Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Homebrew

Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 24.01.2010, 22:51   #8
sonic01
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 27.12.2008
sonic01 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Potrzebuję pomocy w jednej kwestii : jak pokazał się Free Mc Boot po kilkudniowych bojach i przeczytaniu wielu opisów i tutoriali udało mi się go zainstalować wraz z programem esr na karcie i od tego czasu kopie odpalam za pomocą tego programu. Nie wiem czy do końca dobrze to zrobiłem bo niektórzy piszą że gra odpala się automatycznie a u mnie żeby odpalić grę muszę po włożeniu płyty do PS 2 naciskać R2 i wtedy ekran miga kolorami i gra się uruchamia. Robiłem tę instalkę Free Mc Boot bardzo dawno i na dziś dzień już nie pamiętam jak to zrobiłem ale wszystko działa i do szczęścia brakuje mi tylko jednego - możliwości odpalania na PS 2 kopii gier z PSX-a. Siłowo na podmiankę nie chcę tego robić a wiem że jest program PSX Launcher który zatrzymuję oryginał i można podmienić na kopię. I tu moje pytanie czy do mojej kompilacji na karcie mogę jakoś dodać sam ten program bez ponownego instalowania Free Mc Boot ? Jeśli tak to jak to zrobić (w paczce którą tu znalazłem w katalogu apps jest folder PSXLOADER a w nim dwa pliki : PSX Launcher.elf i PSXLOAD.elf . Czy oba są potrzebne i jak i gdzie je dodać na kartę pamięci z Free Mc Boot-em ? Jak potem za pomocą tego programu odpalić kopię gry z PSX-a. Proszę o pomoc i wyrozumiałość, to wprawdzie mój pierwszy post tutaj ale mam nadzieję że ktoś obeznany i życzliwy mi pomoże.
Pozdrawiam.
PS.
Zapomniałem że mam w konsoli pozakładane blokadki od swap magica a moje PS 2 to slim.
sonic01 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

Twoje uprawnienia: