Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Homebrew

Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 04.07.2007, 14:25   #5
Kamahl
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.07.2007
Kamahl zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Heh no tak przyznaje, że sporo mi wyszło tego tekstu.. nie mam nic na swoją obronę
Tak czy inaczej jestem bardzo wdzięczny za Wasze odpowiedzi.

Jeśli chodzi o majstrowanie z kartą podczas sejwa, to raczej odpada. Przyznaję, że jako użytkownik konsol jestem "zielony" ale staram się pilnować takich podstawowych rzeczy Choć z drugiej strony wolałbym aby to właśnie była cała przyczyna. Wiedząc, iż winna była moja głupota nie miałbym wielkiego zmartwienia

Opis nadpisywania sawe'ów "kopia bloku -> zapis" sporo wyjaśnia.. ale w takim razie skoro powstaje corrupted data i jest ona nadpisywana na poprzedni save świadczy to o tym, iż jest ona traktowana przez konsolę/grę jako plik poprawny.. więc czemu przy odczycie staje się corrupted? Wiem, ze może trochę za bardzo kombinuje lecz staram się zrozumieć kiedy tak właściwie save "staje się" uszkodzony. Czy może się zdarzyć, że na MC są np. jakieś wadliwe bloki, na których każdy save za każdym razem zostanie wadliwie zapisany?

Odnośnie odratowania save'u to cieszę się, że istnieje (teoretycznie/częściowo) taka możliwość. Ta myśl jest bardzo krzepiąca aczkolwiek w tej akurat sytuacji nie będę z tego zabiegu korzystał, gdyż tak na prawdę straciłem bardzo niewiele samej gry (0% ukończenia gry, wykonane kilka prób "B Licence"). Więc nie było bólu ani łez.. jedynie niepewność o działanie karty.

Jeśli chodzi o archiwizację save'ów i nową metodę emulacji MCSIO, to pozostaje mi jedynie zaczekać aż ktoś mądry się tym zajmie i ułatwi tym mniej mądrym (czyli mnie ) korzystanie z tego typu dobrodziejstwa. W międzyczasie myślę, że spróbuję poeksperymentować z pendrivem.
Pewnie nieprędko ujrzę pierwsze rezultaty, bo najpierw muszę taki pendrive nabyć ..no i jeszcze przydałby się Swap Magic - bo jak rozumiem SM to jedyny sensowny sposób aby móc odpalić ULELFA nie tracąc przy tym gwarancji na konsolę, którą jeszcze przez jakiś czas posiadam.
Zastanawiam się czy do samego "przerzucania" save'ów na pendrive wystarczy mi SM w wersji 3.6 (taki jest nieco tańszy niż 3.8, a raczej i tak nie mam ambicji odtwarzania na PS2 filmów divX, mp3 itp.- w końcu od tego mam PC )
Sam pendrive natomiast wypatrzyłem sobie tutaj http://www.allegro.pl/item208210671_...a_wysylka.html - jest ładny i tani .. dla mnie to główne kryterium nie wiem tylko czy będzie on dobrze widziany przez program ale chyba jedynym sposobem jest przekonanie się w praktyce.

To by było na tyle
Dziękuję raz jeszcze za Wasze odpowiedzi.
Kamahl jest offline   Odpowiedz cytując ten post

Twoje uprawnienia: