![]() |
Chyba wszystko wskazuje na to, że chyba ta skórka powstanie.
Jeszcze tylko jakby dało radę zastąpić domyślną skórę OPL na Korium. |
Tak. Ktoś się pofatygował i pociągnął za sznurki. Dzięki. Wygląda na to, że dewelopery sami z siebie for nie przeglądają i nie wiedzą jakie tam skarby morze na brzeg czasem wyrzuca. ;p
Chyba ma być w 0.9.4. |
Tu znalazłem czemu np teraz nie ma OPL 0.9.4 WIP\BETA:
http://psx-scene.com/forums/f150/ope...ml#post1208781. Więc nie zdziwił bym się jakby miało być "tylko" OPL 0.9.3+. Znalazłem wersje BETA twojej skórki na PSX-Place, zrobioną (pewnie tylko skrypty) przez Krah.Johlito. Na razie mam tylko problem z okładkami pudełek. Nie wiem czy coś się zmieniło, ale "stare" okładki, które mają rozdzielczość 140x200 i "współpracują" z innymi skórami, są jakby "wypełnione" tylko przez 75%. Pojawiła się również nowa ikona wczytywania (tylko na innym tle). http://psx-scene.com/forums/attachme...v0-9-3-new.gif Ogólnie jest ładnie, tylko jakoś tak "ponuro" jak się wyjdzie do strony\zakładki gdzie można wybrać ustawienia, konfiguracje sieci etc. Na razie jest to praca w toku, więc coś się pewnie zmieni. |
Czy wersja betav4e jest już wersją ostateczną?
Czy nie dało by rade zmienić tło z czarnego na np domyślne? Te czarne jest jakby "przygnębiające". Zauważyłem też, że czcionka "dostarczona" do skórki nie ma wygładzonych krawędzi. Ta domyślna ma. conf_theme.cfg Z: Kod:
bg_color=#000000 Kod:
bg_color=#28C5F9 |
Przecież nie ma tła czarnego tylko obrazek. ;]
Czcionka to Roboto, chyba nawet oryginalna. Może to jakiś dziwny bug OPL? Ja tego stwierdzić nie mogę bo mam LCD i nie da rady wyświetlić u mnie natywnej rozdzielczości PS2. Zresztą spójrz na screeny z różnych wersji w załącznikach. Wszędzie jest tło, i wszędzie AA na czcionce. Kolory, które proponujesz demolują wizję artystyczną (tło jasno niebieskie, wojskowa zieleń, serio?). ;) Podejrzewam że masz kiepską matrycę i/lub źle ustawione kolory. |
Chodzi mi o tło w ustawieniach, opcjach graficznych etc. nie w liście gier (USB\ETH\HDD\APP).
Przykładowe kolory (poza text_color) wrzuciłem z domyślnej skórki OPL. Masz rację co do wygładzania czcionki, na domyślnych kolorach nie ma problemu, więc może coś musiałem zrobić kiedy zmieniałem kolor tła etc. Sprawdzę jak będę miał czas. |
Aaa, to ja nie wiedziałem, że to też podlega "skinizacji". Coś pomyślę. :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:40. |