Powrót   Forum CDRinfo.pl > > >

Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 25.06.2020, 11:13   #16
KaiQ
Wymiatacz
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 541
KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Znalazłem też na innej stronie więc będzie szybciej, a już nie będę purystą w tym temacie żeby pobierać i szukać najnowsze. Na dopieszczanie przyjdzie czas jak zrozumiem co i jak.
Dużo we mnie niepewności bo jak wspomniałem pierwszy raz ogarniam ten temat i nie chciał bym konsoli uśmiercić, aczkolwiek chęci są.


Jeszcze dopytam... ale wg. Twojej instrukcji to robić to na Xbox_1 jak rozumiem, bo nie wiem czy Xbox_2 nie ma obecnie czegoś zrobionego co już pozwoliło by mi na bezpośrednią podmianę dashboardu na coś bardziej przyjaznego/rozbudowanego. Nie wiem jak to rozeznać (to znaczy czy Xbox_2 nie jest już jakoś odblokowany, co pozwalało by mi na szybszą instalację dodatków, kopii zapasowych etc. Ten XBMC jest obecnie dla mnie bezużyteczny).


Czy dobrze rozumiem że Hexen może mi pomóc zdiagnozować co zostało zmajstrowane w Xbox_2?, ja jeszcze wyciągnę HDD i napęd DVD by się przyjrzeć płycie głównej, czy coś tam nie jest zamontowane, albo jakiś kabelek nie jest wlutowany.

Ostatnio zmieniany przez KaiQ : 25.06.2020 o godz. 11:34
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.06.2020, 12:55   #17
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Posty: 5,680
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Moja instrukcja jest uniwersalna kolejnosc jest zawsze taka sama, zalezy co tam jest zgrzebane, jak jest soft mod zrobiony to robimy tsop itd... Zawsze ale to zawsze jak sie tylko da robimy tsop w pierwszej kolejnosci zanim cokolwiek zaczniemy grzebac bo sie da latwo postawic konsole do zycia przy pomocy Hexen/AIO
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.06.2020, 22:20   #18
KaiQ
Wymiatacz
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 541
KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Instrukcja jest OK. Generalne rzeczy prowadzą po kolei i tak będę też robił. Nie chcę jednak tego uwalić a doszły mi dwie dodatkowe rzeczy do zrobienia... po pierwsze do wymiany jeden kondensator w jednej z konsol a po drugie to przed montażem chipa (co będę robił u kolegi ze względu na brak obecnie maty antystatycznej, opasek i paru innych raczej znaczących drobiazgów, myślę też wywalić kondensatory śmierci - te od daty, a jak będzie możliwa/bezpieczniejsza opcja to się zamontuje bateryjki wymienne R2032)

Mam tutaj jednak dodatkowe pytania ze względu na to że trochę eksperymentuję i się nazwijmy dokształcam w temacie.
Xbox_2 ma zapewne zrobionego TSOP'a ponieważ (i tutaj moje spostrzeżenia/wnioski):
+ Zamontowany dysko o pojemności 320GB co raczej nie jest możliwe przy nie zmienionym BIOS-ie,
+ Dashboard z XBMC, gdzie informacja o HDD to niezablokowany
+ Podczas rozruchu konsoli i pod Logo XBOX widnieje napis Xecuter2 choć żadnego chipa w konsoli nie widzę,

... i teraz...

- czy to nie jest tak że ta konsola z podmienionym (pustym) dyskem HDD powinna mi wczytać bez niczego płytę DVD z HeXen lub AIO najpierw, to znaczy "zbootować" z niej?? (Obecnie przy wcześniejszym dysku z XBMC płyta z HeXen się wczytuje, ale miałem nadzieję potestować możliwości tych narzędzi bez uszkadzania obecnego dashboardu etc).
Oczywiście mogę to ominąć robiąc posektorowego klona HDD i eksperymentować na kopii, ale z tego co się doczytałem to przy TSOP konsola powinna najpierw bootować z nośników CD/DVD.

Mam tutaj obawy co do słuszności takich możliwości jeśli się odnieść do: @misozol "Zawsze ale to zawsze jak sie tylko da robimy tsop w pierwszej kolejnosci zanim cokolwiek zaczniemy grzebac bo sie da latwo postawic konsole do zycia przy pomocy Hexen/AIO"

W świetle tego, że mi nie wczytuje przy podmienionym dysku płyty z AIO/HeXen jest taka możliwość, że tutaj jest jakiś dziwny softmod, który tak na prawdę niewiele mi daje i muszę faktycznie najpierw Chip > podmiana HDD > TSOP... i wtedy to będzie działać jak należy?

Ostatnio zmieniany przez KaiQ : 28.06.2020 o godz. 22:26
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.06.2020, 22:56   #19
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Posty: 5,680
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Tak jest mozliwe ze ma softmod, jesli po wyciagnieciu dysku ci wywali fabryczny bios z podpisem M$ to masz softmod, jak masz delej xecuter mimo odpietego dysku to masz tsop i tez po to masz bios checker, nawet jak ma softmod to powinna wczytac plyte HeXen z boot pewno masz slaby laser (kolejny w kolejnej konsoli)


Czytaj ze zrozumieniem CHIP>SOFTMOD>ODPINAMY CHIP>TSOP , inaczej przeflashujesz chipa lub go ubijesz chip jest ratunkiem i jest TYLKO w zasadzie do zrobienia softmoda
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.06.2020, 23:17   #20
KaiQ
Wymiatacz
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 541
KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez misiozol Podgląd Wiadomości
pewno masz slaby laser (kolejny w kolejnej konsoli)
aż tak mi źle nie życz

Coraz więcej rozumiem choć muszę zachowywać ostrożność by czegoś nie uwalić, ale tak jak wskazywałeś na początku, i w sumie to mi się podoba. Wykorzystam chip do zrobienia TSOP, wymontuję i powędruje do drugiej konsoli na to samo. Jeśli tak się zdarzy (a to bardzo prawdopodobne) że w sierpniu znów wyjadę do pracy za granicę to pewnie znów jakiego Xboxa ściągnę i będę miał metodę na ich uzdatnianie

Cytat:
Napisany przez misiozol Podgląd Wiadomości
CHIP>SOFTMOD>ODPINAMY CHIP>TSOP
zaraz zaraz... to jeśli ja w obydwu konsolach miałem/mam softmod to może nie muszę wcale montować tego Alladina tylko od razu TSOP.
Jedynie co teraz to odzyskać dashboard na Xbox_1 gdzie uwaliłem nieumiejętnie za pomocą AIO

Jak dotąd rozumiałem że chip pozwala bootować z innych nośników, co z kolei otwierało drogę do podmiany/formatowania/odblokowania dysku i żonglowania softem.

Ostatnio zmieniany przez KaiQ : 28.06.2020 o godz. 23:22
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.06.2020, 08:55   #21
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Posty: 5,680
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Zgadza sie, po softmodzie robi sie tsop nastepnie ora sie dysk stawia wszystko z HeXen na nowo i zyje szczesliwym zyciem bez tego softmodowego badziewia na hdd i mozliwosci uwalenia konsoli za kazdym grzebaniem w hdd przy zmianie czego kolwiek, jak masz tsop po prostu wsadzasz hexen i instalujesz od nowa. pamietaj jedynie ze do tsop w wersji 1.4 konsoli trzeba polutowac 2 zworki na plycie i bios checker musi byc w stanie zobaczyc wersje pamieci flash i czy to jest 256/512/1mb
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
classic, error, modyfikacja, oraz, xbox

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.