![]() |
A czy masz na mc0: (karcie pami***281;ci do PS2 w pierwszym slocie): ?
mc0:/BOOT/BOOT.ELF |
Tak mam i nic
|
Jakiś nieprzytomny wczoraj bylem...
Cytat:
Jak Ty sobie wyobrażasz inaczej? Skąd PS2 miałaby wiedzieć, że jak wkładasz płytę z np. dupa.avi to ma uruchomić program X z lokalizacji Y? No ileż to k*a razy można pisać to samo? Ludzie... :sciana: |
ALE sie nie wkur**aj Berion przecie***380; tak zrobi***322;em i nic ni h**a ...
|
Cytat:
Je***347;li masz pod mc0:/BOOT/BOOT.ELF SMSa i nie uruchamia si***281; pod R1 to znaczy, ***380;e nie masz Rippera 3.x, DMS4, Modbo7xx ani klon***243;w na nich opartych. Ewentualnie masz nieoryginaln***261; memork***281; (ale nie wiem czy mo***380;e ona by***263; akurat tutaj winowajc***261;). |
Akurat moja MC nie jest oryginalna bo ma 64 mb a oryginalne tylko 8mb mozliwe ze to jest powodem bym musial sprawdzic... dziekuje za pomoc Berion
|
witam ja mam pytanie sciagnolem paczke z sms nagralem na dvd i uruchamiam ten program (sms) przez swapa 3,8 i nie wiem kiedy i jak mam podmienic plyte mp3 czytalem juz duzo forum ale nie wiem jak to zrobic... pomocy!!
|
Zadaj to pytanie po Polsku. Jaka to kompilacja ta Twoja "p***322;yta z mp3"? Skoro u***380;ywasz Swapa to musisz zrobi***263; PS2DVD (*.elf+*.cnf w ISO9660+UDF1.2) lub DVD-Video (VIDEO_TS+AUDIO_TS w ISO9660+UDF1.2) bo inaczej p***322;yta nie przejdzie weryfikacji w nap***281;dzie. Jest o tym w tutorialu na stronie g***322;***243;wnej serwisu.
|
napisze jeszcze raz: jestem nowy i nawet nie wiem co ty do mnie piszesz sciagnolem paczke z programem sms i nagralem na dvd uruchamiam go przez swapa i program sie wlancza i nie wiem jak zrobic zeby mi odtworzyl plyte z mp3 na nosniku CD...
|
Uruchamiasz SMS'a i gdy program jest w menu g***322;***243;wnym po prostu podmieniasz p***322;ytke :] Najpierw spr***243;buj z blokadami a p***243;***378;niej jesli nie zadziala ewentualnie bez. Cala Filozofia :]
|
... tak robilem i nic... wiec co jeszcze zle jest??moze to chodzi o to ze swapem dvd uruchamiam sms tez dvd i sms juz nie chce odtworzyc plyty na cd??
|
Cytat:
Tak swoj***261; drog***261;: po co to nagrywasz na p***322;yty? Nie wygodniej np. z pendrive'a albo dysku (IDE/USB)? @szczuru A ty z kolei to si***281; czego***347; opi***322;e***347; od ruskich. ;) Takiej p***322;yty nie "odpalisz" na konsoli bez chipa, kt***243;ry wymusza na nap***281;dzie weryfikacj***281; ka***380;dej p***322;yty jako PS2CDVD. |
poczytalem i wynika z tego ze niektore stacje CD/DVD rom moga nie odczytywac jakis plyt.. ale ten sms jednak jest dobrze nagrany poniewaz odtwarza mi go tylko jak wloze jakas plyte z mp3 byle jaka to mi jej nie widzi i pisze reading disc i nagle plyta stanie a na dole pisze zebym wcisnol x i nic sie nie dzieje prosze o pomoc!!!!!!!!!aha probowalem blokady sciagac jak bylem w sms i to nic nie dalo...
ok juz wyczajiłem jak odtawarzac piosenki/filmy (dvd) przez sms a mam pytanie jak sie odtwarza piosenki/filmy na cd jak uruchamiam sms to u gory pisze dvd to moze trzeba sms na cd nagrac pomóż!! |
Nie nad***261;***380;am za Twoim tokiem rozumowania. ;]
Zajrzyj w ko***324;cu do tego tutorialu o SMS/RMP. Please. Po to go emcepl napisa***322;. --- Aby SMS odczyta***322; Ci fanty na CD, ten musi przej***347;***263; weryfikacj***281; w nap***281;dzie. Aby tak si***281; sta***322;o musisz uruchomi***263; SMSa z CD przez Swapa na CD lub je***347;li uruchamiasz SMSa z MC/Mass to musisz podmieni***263; sw***243;j no***347;nik przez Swapa na CD. W tym przypadku mo***380;esz zrobi***263; tylko kompilacj***281; PS2CD (czyli ELF+CNF) w ISO9660, w mode2. |
niestety robilem tak i nic nie chce nawet uruchomic playlisty. otwieram playliste przez notatnik i usuwalem H: i nic zmienialem slashe z / na \ i nic pomoz mi w czym moze byc problem mam piosenki na pendrive bez zadnych podfolderow...a jak zrobie playliste w winamp i nie tam nie grzebe to mam tylko 3 piosenki... o co tu moze chodzic....???
|
Witam
Otóż chcę otworzyć zdjęcie nie chcę się otworzyć ( Nic nie ustawiałem w ustawieniach oprócz jedyne co ustawiałem to żeby czytał mi dysk USB przy starcie programu ) A i jak otworzyć w SMS płytę np z piosenkami próbowałem i nic ( też trzeba coś ustawiać ) ?? jak dpalić S.M.S z Memorki wiem że się da bo mój kumpel tak miał Pozdrawiam |
Cytat:
Cytat:
Z punktu widzenia informatyki nie ma czego***347; takiego jak "zdj***281;cia" i "piosenki". Zadaj***261;c pytanie zadawaj je precyzyjnie. (...) I zaprawd***281; powiadam Ci, zadawaj je w j***281;zyku Polskim. Je***347;li nie potrafisz, mo***380;esz i po japo***324;sku... byleby tylko poprawnie. Cytat:
|
film sie zacina
Mam dziwny problem. Mam program sms 2.3 i bez problemu oglądam na nim filmy ale zawsze pod koniec jakiegokolwiek filmu, film mi sie zacina:( nie moge przewijac nie wiem czemu. ale czemu kazdy film zacina mi sie pod sam koniec?? moze ktoś pomóc??
|
Swap Magic CD?
|
CZyli płytka CD może nawalać??
|
TOC Swap Shitu CD o 650MB. Wyżej niczego nie odczytasz.
|
M***243;wi***261;c wprost :P Je***347;li film zajmuje np 700MB i masz go nagranego na CDR 700MB to Swap nie odczyta wi***281;cej ni***380; 650MB z tej p***322;yty. ***379;eby rozwi***261;za***263; ten problem najlepiej filmy nagrywa***263; na DVD.
|
Czes***263;,mam taki k***322;opot mam na osobnej p***322;ytce na kt***243;rej znajduj***261; si***281; programy do ps2 pobrany z t***261;d http://rapidshare.com/files/33095876/DVD-tools.rar jestprogram Simple Media System versja 1.5 potem podmieniam p***322;ytke na p***322;yte na kt***243;rej jest chyba jakie***347; anime o rozszerzeniu .avi w***322;***261;czam a film film idzie 3 razy szybciej i niema g***322;osu czy przyczyn***261; tego jest stara wersja programu??? Bardzo prosze o odpowiedz
|
Mo***380;liwe. To, ***380;e co***347; jest w *.avi to znaczy tyle co nic. To pojemnik na formaty.
Tu masz oficjaln***261; stron***281; SMSa. Pobierz i sam sprawd***378;: http://home.casema.nl/eugene_plotnikov/ --- Nie chcia***322;o mi si***281; ***347;ci***261;ga***263;, ale s***261;dz***261;c po wersji SMS z przed plejstocenu to nie ma tam nic ciekawego... |
Witam
Ja odpalam SMSa z Memorki.Filmy z pendrive smigaja ja ta lala ale problem mam z nagraniem plyty DVD.Robilem wszystko wedlug tego opisu http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2divx/strona10.php DVD-VIDEO i niestety Nero nie chce mi nagrac takowej plytki??? Jak probuje dac na Zapis to wyskakuje taki komunikat "Test zgodnosci plikow DVD-Video nie powiodl sie!DVD-Video moze nie dac sie odtworzyc !Czy chesz kontynouowac?" Jak dam na Ok to wyskakuje lista bledow "brak wymaganego pliku VIDEO_TS.IFO oraz VIDEO_TS.BUP :'( oraz pytanie czy mimo bledu krytycznego chce kontynuowac? Jak dam tak to plytka wypali sie ale po wsadzeniu jej do konsoli i wlaczeniu SMSa wyskakuje komunikat IILEGAL DISC i kapa. Panowie jak nagrac dysk DVD by go widzial SMS (no i konsola przede wszystkim).Za wszelkie podpowiedzi wielkie dzieki. SETO ps.do katalogo VIDEO_TS wrzucilem plik VIDEO_TS.VOB z jakiegos oryginalnego filmu (ok 150Kb). Wkoncu w opisie pisze "dowolny plik *.* vob :czytaj: |
Hmm... ja u***380;ywa***322;em dawno temu Nero 6.6.0.0 (bodaj***380;e, w ka***380;dym razie jaka***347; wersja 6). R***243;wnie dobrze mo***380;esz zrobi***263; to np. w ImgBurn buduj***261;c kompilacj***281; ISO9660+UDF1.2 (oczywi***347;cie wraz ze wspomnianymi folderami). Ewentualnie bez nich, ale obraz potem patchujesz tak jak tutaj (czyli patchujesz obraz ESR Disc Patcher):
http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/P...SR/strona6.php I te***380; wyjdzie na to samo. |
No i klapa :'(
To znaczy SMS widzi plytke a w nim dwa katalogi AUDIO i VIDEO_TS a w katalogu video jakies dwa pliki ale nie che ich odtworzyc ??? No ale po kolei. Tak jak radziles, utworzylem w IMGBurn obraz z plikow/folderow jako kompilacja ISO9660+UDF1.02.Po skonczeniu (ok 5 minut) powstal obraz.bin o wielkosci ok.3,2 Gb (bo dalem mu zrobic obraz z 3 plikow,filmow).No i ten obraz spachowalem ESR Disc patcherem i wypalilem w UltraISO x6 no i brak rezultatu ??? Co robie zle :( SETO |
Nie rozumiem czemu wypala***322;e***347; UtraISO jak masz ImgBurna... no ale nie wa***380;ne.
ImgBurn nie robi obraz***243;w DVD w *.bin, wi***281;c... wi***281;c na drugi raz, ustaw co trzeba w opcjach. ;] Co robisz ***378;le to nie wiem: nawet je***347;li obraz wyszed***322; CD i ESRDP pozwoli***322; go spatchowa***263;, tzn. ***380;e doda***322; tablic***281; UDF z tym, czego potrzebujesz. UltraISO jest managerem iso (kt***243;ry ingeruje w mn***243;stwo rzeczy) - do naszych konsolowych potrzeb si***281; z tego wzgl***281;du kompletnie nie nadaje. Skoro piszesz, ***380;e SMS widzi p***322;yt***281; tzn. ***380;e wszystko jest ok. A te dwa pliki to 1s film. ;] Napisz w jakim formacie s***261; te filmy bo je***347;li s***261; w takim, kt***243;rych nie obs***322;uguje to oczywiste jest, ***380;e ich nie zobaczysz (w***322;***261;czone jest filtrowanie rozszerze***324; plik***243;w). |
Oczywiscie sie przejezyczylem IMG zrobil mi obraz *.iso a te filmiki sa klipami wideo *.avi.Czy piszac "Równie dobrze możesz zrobić to np. w ImgBurn budując kompilację ISO9660+UDF1.2 " miales na mysli w IMGBurn opcje "Create Image File from Files/Folders"? bo juz calkiem zgupialem i zastanawiam sie gdzie tkwi blad ?
ps. a teraz pytanie z innej beczki.Program SMS mam wgrany do mojej memorki w katalogu BOOT jako chyba BOOT1.ELF,by miec jezyk polski w menu nalezy do katologu BOOT dograc plik SMS_lng.PL? Z Pozdrowieniami SETO |
No to w takim razie powinien widzie***263; na tej p***322;ycie te filmy. Mo***380;e jaki***347; bug, spr***243;buj starszej wersji przed 2.2 RevX.
Mode -> build, wi***281;c chyba tak. ;] Je***347;li SMS szuka plik***243;w w "./" to tak, je***347;li w "mc0:/SMS/" to nie. Sprawd***378;, nie wybuchnie. ;) Ja tego programu nie u***380;ywam, czasem tylko sprawdzam nowe wersje jak robi***281; ELF-Packa. |
[quote=Berion;977297]No to w takim razie powinien widzieć na tej płycie te filmy. Może jakiś bug, spróbuj starszej wersji przed 2.2 RevX.
No i dalej NIC.Wypalilem plytke w wersji 2.2.0 i znowu w SMSie tylko 2 katalogi AUDIO I VIDEO_TS a mojego avi nie ma ??? A co najciekawsze to po wrzuceniu tego do UltraISO i przekopiowaniu tych dwoch katalogow na pulpit zajmuja one tylko kilka Kb:wow: Moze sprobuje jeszcze ze starym Nero tak jak jest w http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2divx/strona10.php DVD-VIDEO :czytaj: No chyba ze ktos z szanownych userow ma jakies inne sugestie :D ps.stare nero &.6.0 tez nie daje rady:'( Tez wyskakuja jakies smieszne komunikaty, ze brakuje jakis plikow IFO,BUP itd.itp Pozdrowienia SETO |
Zbuduj podobn***261; kompilacj***281;, jak***261;***347; nie wi***281;ksz***261; jak 20/30MB i uploaduj gdzie***347; (np. na sendspace.com). Obacz***281; bo co***347; mi tu nie pasuje. Szczeg***243;lnie to co piszesz o starym Nero, w kt***243;rym ja normalnie tworzy***322;em i wypala***322;em, nazwijmy je umownie: "PS2DVDVideo".
|
Witam
Zrobilem kompilacje w IMGBurn (najnowsza wersja) ISO9660+UDF1.02 z malego pliku *.avi (sorry za tematyke ale innej nie umialem na szybkiego znalezc) ;) po czym spatchowalem ja ESRDiscPatcherem no i wyslalem na rapida.Oto link http://rapidshare.com/files/160888040/seto.rar SETO |
No i bardzo dobrze - SMS powinien widzie***263; dwa foldery i ten Tw***243;j avik. :|
|
Cytat:
|
Nie pali***322;em, dzi***347; zrobi***281; w***322;asny w ten sam spos***243;b i sprawdz***281; (na 2.8 Rev1, czyli obecnej).
--- Aaaa ju***380; wiem co jest nie tak. Odpal ESR wersj***281; gui i wybierz "Launch App" albo wersj***281; mc card. Jak ju***380; Ci si***281; uruchomi uLE to nim odpal SMSa i w***322;***243;***380; t***261; p***322;yt***281;. Albo r***281;cznie dodaj te VIDEO_TS i AUDIO_TS z filmami, tak ***380;eby by***322; te***380; w tablicy ISO9660. |
Witam wszystkich!!
Program działa aczkolwiek nie do końca tak jak bym tego chciał. Załadowalem go na mc włacza sie i filmy średiej wielkości (700 mb pełnometrazow) z pendriva ida ok ale gdy juz przyjdzie mu odtworzyc np 1,5 gb to niestety troche sie wiesza i przycina...myslalem ze to wina usb 1.0 (nie wykluczone ze tak jest) ale z matematycznego punktu widzenia powinien sobie poradzic. Postaowilem wiec sprobowac stremowac filmy po sieci znalazlem tut jak odpalic sms po sambie i tu klapa :sciana: stworzylem plik sms.smb z danymi lecz nie widzi nic ??? nastepnie odpalilem przy uzyciu rad host i tu po raz kolejny klapa bo filmy sie tna jeszcze bardziej niz na pendrive :/ może to wina routera wifi ??? może ktoś też ma tego typu kłopoty?? pozdrawiam!! |
Mo***380;e masz za wysoki bitrate i dlatego PS2 nie daje rady. To w ko***324;cu konsola z przed o***347;miu lat z 300MHz prockiem i 32MB RAM - nie oczekuj od niej cud***243;w. ;]
Nie poda***322;e***347; ***380;adnych informacji na temat kodeku itp. Ci***281;***380;ko wi***281;c cokolwiek na ten temat powiedzie***263;. |
Cytat:
ip komputera netbios komputera playstation2 user w windowsie haslo usera mam nieszczesną viste i może cos tam w udostepnianiu jest nie tak.... nie mam drugiego komputera wiec nie moge sprawdzic czy poprownie udostepnilem katalog ale wydaje mi sie ze tak:) pozdroweinia |
Ja mam 2 pytania.
Dlaczego na p***322;ytce programowej Beriona, jest SMS, kt***243;ry nie ma polskich czcionek i j***281;zyka? Ja bym poprosi***322; nast***281;pnym razem o aktualizacj***281;. :P Drugie brzmi tak: ***379;e przypu***347;***263;my ***380;e ju***380; zrobi***281; sobie to p***322;ytk***281; to tak: ***346;ci***261;gn***261;***322;em Najnowszego SMS'a wypakowa***322;em plik ps2, i czytaj***261;c artyku***322; "jak odtwarza***263; film z mass usb" to wg niego mam przekopiowa***263; USBD.IRX(tak apropo link nie dzia***322;a) do r***243;***380;nych katalog***243;w(domy***347;lnie tam ich nie ma, a chyba by***263; powinny), to mam je utworzy***263; w***322;asnor***281;cznie? Logik***281; by to mia***322;o, i czy obrazu nie mog***281; normalnie zrobi***263; np. Ultra ISO? |
Ilość załączników: 1
@defthings
A to w takim razie zmienia posta***263; rzeczy. Zwali***322;bym win***281; na jako***347;***263; wypalenia tego CD. ;] A co do Samby to niestety nigdy sie tym nie bawi***322;em, ani nie u***380;ywa***322;em. @ethar Jak nie ma jak jest? http://forum.cdrinfo.pl/attachments/...ack_r6_sms.png Modu***322;y USBD.IRX nie s***261; Ci potrzebne - no chyba, ***380;e na obecnych (wkompilowanych w program) nie masz poprawnej obs***322;ugi mass:/. Artyku***322; pisany by***322; w czasach kiedy obs***322;uga usb by***322;a mocno problematyczna. W ka***380;dym razie wskazane, ewentualne lokalizacje USBD.IRX s***261; nadal aktualne (oczywi***347;cie NIE do wszystkich tylko do jednego, wybranego - je***347;li takowy pod dan***261; ***347;cie***380;k***261; nie istnieje to naturalnie nale***380;y j***261; stworzy***263;). Je***347;li zrobisz ISO9660+UDF1.2 to mo***380;esz i w UltraISO. Je***347;li chcesz program zabootowa***263; na konsoli z exploitem DVD-Playera to trzeba ten obraz jeszcze potem spatchowa***263; ESR Disc Patcherem. No i nie zapomnij o poprawnym SYSTEM.CNF. |
Wi***281;c tak jak otwieram normalnie P***322;ytk***281; wypalon***261; lub obraz czyta mi to jakby to by***322;aby p***322;yta DVD z filmem dok***322;adnie tak:
http://img366.imageshack.us/my.php?image=elfpacklm3.jpg http://img224.imageshack.us/my.php?image=elfpackpj8.jpg Wi***281;c nawet nie wiem jak zedytowa***263; ten obraz. Druga rzec jak mam ***347;ci***261;gn***281;tego osobnego SMS'a ma takie pliki http://img296.imageshack.us/my.php?image=smsxs5.jpg http://img296.imageshack.us/my.php?image=smsxs5.jpg To dane pliki:
|
Już gdzieś niedawno komuś perswadowałem, że UltraISO to kiepski program. Także nie chce mi się pisać jeszcze raz tego samego. ;]
Przeczytaj jeszcze raz co napisałem o USBD.IRX bo znowu piszesz to samo co w poście nr.440. ;] |
Może ktoś powiedzieć czy SMS jest kompatybilny z pilotem Sony , jak na zdjeciu:
http://img213.imagevenue.com/loc434/..._122_434lo.jpg Jeśli tak to które przyciski są obsługiwane ?? |
Jeśli jest to pilot z portem podczerwieni to będzie działał,nie wiem czy działają piloty bez portu.
Wszystkie klawisze co na padzie będą obsługiwane . |
w V10 jest bodajże wbudowana IRDA i wtedy do "./SMS/" trzeba wrzucić moduł za nia odpowiedzialny (o ile EEUG nie napisał własnego i nie wkompilował go już do programu - przynajmniej kiedyś był zewnętrzny). W innych trzeba IRDA'ę wpinać w port pada.
Jak się sprawuje? Nie wiem - nie miałem z tym styczności. Nie lubię pilotów i uważam je za niewygodne urządzenie. Emcepl, który pisał tutorial chyba się tym bawił, ale nie pamietam. Od wieków go nie widziałem nawet na konsola.pl. edit: A to to co to jest? ;) >> http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2divx/strona6.php |
W nowej wersji autor dodał kilka linijek tekstu, proszę o pomoc w przetlumaczeniu i ewentualną korektę mojego tłumaczenia:
Kod:
?Video resolution is too big (press 'cross' to continue)... => Za wysoka rozdzielczość obrazu (naciśnij 'krzyżyk' aby kontynuować) ... |
Jest ok (i też nie wiem do czego służy: "reset button action"). Moja propozycja tłumaczenia jest w SMSie w ELF-packu R6b.
PS: zamiast krzyżyk proponowałbym "iks", albo po prostu "X" (od: X, O, /\, [_]), a zamiast uszkodzonego obrazu uszkodzony plik (chodzi o plik graficzny, ale obraz po Polsku odnosi sie do wyświetlanego obrazu, albo tego co wisi na ścianie). |
Yo,
Mam pytanie: Chce sobie ustawic tlo w SMS, obrazek skonwerterowalem programem, ktory byl podany w tym tutorialu - http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2divx/strona3.php , i teraz nie wiem gdzie mam wrzucic ten obrazek? Probowalem przez uLELF ale na mc0 i mc1 nie znalazlem folderu SMS (jesli wogole ma tam byc). Prosze o odp. gdzie mam wrzucic gotowy plik. Aha i jeszcze pytanie co zrobic zebym mogl z ipoda podlaczonego do ps2 ogladac filmy? |
mc0:/SMS/Skins/twoja_tapeta.smi
Jak nie masz to i tak musisz zrobić i i tak po zapisaniu ustawień tam je zapisze. Tutorial jest stary i kiedyś skiny wrzucało się do folderu z SMSem. |
Ilość załączników: 1
Autor programu jeszcze nie umieścił uzupełnionego spolszczenia na swojej stronie, więc wrzucam tutaj.
Plik kopiujemy do: mc0:/SMS/SMS.lng |
witam mam simple media system rev 2.9 i nie wiem jak wrzucic i gdzie zyby pyl jezyk polski bardzo prosze o pomoc
|
Cytat:
Cytat:
Było milion razy o tym... W tutorialu też jest. |
Witam!
Gdzie SMS szuka pliku ze swoimi ustawieniami?oprócz mc0:/SMS/ Jest możliwość zapisania(oczywiście z poziomu SMS) SMS.cnf na hdd albo mass? |
Z tego co ja wiem to tylko mc0:/SMS/ i ./
Sam to zapisuje -chyba- też tylko do mc0:/SMS/. Nie używam tego programu już od bardzo dawna. Najlepiej zapytaj na forum psx-scene.com, w dziale SMSa. |
Beeee :(
Hej,mam problem (to już wiadome xD) znalazłem poradnik jak zrobić żeby odpalać divx na mej ps2,zrobiłem co trzeba (mam SMS-a na MC) i wgrywam filmy -.avi na mojego pendrive , co się okazuje ?? że niezgodny format pliku
Czytałem na http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2divx/strona11.php że wystarczy przeciągnąć pliki na pendrive i wsadzić go do pleya i powinien uruchamiać się... czy może ktoś wie co zrobić ?? (nie chodzi o żadne USBIRX ani nic) tylko chcę uruchomić to !!! Peace |
Sam z siebie to się Tobie nie uruchomi plik z mass:/. To użytkownik wybiera, który chce uruchomić. Pomyśl, bez sensu by było inaczej.
Chyba, że masz na myśli rozpoznanie pendrive'a. Tego trzeba sobie włączyć w opcjach (jak i kilka innych mediów, które domyślnie są wyłączone). |
Troche cię nie rozumiem... porostu:
Wrzuciłem SMS i uElf na karte pamięci Daje R1 (Modbo760-DV1) Pojawia się uElf Wyszukuje na karcie pamięci folderu SMS/włączam na sms.elf Pokazuje się SMS Podłączam pamięć flash 2 sekundy czekania i pojawia się że dostępne Ustawiam (w moim przypadku shrek.avi) Daje X i jest że niepoprawny plik Więc o co chodzi ?? da się jakoś uruchomić plik avi ?? bo nie chcę tracić płytek na osobny film,i jednocześnie nie chce męczyć laserka Jak będę wiedział że divxy działają z usb to pobawie się we wrzucanie kilku filmów na płytke i bede odpalał Więc prosze Berion powiedz jak krok po kroku uruchomić plik avi z mass (co gdzie kopiować itp) - mimo że znam się troche na homebrew to się bawie i bawie i mi nie działa :( PS w poście #305 mks1948 opisał jak to zrobić ale nie do końca (tj mi pokazuje pendriva ale jest ten błąd z plikiem) |
Tak trzeba było zacząć swój pierwszy post.
*.avi to kontener. Widać SMS nie obsługuje tego kodeka video, który został użyty w twoim filmie (no właśnie, jakiego bo nie napisałeś ;]). |
Cytat:
Właśnie napisałem że DIVX=AVI ale chyba raczej nie xD Obsługiwane formaty :
--- Sry ale pisze z psp-berion czy uwazasz ze jezeli zkonwertuje moj avi na divx/xvid to zadziala na sms?mam nadzieje ze tak,ale sprawdze to dopiero jutro...dobranoc Zzz... |
Jeśli nie jest za duża rozdzielczość/bitrate to tak, uruchomi się i będzie się dać oglądać.
|
witam! pierwszy mój post na forum ;) zaczynamy!
przewertowałem juz chyba większość tematów dotyczących SMA'a i Samby. Ping mam, komputer odbiera i wysyła pakietu do konsoli. Adresy IP, brama itp więc jest ok. ALE W SMS'ie nie widzi mi ikonki hosta( komputera ) z udostępnianymi filmami. A folder jest udostępniony. Plik mam skonfigurowany w ten sposób: Kod:
192.168.1.2 SMB serwer jako MARIOLA-PC czyli niby ok. Nie wiem czy ten myślnik nie przeszkadza bo cos czytałem o znakach '-' i '_' ale nie zrozumiałem do końca o co chodzi. Login i hasło może i nie są potrzebne ale dałem bo gdzieś wyczytałem że Samba czepia się zwykłego udostępniania plików i trzeba stworzyć uzytkownika i hasło i w udostępnianiu dodać go osobno. Nie wiem, czytałem że innym działa i bez tego. Wyłączałem już firewall'a i też nic. Bez loginu i hasła też nie działało. SMS'a mam w wersji 2.8. Nie mam już pomysłu, nie wiem co robie źle... Niby wszystko jest ok i sieć pomiędzy konsolą a PC'tem jest... Ale SMS nie widzi katalogów z filmami... Czy może to byc wina tego że konsolę mam połączoną kablem ethernet zamiast zwykłym crossem? A może to jest główna przyczyna...??? Błagam o pomoc... EDIT: Mały błąd miałem. Jedna cyfra w IP serwera nie zgadzała się z IP komputera na którym udostępniam filmy. Teraz wykrywa sieć.Po włączeniu SMS'a miałem login error. Usunąłem hasło i login i teraz, gdy łączy się z kompem, to SMS mi się zwiesza na dobre... Zamiast pokazac nową ikonkę w Available Media... Jakieś pomysły? :( Może to faktycznie wina tego ze kabel to ethernet a nie cross... Nie mam w obecnej chwili innego aby sprawdzić. EDIT2: no dobra... widze ikonke... konsola wykrywa mi sieć... poradziłem sobie z udostępnianiem na Viście dla wszystkich... I teraz wchodząc w SMS'a i wybierając sieć jak odpalam jakiś film udostępniony na kompie SMS wiesza mi się na Detecting File Format... miał ktoś takie coś?? Widzi ładnie foldery ale nie uruchamia filmu. |
Oj z Sambą nigdy się nie bawiłem, nawet na Xbox'ie - nie potrafię więc pomóc. Zapytaj może na forum psx-scene.com w dziale SMSa. Jest to oficjalne forum tego projektu (i nie tylko tego).
|
mam male pytanko. jesli odtwarzam smsa z mp3 to moge z tej samej mp3 odpalic film?
|
Rozumiem, że przez "mp3" masz na myśli 'Player MP3'.
Tak, dlaczegóż by nie? :) |
mam problem włączam SMS i pisze cały czas "Locating USBD.IRX.."
chciałbym żeby wykryło mi odtwarzacz mp3 |
A masz gdzieś zew. moduły USBD.IRX? Bo na to wyglśda, że w konfigu masz przypisane do nich ścieżki, a nie ma ich tam fizycznie.
|
miałem skopiowane do
mc0:/BOOT/USBD.IRX mc0:/PS2OSCFG/USBD.IRX mc0:/SYS-CONF/USBD.IRX mc0:/PS2MP3/USBD.IRX mc0:/BOOT/PS2MP3/USBD.IRX mc0:/SMS/USBD.IRX i dalej nie działało ale usunąłem USBD.IRX z mc0:/SMS/USBD.IRX bo tak gdzieś przeczytałem że gościowi zadziałało jak usunął z SMS i rzeczywiście zadziałało i teraz śmiga :D thx |
Nie szkoda Ci miejsca na memorce? Zdecyduj się na jedna lokalizację. ;]
|
masz racje
można zostawić jeden folder np. mc0:/BOOT/USBD.IRX ? |
SMS i tak wczyta tylko pierwszy napotkany z listy alternatywnych lokalizacji, których szuka. ;]
|
Witam ponownie. Na wstępie dziękuję wszystkim za poprzednie odpowiedzi. Natomiast chciałbym jeszcze się zorientować w takiej kwestii. Przy odtwarzaniu filmu z USB na SMS wersja 2.9 (Rev.3) a także na wcześniejszych pojawia się problem z zawieszaniem odtwarzania filmu w momencie np. przewijania w przód w tył lub pauza i odtwarzanie. Czy ktoś ma jakiś pomysł co może być tego przyczyną że SMS się wiesza? Może to przez pendrive (Kingston DT 8GB) lub sterownik USB? Proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję.
|
Podobno właśnie Kingstony mają problem, ja mam Kingstona DT 2GB i przy włączaniu filmu, się przywiesza, ale po resecie jest okej, sądzę że to wina Kingstona, spróbuj na innym nośniku (odtwórz z Mp3/płyty) i zobacz czy "śmiga".
|
Wnioskując z kilku przeczytanym postów wydaje mi się że może to być wina zbyt wolnego złącza USB - 1.1. Czy mogę mieć rację?
|
Nie bardzo. Raczej bitrate filmu.
|
witam. zainstalowalem FMCB na karte pamieci ale sms player nie jest po polsku. mogby ktos dac linka do polskiej wersji i wytlumaczyc jak to wrzucic przez pendrive na karte pamieci i ustawic polska wersje w sms. z gory dziekuje
--- jak zmienic tlo w sms? mam najnowsza wersje i w jezyku polskim. zrobilem pare tapet i wrzucilem do folderu sms na karcie pamieci. kazdy plik ma rozserzenie *smi ale gdy uruchamiam sms player i wybieram ustawienia browsera to nie ma mozliwosci zmiany tla. W opcji Wstaw obraz jako tlo jest tylko opcja Brak i nie mozna jej zmienic. w poprzednich wersjach powinien byc X ktory sie zminia na "ptaszka". moze mi ktos pomoc??? |
./SMS.lng
./Skins/krysia.smi Było już o tym. |
dzieki. moze mogbys Berion uaktualnic swoj tutorial do sms'a bo jest juz troche nie swiezy :spoko:
|
W zasadzie przeterminowane informacje to tylko te o FAT16 i lokalizacji skinów. Reszta jest nadal aktualna. ;)
PS: to tutorial emcepl-a, nie mój. Ja dopisałem tylko stronę z płytami. |
witam. zainstalowalem fmcb na memory card i sluzy mi glownie aby uruchamiac sms bez zbednych dupereli ale troche to zajmuje na memorce. czy jest inna mozliwosc zainstalowania tylko sms na mc i bez uruchamiania z plyty pendrive itd. chodzi mi o to ze wlaczam konsole, uruchamiam sms'a i wsio bez zadnych zbednych plyt itd. moze mi ktos doradzic i pomoc??
ktos mi napisal tak: tak,wystarczy zainstalować ulelfa,wrzucić sms na pendriva,uruchomić ulelfa i zkopiować z pena na mc... tylko jeżeli masz chipa z funkcją DEV1 tylko jak wrzucic tego ulelfa bo sms'a to wiem? mam chipa ripper 2 gold. on ma taka funkcje tylko jak sie potem te programy uruchamia??? |
Skoro szkoda Ci miejsca na memorce to DEV1 odpada,ale masz FMCB wiec uLunchELF'a już masz(w głównym menu po włączeniu konsoli :) ).
Teraz tylko wrzucic go na pendraka Uelf'em i podlinkuj pod któryś z przyciskow w FMCB konfiguratorze,pozostaje tylko zapisac ustawienia i RESET konsoli-przytrzymaj przycisk i powinien sie sms uruchonić. |
wrzucielem do katalogu BOOT ulelfa na memorce. startuje go wsciskajac trojkat po wlaczeniu konsoli. wlaczam sms'a i smiga :spoko: duzo wiecej miejsce na karcie niz z fmcb
|
Jeśli masz Rippera 2 Gold to ten DEV1 nie ma szans zadziałać. Poczytaj o DEV1 i nazwach plików itd. Skoro działa to albo masz inny modchip, tzw. trzeciej generacji, albo hot key'a w FMCB dla tej lokalizacji.
Jak chcesz aby uruchamiał się od razu SMS to wgraj FMCB v1.5 lub starszy. Tyle, że to kompletnie bez sensu. ;) |
hehe no nie wiem. grunt ze dziala. karta byla fomatowana a potem wgralem ulelfa i sms'a. jest ok :spoko: aha no i mam pytanko. jaka sa najnowsze wersje ulelfa i sms'a i jak mozna sprawdzic wersje programu sms?
|
Ule najnowszy to 4.39 jest jeszcze 4.39y beta której nie używałem,a jeśli chodzi o SMS to ver.2.9rev.3 najnowsza jest i jego wersja zwykle była wyświetlana na backgroundzie który pewnie zasłoniłeś jakimś nowym skinem ;)
|
hehe no pewnie ze zaslonilem nowym skinem :D, ale zawsze mozna wrocic do standardowego. pobralem dzis ze strony ta wersje o ktorej piszesz i wszystko ok. oczywiscie nie moglem sie powstrzymac przed spolszczeniem ulelfa i sms'a i wstawieniem wlasnego skina ;) jak jest taka mozliwosc to trzeba korzystac, a tym bardziej jezyk polski stylowo sie prezentuje w programach na ps2 :spoko: ciekawe kiedy wypuszcza jeszcze nowszego sms'a i uelfa?
--- Cytat:
Na tej stronie wyczytalem (na paru innych takze): "DEV1 dla modchipów Ripper 2 Gold, DMS i wszystkich, które bootują z MC0:/\BOOT\BOOT.ELF (trójkąt)" |
Każdy program wyświetla numer wersji/builda. uLE zawsze w prawym górnym rogu, a SMS na środku po prawej stronie (znika za chwilę).
Ostatnia beta uLE to 4.39Z. Niestabilna. Z najciekawszych nowych funkcji to przejście z MCMAN na XMCMAN (itd.). Ciekawe co na to posiadacze SCPH-1xxxx. ;D Innymi słowy: będzie można zmieniać nazwy plików na karcie pamięci (do tej pory można było tylko w locie podczas operacji cut/copy). Temat jest jednak o SMSie, więc nie rób bałaganu. :P Cytat:
Po za tym po co przytaczasz jakieś nie wiadomo jakie linki jak to samo, tyle że nowsze i nie ukradzione masz tutaj (nie ma czegoś takiego jak "PS2 DVD Tools"... jak mnie wk* jak ktoś zamieszcza czyjeś paczki lub soft i zmienia nazwy... To ELF-Pack w wersji R3... a jak wiadomo jest już R7 w drodze.): >> http://forum.cdrinfo.pl/f106/obraz-z...hdl-etc-76098/ |
no no czekam juz na R7 :D moze masz jakies info dotyczace nowszej wersji SMS'a? pytam bo jestem ciekaw czy z kazda kolejna wersja dodaja nowsze kodeki itd. Program nawet dobrze sobie radzi z filmikami *avi. troche dziwi mnie fakt ze taki malutki program i zawiera jakies tam kodeki. ale jestem zdziwiony oczywiscie na plus :spoko:
|
Czy ja wiem czy taki mały? Pewnie gdzieś z 10MB ma jak nie lepiej. ;)
Podobno v3.0 ma mieć GUI w 3d. Nie wiem, tak czytałem na psx-scene.com w temacie o nowym, proponowanym przez jakiegoś Rosjanina menu zanim im padło. Sam nie pytałem, może i plotka. To był mój koncept: http://konsole.cdrinfo.pl/p/scena/sms_gui_menu.jpg |
chyba jakis czas temu czytales bo psx-scene.com jest zamkniety, a szkoda bo bylem ciekawy tej strony ;). 10 mb? chyba masz na mysli v.3.0 bo ja opieralem tekst o biezaca wersje :D. ciekawy koncept. hmmm mozna tak zrobic? bo wyglad sms'a jest ladny ale nie jakis sliczny. zauwazylem filmik okami. no no no slyszalem o tym projekcie:spoko:. jest juz skonczony?
|
Nie jest zamknięta. Na razie nie działa. ;)
Nie, obecną oczywiście - i oczywiście rozpakowany. Nie można, chyba że napiszesz sobie własny UI. he he Nie jest, możliwe że nawet już w lipcu wydamy patcha. |
Cytat:
|
Całkiem zwyczajnie. ;) Nigdy nie słyszałeś o pakerach? Pliki wykonywalne też są pakowane, czasem jednym czasem kilkoma różnymi algorytmami. Czasem "całe" czasem tylko fragmentami.
Dla *.elf-ów dla PS2 są dwa scenowe PS2Packer/Unpacker i chyba RKNPatcher. Pierwszy całkiem niezły, można też wybrać ręcznie metodę, drugi lepszy ale nie nadaje się do programów, które uruchamiają inne programy (czyli np. uLE, SMS, RSH itd.). http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/P...q/strona15.php http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2packelf/ |
Witam, własnie zgrałam na płytke elfpack r6b, i wszystko działa jak nalezy, podmiana płytek i te sprawy filmy tez działaja z napisami.
w menu głównym mam tak menager plików Hd loader sms memory card anihilator dev 2 instaler free mcboot ESR beta Lens changer i konfiguracje no i oczywiscie teraz musze komus zawrócic cztery litery:P sms mi działa wiec git, jak teraz zrobic zeby czytało mi pena, i zeby z tego pena korzytsac tzn oglądac filmy i zebym mogła robic na nim save? nie mam niestety karty pamieci jeszcze:P ale zamierzam sie zeby zakupic jak potem zgrac na karte pamieci sms i to wszystko co bedzie mi potrzebne do czytania pena? chodzi mi dokładnie o ten elfpack i prosze mnie nie odsyłac do ogolych opisów bo chyba to inaczej wyglada jak te programy zgrywa sie osobno:)a bynajmniej naczytałam sie dzis na tyle ze juz mi sie wszystko miesza:P a no i nie mam menu po polsku. |
witaj. mialem taki sam problem i sobie z nim poradzielem
napisz do nie na gg: 13742910 to poprowadze cie za raczke co i jak. nie chce mi sie pisac co i jak bo na gg bedzie latwiej :P jestem na gg do 16. pozdrawiam |
Ale to jest forum, a nie GG...
@pendeloque Aby zapisywać save'y w grach na pendraku to jest wyższa szkoła jazdy. Przygotowałem stosowny tutorial jakiś czas temu, więc jak czujesz się na siłach to zapraszam. Jeśli chcesz poprostu kopiować save'y z karty na pendraka to wejdź na kartę, z menu kontekstowego wybierz "kopiuj", potem przejdź na mass:/ i tam zrób to samo z tym, że zamiast kopiuj wybierz opcje "wklej *.psu". Tak czy siak to temat o SMSie, a nie ELF-Packu i save'ach. :P --- Obsługa Twojego pendraka uzależniona jest od modułu USBD.IRX. uLE i SMS maja już je wkompilowane, ale jeśli wspomniane programy Ci go nie widzą to już raczej kaplica. EEUG napisał swoje, uLE używa tych z svn-u. Możesz jeszcze próbować z tymi z gier np. z GT4, ale nie łudziłbym się zbytnio. Naturalnie... fs to FAT32, prawda? Żaden inny nie jest obsługiwany. Tutorial Waćpanna czytała? ;] --- Skopiuj cały folder SMS do mc0:/ i będzie, a w każdym razie powinien być po Polsku. ;) --- To samo. ELF-Pack to po prostu zbiór programów. Te, które używają zew. zasobów są w folderach i wszystkie ich konfigi są dla karty pamięci (bo tam się zwykle je trzyma - dlatego). |
a wiec tak turtorial o zapisywaniu save;ów na penie przeczytałam i faktycznie to nie dla mnie bynajmniej narazie:) wczoraj wogole strasznie duzo sie naczytałam nt sms'a i tych wszystkich programach co sa w eflpack'u tyle ze elfpack to jest obraz płyty iso, jak mam tam cokolwiek kopiowac do m0: juz mam cały ten pakiet nagrany, wiec mam sciagnac osobny plik z sms'em i kopiowac w folderze na kompie przed wypaleniem czy to jakos jak płytke odpalam w konsoli mam przekopiowac, jest tam wogole taka opcja?:wow:
|
ELF-Pack to zbiór programów, true. Programem bootowalnym, czyli tym który się uruchamia po włożeniu tej płyty do napędu, jest uLE (unofficial Launch ELF). Jest to manager plików.
Wchodzisz w opcję zwaną "Manager plików" i mas listę urządzeń: mc0:/ - karta pamięci w pierwszym slocie mc1:/ - j.w z tym że w drugim cdfs:/ - płyta, no więc tu wchodzisz i buszujesz ;) hdd0:/ - wiadomo host:/ - sieć vmc0:/ - wirtualna karta, dopiero się pojawi po zamontowaniu jakiegoś obrazu karty (odczyt ok, zapis jeszcze w fazie beta) mass:/ - wszystko na USB co podłączysz. FireWire nie jest obsługiwany Kolejność pewnie inna, ale nie ważne. ;] Pod R1 masz menu kontekstowe z operacjami. |
Dzięki teraz to już wszystko rozumiem:spoko: wiem jak to ruszyc bo konsole dostałam niedawno i nigdy wczesniej nei maiłam do czynienia z programami na konsolę. Więc musiałam sie naszperac by zrozumieć wiekszość ze skrótów; moze stworzcie jakis słownik do tych waszych tematów zeby laicy mogli skumac co jest co:haha: Spoko wazne ze ja juz mam jakies podstawy opanowane:) THX
|
Ja to mam pecha:D
No bo mam już Free McBoot'a ze wszystkimi potrzebnymi programami. Wszystko działa, oprócz SMS'a. Już wyjaśniam. Otóż nagrałem na płytę DVD film w formacie .divx. Odpaliłem SMS'em i pojawia się komunikat, że format jest niepoprawny (w wolnym tłumaczeniu:D) i ni hu, hu, nie odczyta. Tak samo dzieje się z płytą z .mp3. Zapomniałem może o czymś? Coś przeoczyłem przy nagrywaniu płyty? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:07. |