![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt Blu-ray, HD DVD |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#4 |
![]() |
Rozebrałem dzisiaj obydwa napędy i na szczęście w obydwu siedział ten sam moduł lasera KEM-430AAB. Po prostym odpięciu dwóch taśm przełożyłem nowy moduł do starej obudowy z elektroniką. Po złożeniu wszystkiego do kupy odtwarzanie działa i płyty BluRay czytają się bez problemu. Przy okazji porównałem płytki z elektroniką w napędach i wyszło, że są drobne różnice. W napędzie Dune siedzi płytka z oznaczeniem BP-06D a w moim nowym napędzie BP-06. Jest też nieco inne rozmieszczenie elementów na PCB ale na szczęście złącza są w tych samych miejscach więc nie było problemu z taśmami. Z tego wniosek że Dune zamówiło do swoich odtwarzaczy dedykowaną wersję napędów BTC. Jeśli ktoś ma problemy ze swoim odtwarzaczem Dune HD Max to chętnie służę pomocą.
|
![]() |
![]() |
Tagi |
bp-06, btc, dune, firmware, loader |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
[Muzeum] Toshiba SD-L912A - 2007 r. (slim HD DVD-RW) | blackened2687 | Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD | 1 | 13.09.2015 11:21 |
[Muzeum] Toshiba SD-H903A - 2007r. (HD DVD-R) | blackened2687 | Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD | 5 | 23.08.2015 21:39 |
Tworzenie filmu HD w Pinnacle Studio 14 HD Ultimate Collection, Prosze o pomoc; / | etrido | High Definition | 0 | 14.01.2010 14:10 |
wymiana dużych plików | Igloo | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 4 | 29.12.2005 20:11 |