Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Homebrew (https://forum.cdrinfo.pl/f106/)
-   -   Źródła Kobry (https://forum.cdrinfo.pl/f106/zrodla-kobry-92871/)

szczuru 13.11.2013 14:21

Cytat:

Napisany przez Diabolique (Post 1265853)
nie odpale. to prosty linuks na dysku sieciowym. tak nie musialbym tego kopiowac gdzieś indziej po sciagnieciu :) choc to chyba juz malo aktualny pomysl.

Pomysł jak najbardziej aktualny i pewnie się da ;)

http://www.ps3hax.net/showthread.php?t=64811

Diabolique 13.11.2013 14:01

Cytat:

Napisany przez szczuru (Post 1265840)
Nie testowałem ale na logikę to tak o ile odpalisz PS3Netsrv na Linuxie.

nie odpale. to prosty linuks na dysku sieciowym. tak nie musialbym tego kopiowac gdzieś indziej po sciagnieciu :) choc to chyba juz malo aktualny pomysl.

misiozol 13.11.2013 10:11

A to nie dziala na sambie gdzie tylko trzeba wpisac udzial sieciowy ? musi byc dedykowany serwer do tego ?

szczuru 13.11.2013 01:47

Cytat:

Napisany przez Diabolique (Post 1265839)
iso z partycji ext2 przez lan. da sie odpalić?

Nie testowałem ale na logikę to tak o ile odpalisz PS3Netsrv na Linuxie.

Diabolique 13.11.2013 01:30

iso z partycji ext2 przez lan. da sie odpalić?

misiozol 11.11.2013 22:53

Loki bez przesady tam jest tyle lutowania co kot naplakal jak kupisz to ODE, to podjedz do mnie mam stacje lutownicza i ci polutuje ;)

loki7777 11.11.2013 22:18

CHodzi mi bardziej o te co mozna nowe w tej chwili/za jakis czas bedzie mozna kupic.

ethar 11.11.2013 21:49

Cytat:

Napisany przez loki7777 (Post 1265723)
Tylko czekac az superslim zlamia, bo lutowac mi sie nie bedzie chcialo.

Na dobrą sprawę i czasem w innych PS3 niż superslim trzeba polutować co nie co :P

loki7777 11.11.2013 12:53

Tylko czekac az superslim zlamia, bo lutowac mi sie nie bedzie chcialo.

ethar 11.11.2013 12:46

To tylko czekać na implementację tego do 4.50 Rebug :) Jakby jeszcze samo przepisywało paczki, to już by było super^^ Jak sam to zbadam, to opiszę swoje odczucia :P

szczuru 11.11.2013 01:25

Kolejne testy, tym razem odpalanie PS3ISO przez sieć.

Na pierwszy rzut poszedł Kingdom Hearts 1.5 HD Remix - zero zacięć, zero rwania FMV, loadingi krótkie - śmiem twierdzić, że działa tak jakby działał z usb albo nawet i ciut szybciej ;)

Jako drugą grę odpaliłem Batmana Arkham Origins i... gra zaczęła instalować się na hdd (przez sieć ;D). Instalacja nie była jakoś strasznie długa bo około 15-20 minut (bałbym się instalować GT5 przez sieć ;D ). Gra po instalacji chodzi idealnie - szczerze mówiąc to gdybym nie wiedział to pomyślałbym, że jest uruchomiona z bdvd lub hdd0 - w dużej mierze pewnie przez to, że część danych leży na hdd0.

Na koniec wisienka na torcie - gigant w rozmiarach: Beyond 2 Souls. Na początku również uraczyła mnie instalacją (5 minut). Gra działa bez zarzutów :)

PS2:
Testowałem tylko na szybko Tekken Tag Tournament (NTSC-U/C) - *.bin+*.cue - działa dokładnie tak samo jak PS2Classics (nie ma się co dziwić - Cobra korzysta z tego samego emulatora)

PSP:
Na szybko wrzuciłem Viewtiful Joe Red Hot Rumble. Działa idealnie. Widać, że niezależnie od "mode" ustawionego w mM emu PSP wizualnie działa w trybie Minis (czarna ramka w około ekranu). Teoretycznie jednocześnie poprzednie zdanie dementuje fakt, że save'y z PSP są zapisywane NIE jako "Zapisane dane (Minis/PSP Remasters)" a jako zwykły save PS3 (w PSP2PS3 taką opcję umożliwiał dopiero config w trybie Remasters). Do uruchomienia gier prócz mM'a porzebujemy "CobraUSB PSP Launcher" (pkg).

JARO1232 10.11.2013 23:04

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1265160)
Jakiś czas temu, Cobra Team opublikowali źródła m.in swojego payloadu. Dziś - jak się deklaruje - główny programista tejże grupy. opublikował źródła oczyszczone z zabezpieczeń, niezależne od dongle'a, przykładowe binarki, sporo wyjaśnień na temat zasady działania wybranych funkcji, a nawet zmodyfikowany CEX CFW 4.46 Rogero v1.00!

Wiedza podana na tacy, teraz tylko czekać aż programiści zrobią z tego użytek.

Odpalanie obrazów gier PS3/PS2/PSX/PSP, 100% kompatybilność gier z PS3, 100% bez płyty, dumpowanie gier do obrazu (szczególnie istotne w przypadku kiedy gra ma kilkanaście czy nawet dziesiąt tysięcy plików - kopiuje się to wieki), odpalanie gier z NAS, ładowanie SPRX (do 7) przy starcie konsoli.

Już się nie mogę doczekać nadchodzących CFW, które zostawią OFW lata świetlne za sobą i które funkcjonalnością wreszcie zbliżą się do CFW na PSP. :czar:

Już zrobili użytek i są softy i nie tylko , a co więcej to już sobie ostrzą paluszki na ps4 :spoko:
Na psp już dawno są tylko w psp na ps3 bardzo nie pograsz tak jak ps2 ot taki "chwyt marketingowy " :)

szczuru 10.11.2013 22:47

Chwilę temu wgrałem Rogero-Cobra. Aktualnie przetestowałem tylko 1 funkcjonalność Cobry - obsługę ISO... i jest WYPAS! Przekonwertowałem testowo kilka gier z formatu "folderowego" do ISO i nie dość, że wszystkie działają to jeszcze kopiują się 100 razy szybciej (tzn transfer jest stały ~11MB/s z hakiem - a nie tak jak w przypadku miliarda plików, że skacze jak szalony). Ciekawi mnie fakt braku "BD-Mirror" przy grach w formacie ISO ale koniec końców działają wszystkie: te które wymagały BD-Mirror i te, które nie wymagały tego ficzera. Myślałem jeszcze żeby sprawdzić plugin od Dean'a ale backgroundowy ftp chwilowo mi nie jest potrzebny a odpalanie gier wprost z XMB na razie sobie odpuszczę (denerwuje mnie fakt, że aby odświeżyć listę trzeba przeładować VSH). W wolnej chwili obadam jeszcze jak to teraz jest z PS2ISO/PSPISO i odpalaniem stuffu z sieci (w razie czego uzupełnię post).

misiozol 06.11.2013 21:50

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1265457)
Też miewam puki.

Dobrze ze kupiles nie sluchaj sie :banan: , pomijajac fakt ze jedno nie stoi drugiemu na drodze :piwo: .

DejaVu 06.11.2013 21:30

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1265457)
Też miewam puki.

Edu zgłupiałeś! kupiłeś konsolę? kurna już nie masz co robić z forsą :rozga:kolegom byś lepiej piwo postawił burżuju ty Edu k***a

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:59.