odszyfruje i podpisze pod starszy (o ile to w ogóle możliwe, mało mnie to już interesuje prawdę powiedziawszy).
MajsterPopsuj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.07.2018, 22:27   #7
Diabolique
Horror Fan
 
Avatar użytkownika Diabolique
 
Data rejestracji: 27.06.2005
Lokalizacja: Blok Wschodni
Posty: 1,609
Diabolique po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Diabolique po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Diabolique po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Diabolique po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Czy to już ten czas, gdy trzeba kupić PS4 dla homebrew i tortów?
__________________

iHAS124@PX-L890SA

Diabolique jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.07.2018, 22:53   #8
loki7777
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,142
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Za pozno, chyba ze konsola juz troche lezy w sklepie
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.07.2018, 23:23   #9
Diabolique
Horror Fan
 
Avatar użytkownika Diabolique
 
Data rejestracji: 27.06.2005
Lokalizacja: Blok Wschodni
Posty: 1,609
Diabolique po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Diabolique po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Diabolique po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Diabolique po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Może za późno, ale czy wyjdzie coś pokroju rebuga z ps3? Tak, czy inaczej taką konsolę da radę kupić. Jak zawsze kwestia ceny. Giery? Póki co max 5 tytułów exów.
__________________

iHAS124@PX-L890SA

Diabolique jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.07.2018, 23:56   #10
MajsterPopsuj
Odmrożony leniwiec
 
Avatar użytkownika MajsterPopsuj
 
Data rejestracji: 02.03.2018
Lokalizacja: Ceres
Posty: 474
MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Diabolique Podgląd Wiadomości
Czy to już ten czas, gdy trzeba kupić PS4 dla homebrew i tortów?
Przecież tam jest pustynia. Jedyne co można robić to kopię zaszyfrowanych per konsola danych... i odpalać pirackie gry. Lipa.

Cytat:
Może za późno, ale czy wyjdzie coś pokroju rebuga z ps3? Tak, czy inaczej taką konsolę da radę kupić. Jak zawsze kwestia ceny. Giery? Póki co max 5 tytułów exów.
Nigdy nie wyjdzie... Prawdziwe CFW tylko na PS3. Pierwsze, jedyne i raczej ostatnie. Ale jeśli pytasz o CFW w stylu PSP, PSV czy innych konsol to kto wie, w przyszłości raczej tak. Na dzień dzisiejszy czegoś takiego nie ma (temat jest o MiraCFW, który nie jest CFW tylko HEN-em odpalanym za każdym włączeniem konsoli, ręcznie przez stronę internetową, a jakby tego było mało to nie zawsze za pierwszym razem zaskakuje).

Ostatnio zmieniany przez MajsterPopsuj : 22.07.2018 o godz. 00:00
MajsterPopsuj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.07.2018, 11:40   #11
A youkai of love
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,112
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Master popsuj, próbowałeś odpalać z ESP? Wchodzi za każdym razem, odpowiednio przygotowany serwer też, więc są alternatywy, ale trzebaby było się interesować.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.07.2018, 12:09   #12
MajsterPopsuj
Odmrożony leniwiec
 
Avatar użytkownika MajsterPopsuj
 
Data rejestracji: 02.03.2018
Lokalizacja: Ceres
Posty: 474
MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Nie, ja nawet mam fw 5.55. Za to mam kolegów co się z tym męczą.
MajsterPopsuj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.07.2018, 22:10   #13
frog
Żabol
 
Avatar użytkownika frog
 
Data rejestracji: 27.04.2003
Lokalizacja: Zabrze
Posty: 2,168
frog niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
U mnie tez od strzala odpala zawsze z pendraka podlaczonego pod routera.. HEN 1.7 od Vortexa jest juz dopieszczony i w zasadzie problemow nie ma..
CFW obstawiam ze napewno bedzie ale raczej dopiero po premierze PS5. Bedzie bo Rusy pokazaly ze maja patent na bootloader i klucze wiec wszystko jest do zrobienia. Kwestia upublicznienia i podzielenia sie tym
__________________

HARDSTYLE IS MY STYLE !!!
frog jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.08.2018, 23:53   #14
MajsterPopsuj
Odmrożony leniwiec
 
Avatar użytkownika MajsterPopsuj
 
Data rejestracji: 02.03.2018
Lokalizacja: Ceres
Posty: 474
MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
https://fail0verflow.com/blog/2018/ps4-aeolia/
https://fail0verflow.com/blog/2018/ps4-syscon/

Czyli CFW jest możliwy. Szkoda, tylko że brakuje tam kluczowych informacji i bez modchipa się nie obejdzie.
MajsterPopsuj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.08.2018, 07:06   #15
Meanthord
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika Meanthord
 
Data rejestracji: 14.03.2013
Posty: 251
Meanthord niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
A są w ogóle jakieś emulatory itp.? Bo jeśli nie, to na **** to przerabiać?
Meanthord jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
LG gsa-h54l, problem z prędkością dla płyt Maciek26_1992 Napędy optyczne DVD 8 13.08.2007 08:43
ograniczyć download/upload dla wybranego komputera w sieci... dwozny Off topic 5 03.02.2007 14:31
Dla Was.. i dla Ciebie Kochanie... Martin_TP Off topic 13 10.03.2003 18:38
Kłopot z DMA dla dysku Fantomas Off topic 17 26.04.2002 07:13
Rejestracja Nero dla LG 16x a dostępne prędkośći dla CD-RW michu84 Napędy optyczne CD 1 20.01.2002 16:20


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.