![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt Blu-ray, HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
![]() |
BR video z folderów BDMV i CERTIFICATE
Mam 2 foldery i wypalam Nero w trybie video na płycie 50GB.
Sęk w tym, że mój odtwarzacz stacjonarny LG BD550 ma problem w momencie wejścia w drugą warstwę i video się zacina. Jaki program do wypalenia takiej płytki polecacie? Czy prędkość zapisu, powinna być jak najwolniejsza? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Probowales na innych odtwazaczach ?
![]() |
#3 |
![]() |
Póki co nie, bo nie miałem dostępu.
A jakie progsy do wypalania są do tego najlepsze? No i jaką prędkość ustawić? Ponoć jakimś wypalaczem można ustawić moment przeskoku na drugą warstwę. Bo spowolnienie (chwilowe) jest przy przejściu zawsze, ale powinno trwać chwilkę. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
Wiele stacjonarnych player BD ma problemy na przejściu warstw , im lepsza płyta jakościowo tym większa szansa poprawnego odtwarzania .
W BD na sztywno jest ustawione przejście warstwy , tylko ponowny master umożliwia zmiany tego parametru . |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
W poradach naszego forum, polecają ImgBurn i robić to 2 etapowo. Najpierw z tych 2 folderów (bdmv / certificate) tworzymy ISO. A dopiero potem wypalamy płytkę z tego obrazu ISO.
Faktycznie tak jest bezpieczniej? Pytanie, jaką szybkość zapisu ustawić: 1x czy 2x ? Im wolniej, tym lepiej to strawi odtwarzacz stacjonarny? A tak przy okazji - jakie płytki bd-r? Ja kupiłem ostatnio maxell. Ponoć najlepsze są verbatimy, ale to ponad dychę za sztukę... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
Bez znaczenia ...jeżeli prawidłowo nagrasz bdmv / certificate jako pliki folderu z ustawieniem UDF 2.50 jest to identyczne .
![]() Tańsze odtwarzacze i starsze modele BluRay mają często problem z nowszymi konstrukcjami płyt BD-R DL 50 . Również optyka często po kilkudziesięciu godzinach pracy bardzo traci moc . Zdecydowanie polecam płyty z kodami MID od Panasonic lub Verbatim , największa szansa że bezproblemowo będą pracować w stacjonarnych odtwarzaczach . |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
Dzięki. Kupię parę sztuk i potestuję.
Na alledrogo mają takie. Powinno być ok: ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
Cytat:
Mam ponad 40 wypalonych wszystkie poprawnie sa odtwarzane na odtwarzaczu sony. Wypalane na Pionkach przy użyciu nero2019 z prędkością x2 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
Dzięki. Kupić x4 czy x6 speed?
Wypalam na: https://r.tapatalk.com/shareLink/top...ink_source=app Też wypalasz na ImgBurn? Z jaką prędkością? Robisz wpierw iso, czy wypalasz od razu bd-r? Ostatnio zmieniany przez negatyw001 : 19.12.2019 o godz. 06:39 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
Hej. weź obojętnie które ,byle import z Japonii.
Wypalam bezpośrednio z plików , przy użyciu Nero Pozdr P.s testy wypalania płyt są na forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
![]() |
Zrobiłem troszkę testów na ImgBurn.
Otóż na Verbatimach, zero zwiech na x2. Na Maxell, zero zwiech jedynie przy prędkości wypalania x1. Nie widać przejścia z jednej warstwy na drugą. Tak jak być powinno ![]() Pewnie moc palenia większa i stary BD550 się nie burzy. |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
[muzeum], bdmv, br, certificate, folderów, video |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
dvd z kamery | rogmanmajkel | DVD-Video | 16 | 26.05.2007 18:48 |
Polecam!! Urządzenie do przechwytywania Video ConvertX PX-M402U | MALIK27 | Napędy optyczne DVD | 0 | 14.03.2005 16:18 |