![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 14.03.2013
![]() |
[PSVita] Używka, HENkaku i jak dalej ruszyć?
Panowie, pomóżcie...
Trochę z przypadku wpadła mi w ręce Vita (OLED), w systemie jest napisane soft 3.65. Obojętnie czy przywrócę do ustawień fabrycznych czy nie to dodatkowa pozycja "henkaku" w opcjach istnieje, można tam ustawić parę rzeczy. Mam jednak wrażenie, że konsolka do końca przerobiona nie jest, jak np. z tego poziomu zainstalować PSVShell czy cokolwiek innego? Karty sd2vita też oczywiście nie widzi. Ktoś coś? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jakis "geniusz" wziol i zainstalowal/zaktualizowal na nowy soft, nie chce mi sie przepisywac zajrzyj tutaj https://wololo.net/vita-cfw4dummies/
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 02.09.2016
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przed uruchomieniem HENkaku wejdź w:
Ustawienia -> System -> Informacja o systemie. Powinno być 3.65. Potem uruchom "bąbla" h-encore i znowu to samo: Ustawienia -> System -> Informacja o systemie. Powinno być 3.65 (jakieś chińskie krzaki). Dodatkowo wejdź w ustawienia HANkaku (Ustawienia -> Ustawienia HENkaku -> Fałszowana wersja). Zobacz co jest tam napisane. Zobacz też czy masz zaznaczoną opcję "spoofing" Jak masz "bąbla" h-encore, przed uruchomieniem go przytrzymaj "R". Po jakieś krótkiej chwili powinno ci się pojawić kilka opcji. Wybierz: Download VitaShell - Oczywiście musisz by połączony poprze Wi-Fi aby go ściągnąć. Aby konsola ogarniała sd2vita musisz najpierw zainstalować plugin. Jak nie chcesz się męczyć to możesz to zrobić za pomocą AutoPlugin2.
![]() |
#4 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Henkaku jest do 3.60, h-encore to 3.65 . Zawsze mozna zjechac na dol do 3.60 przy pomocy modoru.
![]() |
#5 |
Guru
Data rejestracji: 02.09.2016
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Widzę że za bardzo skupiłem się na tym co mam w ustawieniach "Ustawienia HENkaku".
W "bąblu" mam h-encore (final h-encore). Masz rację. HENkaku jest do 3.60.
![]() |
#6 |
eŁDeZet Ma(j)ster
Data rejestracji: 05.04.2005
![]() ![]() ![]() ![]() |
Koniec końców warto zejść do 3.60 i zainstalować:
sd2vita - aby używać karty SD w porcie kart z grami Enso - aby mieć autoboot CFW reF00d - aby wszystkie gry działały (te wymagające wyższego FW) NoNpDRM - aby działały oficjalne pkg w grami Pkgi - taki "free shop". Adrenaline - emulator FW PSP + PSX
![]() |
#7 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tylko szkoda ze nic na to juz nie wydadza
![]() Mam lezec oleda ale juz chyba z rok jej nie wlaczalem - bardziej wii u do mnie przemowilo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
[psvita], dalej, henkaku, jak, ruszyć, używka |
|
|