Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Homebrew (https://forum.cdrinfo.pl/f106/)
-   -   PSP - Jak Wgrać Gry..... (https://forum.cdrinfo.pl/f106/psp-jak-wgrac-gry-61625/)

andrzejj9 01.10.2009 21:36

Zainteresowały mnie tzw. "minis" na playstation store, więc postanowiłem się z tą stroną zapoznać. Nie będę opisywał kolejnych prób znalezienia czegokolwiek na tej stronie, poza odwoływaniem do kolejnego niepotrzebnego mi programu (który ostatecznie zainstalowałem, chociaż nie wiem po co) i dalszych perypetii, ale mam kilka pytań:

- czy rzeczywiście jedynym sposobem, żeby móc coś legalnie kupić na stronie PSN jest instalowanie kolejnego durnego programu?

- czy nie ma jakiejś alternatywy, przy której instalacji nie instaluje się kolejnych piętnaście (przesadzam.. ale tylko trochę...) kompletnie niepotrzebnych mi programów, typu Quick Time?

- czy faktycznie przy przeglądaniu (już po zainstalowaniu tego programu) gier i filmików poza kilkuzdaniowym opisem tytułu, nie ma przy nim żadnych innych informacji, ani nawet żadnych dodatkowych screenów???

[pytanie retoryczne] - czy koniecznie po ściągnięciu najnowszej wersji programu, plus tysiącu dodatków do niego, jak już ostatecznie zdecyduję się (praktycznie w ciemno, bo bez sensownego opisu, żadnych screenów, nie mówiąc o filmikach) coś ściągnąć, to musi się pojawiać komunikat o starej wersji jakiejś składowej programu? Przecież on wyszedł dzisiaj i ja go dzisiaj ściągnąłem!!

i ostatnia sprawa.. jak już jakimś cudem udało się wszystko zrobić i okazało się, że..

- czy ten wspaniały program nie udostępnia możliwości zapisania ściąganego tytułu na dysk? Czy trzeba koniecznie mieć podłączoną konsolę?

- a jeśli tak, to czy można to później zgrać z konsoli na dysk (a może jeszcze jest czymś dodatkowo zabezpieczone...)?

- i w międzyczasie - w jakim katalogu na konsoli jest to zapisywane? Czy nie zmienia struktury innych katalogów? Czy w ogóle nie zrobi jakiegoś burdelu na karcie, albo i jej nie sformatuje, co biorąc pod uwagę wszystkie poprzednie punkty, wcale by tak właściwie specjalnie nie zdziwiło...

Podsumowując.. Chciałem, naprawdę chciałem coś sobie ofifcjalnie ze strony PS ściągnąć i oczywiście za to zapłacić. Zostałem jednak tak skutecznie i wieloetapowo do tego zniechęcony, że raczej długo nie przyjdzie mi do głowy równie durny pomysł. Byle tak dalej. Wróżę wielką popularność takiej formie obsługiwania klientów.. (i dziwić się, że piractwo na PSP się szerzy.. Przy takich ułatwieniach dla chcących kupować oryginały...).

Berion 04.08.2009 23:52

Jakby wrzucił w nieobsługiwanym to by nie wyświetlił nic. :P

szczuru 03.08.2009 09:08

Akurat Magic Gate tutaj nie jest tutaj aż tak bardzo ważny :P Do folderu ISO wrzucasz gry w jakim formacie?

Berion 30.07.2009 17:04

>> http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/p...ck/strona1.php

BTW: karta oryginalna (Magic Gate: Supported)?

Krzymek95 28.07.2009 19:47

Ja zrobiłem wszystko tak jak na 1 stronie.(bez UMD DEMO DISK{bo nie wiem skąd wziąć})
I pokazuje this data is corrupted. Co mam zrobić by działało

szczuru 09.03.2009 23:10

Zamiast tworzyć ręcznie foldery na kartę, skorzystaj z opcji Format Memory Stick w podmenu Settings w PSP :]

Berion 09.03.2009 21:11

Co rozumiesz pod pojęciem: "gry"? -> Format/platforma.

shovtec 09.03.2009 00:11

Witam wszystkich i proszę o pomoc :/:/ Mam soft 5.00 M33-6 . Ztworzyłem folder ISO na karcie pamieci ( 4 gb ). zgrałem gry i tylko zrzarło mi pamiec ( tyle ile zajmuja gry ). a gier nie ma ?? :/ " there are no games" ... co mam zrobic?? prosze o pomoc !!!!

HELP

Berion 19.02.2009 00:43

No właśnie po to jest pandora abyś mógł wgrać CFW. Jednak bez niego tego nie zrobisz i koło się zamyka. Ściślej mówiąc: potrzebujesz drugiej PSP, która ma fw 1.50 lub dowolny cfw.

Jest jeszcze jedna metoda pozwalająca na samodzielne zrobienie z tej baterii "pandorową", ale wymaga to lutowania na baterii, więc metoda inwazyjna. Ponadto trzeba "specjalnie" sformatować msd (są programy do tego, ale nie wiem co one dokładnie robią, więc nazwę to jako "specjalnie" właśnie) i rozpakować fw 1.50 z PSARa dla grubych PSP i 1.50 z 3.40 dla Slim, konkretnie dla PSP-2xxx (trzeba je ze sobą zmielić, też nie wiem co konkretnie z którego, ale też są do tego programy).

Do tego dochodzi jeszcze fakt, że nie na wszystkich płytach głównych można to zrobić. I jak na razie na PSP-3xxx nie da się wgrać CFW.

---

Przynajmniej tak to wyglądało pod koniec 2k8. Nie interesowałem się tym od dawna. PSP nie posiadam, a dałem się wciągnąć w parę projektów scenowych.

O dwongraderach to chyba można już zapomnieć. Chociaż kto to wie.

Ozgi 18.02.2009 21:28

Naprawdę ??? Nie ma dla mnie takiej możliwośći, nic się nie da zrobić ???
Szkoda..., może niedługo będzie zrobię downgroad i wtedy coś może zdziałamy:D

(A jak wgrać CFW:> i skąd to wziąc?(google?)

Pozdrawiam Ozgi

Berion 18.02.2009 19:40

Jeśli nie masz nikogo z PSP z CFW to sobie nie poradzisz. ;]

Ozgi 18.02.2009 18:31

Witam, ja również jestem posiadaczem konsoli PSP i chciałbym się dowiedzieć, zapytać, jak w prostu sposób mógłbym odpalić gry z karty MS na moim PSP ? mam software 3.95 i nowego czystego Memory Sticka Pro Duo(4 gb), orginalna bateria, brak pandory, jakie programy mam ściągnąć i gdzie to wszystko wpakować :)) Czytałem temat, więć myślę że z drobną pomocą:D mógłbym sobie poradzić :haha:

Z góry dziękuję za jakąkolwiek odpowiedź.

Majkel94 15.02.2009 13:38

problem z filemem

Kupiłem 3 dni temu psp 3004 soft 5.03 :)Próbowałem convertować film do rozszerzenia mp4 ale nie ruszył, tu pojawia się pytanie jakie pliki filmowe odtwarza moje psp i gdzie muszę je włożyć:help::help::help::help::help::help::help::h elp::help::help::help::help:

Berion 01.02.2009 13:23

Uogólniając: instalator CFW M33.

Kadziol 31.01.2009 13:39

Despertar del Cementario - co to jest?!:P

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:22.