![]() |
Cytat:
|
Nie jest zamknięta. Na razie nie działa. ;)
Nie, obecną oczywiście - i oczywiście rozpakowany. Nie można, chyba że napiszesz sobie własny UI. he he Nie jest, możliwe że nawet już w lipcu wydamy patcha. |
chyba jakis czas temu czytales bo psx-scene.com jest zamkniety, a szkoda bo bylem ciekawy tej strony ;). 10 mb? chyba masz na mysli v.3.0 bo ja opieralem tekst o biezaca wersje :D. ciekawy koncept. hmmm mozna tak zrobic? bo wyglad sms'a jest ladny ale nie jakis sliczny. zauwazylem filmik okami. no no no slyszalem o tym projekcie:spoko:. jest juz skonczony?
|
Czy ja wiem czy taki mały? Pewnie gdzieś z 10MB ma jak nie lepiej. ;)
Podobno v3.0 ma mieć GUI w 3d. Nie wiem, tak czytałem na psx-scene.com w temacie o nowym, proponowanym przez jakiegoś Rosjanina menu zanim im padło. Sam nie pytałem, może i plotka. To był mój koncept: http://konsole.cdrinfo.pl/p/scena/sms_gui_menu.jpg |
no no czekam juz na R7 :D moze masz jakies info dotyczace nowszej wersji SMS'a? pytam bo jestem ciekaw czy z kazda kolejna wersja dodaja nowsze kodeki itd. Program nawet dobrze sobie radzi z filmikami *avi. troche dziwi mnie fakt ze taki malutki program i zawiera jakies tam kodeki. ale jestem zdziwiony oczywiscie na plus :spoko:
|
Każdy program wyświetla numer wersji/builda. uLE zawsze w prawym górnym rogu, a SMS na środku po prawej stronie (znika za chwilę).
Ostatnia beta uLE to 4.39Z. Niestabilna. Z najciekawszych nowych funkcji to przejście z MCMAN na XMCMAN (itd.). Ciekawe co na to posiadacze SCPH-1xxxx. ;D Innymi słowy: będzie można zmieniać nazwy plików na karcie pamięci (do tej pory można było tylko w locie podczas operacji cut/copy). Temat jest jednak o SMSie, więc nie rób bałaganu. :P Cytat:
Po za tym po co przytaczasz jakieś nie wiadomo jakie linki jak to samo, tyle że nowsze i nie ukradzione masz tutaj (nie ma czegoś takiego jak "PS2 DVD Tools"... jak mnie wk* jak ktoś zamieszcza czyjeś paczki lub soft i zmienia nazwy... To ELF-Pack w wersji R3... a jak wiadomo jest już R7 w drodze.): >> http://forum.cdrinfo.pl/f106/obraz-z...hdl-etc-76098/ |
hehe no pewnie ze zaslonilem nowym skinem :D, ale zawsze mozna wrocic do standardowego. pobralem dzis ze strony ta wersje o ktorej piszesz i wszystko ok. oczywiscie nie moglem sie powstrzymac przed spolszczeniem ulelfa i sms'a i wstawieniem wlasnego skina ;) jak jest taka mozliwosc to trzeba korzystac, a tym bardziej jezyk polski stylowo sie prezentuje w programach na ps2 :spoko: ciekawe kiedy wypuszcza jeszcze nowszego sms'a i uelfa?
--- Cytat:
Na tej stronie wyczytalem (na paru innych takze): "DEV1 dla modchipów Ripper 2 Gold, DMS i wszystkich, które bootują z MC0:/\BOOT\BOOT.ELF (trójkąt)" |
Ule najnowszy to 4.39 jest jeszcze 4.39y beta której nie używałem,a jeśli chodzi o SMS to ver.2.9rev.3 najnowsza jest i jego wersja zwykle była wyświetlana na backgroundzie który pewnie zasłoniłeś jakimś nowym skinem ;)
|
hehe no nie wiem. grunt ze dziala. karta byla fomatowana a potem wgralem ulelfa i sms'a. jest ok :spoko: aha no i mam pytanko. jaka sa najnowsze wersje ulelfa i sms'a i jak mozna sprawdzic wersje programu sms?
|
Jeśli masz Rippera 2 Gold to ten DEV1 nie ma szans zadziałać. Poczytaj o DEV1 i nazwach plików itd. Skoro działa to albo masz inny modchip, tzw. trzeciej generacji, albo hot key'a w FMCB dla tej lokalizacji.
Jak chcesz aby uruchamiał się od razu SMS to wgraj FMCB v1.5 lub starszy. Tyle, że to kompletnie bez sensu. ;) |
wrzucielem do katalogu BOOT ulelfa na memorce. startuje go wsciskajac trojkat po wlaczeniu konsoli. wlaczam sms'a i smiga :spoko: duzo wiecej miejsce na karcie niz z fmcb
|
Skoro szkoda Ci miejsca na memorce to DEV1 odpada,ale masz FMCB wiec uLunchELF'a już masz(w głównym menu po włączeniu konsoli :) ).
Teraz tylko wrzucic go na pendraka Uelf'em i podlinkuj pod któryś z przyciskow w FMCB konfiguratorze,pozostaje tylko zapisac ustawienia i RESET konsoli-przytrzymaj przycisk i powinien sie sms uruchonić. |
witam. zainstalowalem fmcb na memory card i sluzy mi glownie aby uruchamiac sms bez zbednych dupereli ale troche to zajmuje na memorce. czy jest inna mozliwosc zainstalowania tylko sms na mc i bez uruchamiania z plyty pendrive itd. chodzi mi o to ze wlaczam konsole, uruchamiam sms'a i wsio bez zadnych zbednych plyt itd. moze mi ktos doradzic i pomoc??
ktos mi napisal tak: tak,wystarczy zainstalować ulelfa,wrzucić sms na pendriva,uruchomić ulelfa i zkopiować z pena na mc... tylko jeżeli masz chipa z funkcją DEV1 tylko jak wrzucic tego ulelfa bo sms'a to wiem? mam chipa ripper 2 gold. on ma taka funkcje tylko jak sie potem te programy uruchamia??? |
W zasadzie przeterminowane informacje to tylko te o FAT16 i lokalizacji skinów. Reszta jest nadal aktualna. ;)
PS: to tutorial emcepl-a, nie mój. Ja dopisałem tylko stronę z płytami. |
dzieki. moze mogbys Berion uaktualnic swoj tutorial do sms'a bo jest juz troche nie swiezy :spoko:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:17. |