Powrót   Forum CDRinfo.pl > > >

Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 19.03.2018, 22:52   #1
Meanthord
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika Meanthord
 
Data rejestracji: 14.03.2013
Posty: 250
Meanthord niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
[Xbox classic] prawidłowa struktura katalogów

Cześć!

Jako, że mam niezły burdel na dysku Xboxa classic (spadek po poprzednim właścicielu), chciałem zaorać wszystko jakimś autoinstallerem i kulturalnie sobie wszystko powgrywać po swojemu. I tu zonk, napęd okazał się niesprawny. Da się to jakoś ogarnąć bez napędu? Albo jakaś podpowiedź co można wywalić, a co "minimum" musi pozostać na HDD dla odpalenia systemu. Jak w ogóle powinna wyglądać struktura katalogów w opcji "extreme lite"? Xbox jest zachipowany tak dla informacji.

Pozdro!
Meanthord jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.03.2018, 12:09   #2
MajsterPopsuj
Odmrożony leniwiec
 
Avatar użytkownika MajsterPopsuj
 
Data rejestracji: 02.03.2018
Lokalizacja: Ceres
Posty: 474
MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Bez napędu to musisz znać ATA Password (zwykły i master), mieć odblokowany dysk, a żeby mieć odblokowany i nie martwić się jak odblokować/zablokować to także "bios", który to umożliwia (inaczej error ileś tam). Wszystkie partycje możesz wyczyścić. Na "C:" zostawiasz tylko dasha (ja polecam UnleashX, trzymałem tam także XBMC z racji rozmiaru (rzecz jasna w katalogu aby nie robić bałaganu)). Potrzebne są jeszcze na "E:" TDATA i UDATA na save'y gier i konfigi niektórych programów, ale te się same zrobią podczas próby zapisu.

Wszystko możesz wgrać na PC za pomocą programu Xplorer360 (ale uważaj bo ma size cap na bodajże 500GB).

Ale to wszystko na modchipie/tsopie. Na softmodzie byłbyś w czarnej dupie... ;p

Ostatnio zmieniany przez MajsterPopsuj : 20.03.2018 o godz. 12:13
MajsterPopsuj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.03.2018, 20:54   #3
Meanthord
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika Meanthord
 
Data rejestracji: 14.03.2013
Posty: 250
Meanthord niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Dzięki Berion za pomoc .
Meanthord jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.04.2018, 20:00   #4
Meanthord
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika Meanthord
 
Data rejestracji: 14.03.2013
Posty: 250
Meanthord niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Wracam do tematu: nie ma ****a jakiegoś prostszego sposobu? Dalej nie działa mi napęd DVD, ale normalnie działa mi Xbox na dysku 200 GB, chciałbym go po prostu podmienić na inny, da się to jakoś zrobić na samej konsoli - bez komputera? Może dałoby się podłączyć drugi dysk zamiast DVD i poprzegrywać jakieś pliki? Niby Xbox to PC, ale jak przychodzi co do czego to ***** da się zrobić :/. Poratuje jakaś dobra duszyczka?
Meanthord jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.04.2018, 02:57   #5
MajsterPopsuj
Odmrożony leniwiec
 
Avatar użytkownika MajsterPopsuj
 
Data rejestracji: 02.03.2018
Lokalizacja: Ceres
Posty: 474
MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ale na co sposobu? Przecież napisałem.
MajsterPopsuj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
[Xbox classic] Jak włączyć 480/720p? Meanthord Homebrew 2 07.03.2018 13:54
Linux andy Komputery 752 28.04.2017 16:57
Problem Z Nero Vision 5 - Struktura utworzonego dysku jest zbyt skomplikowana Patre Zdjęcia i wideo 0 07.12.2007 06:16
Nero 6 i 7 - małe nazwy katalogów chris996 Nero 0 29.08.2006 02:37
Dodawanie katalogów do obrazu zabezpieczonej płyty. gumer Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray 2 20.07.2003 11:50


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.