Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Homebrew

Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 29.12.2003, 20:11   #1
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 29.12.2003
Posty: 8
TMouse w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
XBOX i DVD-Video

problem jest nastepujacy

chcialbym nagrac film tak, zeby oczytal do XBOX (akurat moja wersja to 1.3, czytnik Phillips)

moja nagrywarka to Lite-On 411S

probowalem "normalnie" na DVD-R jeszcze ze najstarszym biosem - tu wogole nie umial otworzyc plyty (princo)

z nowszym biosem na DVD-R - cos probuje, ale idzie mu opornie (ledwo otwiera menu) (esperanza)

upgrade biosa i nagranie na DVD+R z ustawionym bitem na DVD-ROM - tu tez wogole nie czyta (oryginalna plyta od Lite-On'a)

co ciekawe u kolegi z XBOXem 1.0 ledwo czyta tego DVD+R'a a innych nie

wiec pytanie, czy ktos mial juz jakies doswiadczenia z tym tematem?
sugestie co do plyt? trybow nagrywania? uzywam nero 6.3, defaultowe ustawienia dla DVD-Video
TMouse jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.12.2003, 23:47   #2
M@X
Get a Mac!
 
Avatar użytkownika M@X
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Lokalizacja: Jaworzno
Posty: 10,517
M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Moj kolega tez dlugo babral sie w takie cos i z kazda nagrana plyta obchodzil jak z jajkiem. Teraz jest szczesliwy, bo jego XBOX lyka wszystko co nie ucieka na drzewo, a to za moja namowa, aby wymienic DVD-ROM na model PC (najlepiej Samsung). To gowno wbudowane w XBOX'a jest tak wybredne, ze zaryzukuje stwierdzenie skuteczne jedynie w przypadku tlokow. Polecam "twarda przerobke"...
__________________
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów,
lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.12.2003, 22:54   #3
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika makaron
 
Data rejestracji: 05.07.2003
Lokalizacja: Pisz/IRL
Posty: 219
makaron zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Xsi łyka dobrze VERBATIMY i TDK ja opieram się na nich jak robie cośco ma służyć na długo(wiem cena ale...)prinko to tylko do magazynowania używam aby cośna jakis czas poleżało , ale z tego co wiem najmniej awaryjny jest X z napędem samsunga
__________________
PSX mod, PS2 Mod, PS3
XboX Mod, X360 Mod
DS Mod, PsP fAt Mod
Lenovo A6U i resztę gratów których nie mogę już zliczyć.
makaron jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.12.2003, 17:39   #4
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 29.12.2003
Posty: 8
TMouse w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
no niestety taka prawde obiegowa tez slyszalem, tylko gdzie teraz znalesc kogos kto wymieni sie na napedy

bo instalacja PCtowego DVD-Rom'a to chyba za wysokie progi na moje nogi - kiedys czytalem jakis opis jak to zrobic i nie bylo to najprostrze....

wiec bede sie musial pogodzic i darowac sobie odtwarzanie DVD w XBoxie...
TMouse jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.01.2004, 15:57   #5
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika makaron
 
Data rejestracji: 05.07.2003
Lokalizacja: Pisz/IRL
Posty: 219
makaron zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez TMouse
no niestety taka prawde obiegowa tez slyszalem, tylko gdzie teraz znalesc kogos kto wymieni sie na napedy

bo instalacja PCtowego DVD-Rom'a to chyba za wysokie progi na moje nogi - kiedys czytalem jakis opis jak to zrobic i nie bylo to najprostrze....

wiec bede sie musial pogodzic i darowac sobie odtwarzanie DVD w XBoxie...
poszukaj w różnych servisach , podzwoń po ogłoszeniach ewentualnie podejdz na stadion xx lecia i tam sa "fachmeni".TYLKO NIE JEDZ TAM SAM bo x-boxa starcisz wnet
__________________
PSX mod, PS2 Mod, PS3
XboX Mod, X360 Mod
DS Mod, PsP fAt Mod
Lenovo A6U i resztę gratów których nie mogę już zliczyć.
makaron jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.01.2004, 16:05   #6
M@X
Get a Mac!
 
Avatar użytkownika M@X
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Lokalizacja: Jaworzno
Posty: 10,517
M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Dokladnie. W moim miescie jest taka firma "DEWIL" -reklamuja sie nawet w info gieldzie. Z kumplem pieszczotliwie nazywamy icz "****ami" ;-D. Zrobai wszystko - rpzerobia kazda konsole, wymienia dysk, naped, skreca kabel optyczny do amplitunera itd. Wszedzie sa tacy "fachowcy" - poszukaj!
__________________
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów,
lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.01.2004, 15:28   #7
Karolina & xbox & DVDRIP
 
Avatar użytkownika michaeel
 
Data rejestracji: 28.11.2003
Lokalizacja: Jaworzno
Posty: 32
michaeel w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja wypala w nero np XDISC i chodzi idelanie na moim Xboxie (v1.1)...

Co do wymiany napedow DVD jest to bardzo proste..

poprostu kupujesz "przedluzke do pradu/zasilania" (5zl) i ciagniesz zasilanie z HDD X'a do napedu DVD z PC, nastepnie odpinasz tasme IDE od oryginalnego napedu DVD z X'a i wpinasz do napedu DVD PC - musi dzialac U mnie tak dziala na LG...
__________________
Tak.. mam LiteONa

XBOX ?? Zobacz co to za sprzęt
http://xbox.makii.pl -> my page
michaeel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.01.2004, 10:34   #8
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 29.12.2003
Posty: 8
TMouse w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
no coz, to pewnie kiedys tak zrobie (wloze DVD od PC) jak tylko znajde odpowiednio maly zeby sie zmiescil i klapka zeby pasowala

dzieki za info, mialem wrazenie ze zmieniajac naped trzeba bylo sporo lutowac, zmieniac kierunek biegu silnika napedu, itd...
TMouse jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.01.2004, 11:36   #9
M@X
Get a Mac!
 
Avatar użytkownika M@X
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Lokalizacja: Jaworzno
Posty: 10,517
M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez TMouse
no coz, to pewnie kiedys tak zrobie (wloze DVD od PC) jak tylko znajde odpowiednio maly zeby sie zmiescil i klapka zeby pasowala
Nie ma takiej potrzeby. Kolega ma zamontowany bez przedniego panelu DVD, a tacke wysuwa sie przez nacisneicie takiego kwadratowgo guziczka w srodku (z czasem palec sie przyzwyczaja!). Mozna oczywiscie zalozyc przedni panel z oryginalnego DVD XBOX i podpiac kabelek pod guzik na srodku konsoli, ale traci sie przez to gwarancje na PC'towy DVD ROM, wiec po co?
__________________
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów,
lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.07.2004, 14:19   #10
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 19.02.2004
Posty: 22
yonasz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A spotkal sie ktos z nagrywaniem xdisca x2 (plytka xdiscx4) i przez to zle chodzi w xboxie (przycina sie lub unknow) gdy nagrywam x4 wszystko ok... Dziwne bo zawsze palilem x2 i bylo ok. Zmienialem juz biosy myslalem ze wina biosu ale na wszystkich tak samo dopiero x4 pomoglo.
yonasz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.07.2004, 14:43   #11
M@X
Get a Mac!
 
Avatar użytkownika M@X
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Lokalizacja: Jaworzno
Posty: 10,517
M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Tu mnie zdziwiles, no ale skoro tak jest no to nie ma rady... Bede o tym pamietal gdybym w przyszlosci mial problemy. Zawsze nagrywam x2!
__________________
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów,
lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.07.2004, 21:04   #12
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika tytusdezoo
 
Data rejestracji: 18.11.2003
Lokalizacja: Knurów
Posty: 471
tytusdezoo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Też miałem ten , problem kumpel ma xbox z Philipsem 1.3, a ja miałem 401@411 potem @811. Ledwo czytał płytki. W końcu kumpel trafił na tani model Pioneera 106 i problemy z czytaniem się skończyły. A moja 401 padła i wymienili mi na 451. I okazałko się że tez bez problemu. To niestety wina nagrywarki.

PS. Na każdym nośniku.
tytusdezoo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO