Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt Blu-ray, HD DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.02.2016, 09:09   #1
xtrem007
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 25.02.2016
Posty: 3
xtrem007 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
BTC BP-06 w Dune HD Max

Witam.
Mam problem z napędem BluRay BTC BP-06 w odtwarzaczu multimedialnym Dune HD Max. Oryginalny napęd zabudowany w odtwarzaczu nie czytał już żadnych płyt. Udało mi się zdobyć nowy napęd BTC BP-06 i tu zaczyna się problem. Nowy napęd i ten zepsuty różnią się wersją firmware. Dune prawdopodobnie ma zmodowane firmware w swoich napędach i tylko takie firmware pozwala na odtwarzanie oryginalnych dysków BluRay. Po zamontowaniu nowego napędu każde odtworzenie oryginalnej płytki BR z filmem kończy się komunikatem o naruszeniu zabezpieczeń. Płyty CD i DVD odtwarzają się bez problemów. Czy jest jakiś sposób aby zgrać ze starego napędu zmodowane przez Dune firmware a następnie wgrać go do nowego napędu? Wiem że jest możliwość podmiany elektroniki miedzy napędami ale ze względu na delikatne taśmy boję się to zrobić.
xtrem007 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.02.2016, 13:12   #2
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,116
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Podejrzewam, że nawet gdyby był sposób na odczyt fw to nie będzie działać gdyż jest parowany z płytą główną. Ale to moje gdybania, w odtwarzaczach multimedialnych nie siedzę.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2016, 15:25   #3
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,267
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ciężki temat, raczej żadnego softu nie ma i nie będzie do zgrywania\wgrywania\flashowania\crossflash tej konstrukcji ...
Jedyna nadzieja to odblokowanie fabrycznego instalatora firmware Dune HD Max oczywiście pod warunkiem że napędy są identyczne technicznie .
http://dune-hd.com/firmware/hdmax/

W jaki sposób aktualizuje się ten sprzęt ?
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.02.2016, 20:03   #4
xtrem007
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 25.02.2016
Posty: 3
xtrem007 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Rozebrałem dzisiaj obydwa napędy i na szczęście w obydwu siedział ten sam moduł lasera KEM-430AAB. Po prostym odpięciu dwóch taśm przełożyłem nowy moduł do starej obudowy z elektroniką. Po złożeniu wszystkiego do kupy odtwarzanie działa i płyty BluRay czytają się bez problemu. Przy okazji porównałem płytki z elektroniką w napędach i wyszło, że są drobne różnice. W napędzie Dune siedzi płytka z oznaczeniem BP-06D a w moim nowym napędzie BP-06. Jest też nieco inne rozmieszczenie elementów na PCB ale na szczęście złącza są w tych samych miejscach więc nie było problemu z taśmami. Z tego wniosek że Dune zamówiło do swoich odtwarzaczy dedykowaną wersję napędów BTC. Jeśli ktoś ma problemy ze swoim odtwarzaczem Dune HD Max to chętnie służę pomocą.
xtrem007 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.06.2016, 18:09   #5
r2d227
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 15.06.2016
Posty: 3
r2d227 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
właśnie po kilku latach napęd w hd max podmówił mi posłuszeństwa - od czego zacząć poszukiwanie rozwiązania?
r2d227 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.06.2016, 19:04   #6
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,267
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez r2d227 Podgląd Wiadomości
właśnie po kilku latach napęd w hd max podmówił mi posłuszeństwa - od czego zacząć poszukiwanie rozwiązania?
Jakie objawy uszkodzenia napędu ?
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.06.2016, 19:22   #7
r2d227
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 15.06.2016
Posty: 3
r2d227 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez czary2mary Podgląd Wiadomości
Jakie objawy uszkodzenia napędu ?
długo nie czyta płyty wydaje przy tym dziwne dźwięki) - jeżeli już wystartuje to zacina się i obraz rozsypuje się w pixele

Ostatnio zmieniany przez czary2mary : 15.06.2016 o godz. 19:42
r2d227 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.06.2016, 19:50   #8
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,267
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Wygląda na problem z laserem .. czy CD \DVD jest prawidłowo \ lepiej odczytywane ?
OPU jest tam Sony KEM-430AAB jak potwierdził kolega xtrem007 , powinno teoretycznie pasować każde ale na 100% nie potwierdzę \ bez przymiarki trudno powiedzieć \potwierdzić ....


http://www.aliexpress.com/item/New-O...1-74668d83518f
http://www.aliexpress.com/item/100-O...1-74668d83518f
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.06.2016, 20:19   #9
r2d227
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 15.06.2016
Posty: 3
r2d227 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez czary2mary Podgląd Wiadomości
Wygląda na problem z laserem .. czy CD \DVD jest prawidłowo \ lepiej odczytywane ?
OPU jest tam Sony KEM-430AAB jak potwierdził kolega xtrem007 , powinno teoretycznie pasować każde ale na 100% nie potwierdzę \ bez przymiarki trudno powiedzieć \potwierdzić ....


Wielkie dzięki za info - będę próbował go podmienić.

Ostatnio zmieniany przez czary2mary : 15.06.2016 o godz. 20:27
r2d227 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.06.2016, 21:29   #10
xtrem007
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 25.02.2016
Posty: 3
xtrem007 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wpisz w googlach "kazpol Mechanizm loader BP-06". Z takiego właśnie podmieniłem moduł lasera i działa bez problemu. Cały napęd bezpośrednio nie pasuje bo ma inne uszka mocujące i niestety nie ma odpowiedniego firmware o czym już wcześniej pisałem.
xtrem007 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.01.2018, 18:11   #11
abiele
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 28.01.2018
Posty: 1
abiele w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Harman Kardon BDP10

jest to mój pierwszy post, zatem witam wszystkich serdecznie !

Mam problem z odtwarzaczem H/K BDP10. Otóż, od jakiegoś czasu zaczął się problem z odtwarzaniem płyt, głównie CD.
Próbowałem wyczyścić laser ale to nic nie pomogło.
Czy jest możliwość zakupu nowego lasera? jeżeli tak, to gdzie można tego poszukać?
abiele jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.01.2018, 22:21   #12
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,267
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez abiele Podgląd Wiadomości
jest to mój pierwszy post, zatem witam wszystkich serdecznie !

Mam problem z odtwarzaczem H/K BDP10. Otóż, od jakiegoś czasu zaczął się problem z odtwarzaniem płyt, głównie CD.
Próbowałem wyczyścić laser ale to nic nie pomogło.
Czy jest możliwość zakupu nowego lasera? jeżeli tak, to gdzie można tego poszukać?
Jeżeli masz tam BTC BP-06 to możesz kombinować -wiem że były tam też inne modele napędów montowane .

Koledzy przekładali lasery z tych modeli
http://kazpol.com/mechanizm-loader-b...a,id10102.html

Możesz też sprawdzić te machanizmy:
https://pl.aliexpress.com/item/Origi...809490793.html
https://pl.aliexpress.com/item/Origi...808965528.html
https://pl.aliexpress.com/item/Origi...822951335.html
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.01.2020, 12:02   #13
leonid113
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 17.01.2020
Posty: 3
leonid113 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam.
Szukam pomocy na temat Dune HD max.
Mam ten odtwarzacz jakiś czas, ale ostatnio jak chciałem odtworzyć płytę blu-ray (oryginalną i nagrywaną) to wyskakuje mi napis brak plików. Na oryginalnej płycie po zgaszeniu i uruchomieniu ponownym z płytą w środku udało mi się raz odpalić drugim razem już nic. Płyty DVD zarówno oryginały i nagrywane czyta, ale przed odtworzeniem wyskakuje napis że " aplikacja spowodowała błąd i zostanie zamknięta"(ostatnio często wyskakujemi tennapis winnych sytuacjach) jak dam OK to pokaż pliki i katalogi i odpalę. Poza tym na obrazie podczas odtwarzania cały czas widoczny mam
zielony napis "Dune HD demo". Z tego co mi się wydaje zaczęło mi się to dziać jak otrzymałem nową wiadomość o aktualizacji do wersji BETA ale jej nie aktualizowałem.
Obecnie mam chyba najnowszą bo 170519_1353_r11.dff
Jeżeli to możliwe to proszę o pomoc może to tylko ustawienia a nie konieczność wymiany lasera.
Ze sprzętem obchodzę się delikatnie .
Pozdrawiam Wszystkich bo jestem tu nowy.
leonid113 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.01.2020, 14:00   #14
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,267
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez leonid113 Podgląd Wiadomości
Witam.
Szukam pomocy na temat Dune HD max.
Mam ten odtwarzacz jakiś czas, ale ostatnio jak chciałem odtworzyć płytę blu-ray (oryginalną i nagrywaną) to wyskakuje mi napis brak plików. Na oryginalnej płycie po zgaszeniu i uruchomieniu ponownym z płytą w środku udało mi się raz odpalić drugim razem już nic. Płyty DVD zarówno oryginały i nagrywane czyta, ale przed odtworzeniem wyskakuje napis że " aplikacja spowodowała błąd i zostanie zamknięta"(ostatnio często wyskakujemi tennapis winnych sytuacjach) jak dam OK to pokaż pliki i katalogi i odpalę. Poza tym na obrazie podczas odtwarzania cały czas widoczny mam
zielony napis "Dune HD demo". Z tego co mi się wydaje zaczęło mi się to dziać jak otrzymałem nową wiadomość o aktualizacji do wersji BETA ale jej nie aktualizowałem.
Obecnie mam chyba najnowszą bo 170519_1353_r11.dff
Jeżeli to możliwe to proszę o pomoc może to tylko ustawienia a nie konieczność wymiany lasera.
Ze sprzętem obchodzę się delikatnie .
Pozdrawiam Wszystkich bo jestem tu nowy.
,

Kontaktowałbym się z serwis \ wsparciem producenta - wygląda to na jakiś problem z softem .
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.01.2020, 10:18   #15
leonid113
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 17.01.2020
Posty: 3
leonid113 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Oni nic nie wiedzą i nic nie mogą pomóc bo już nie wspierają tego modelu (głupia sprawa wymiana czytnika- brak możliwości),tylko sprzedać i zarobić. Dzwoniłem i rozmawiałem.Miałem wymienić soft-nic nie dało, reset do ustawień- nic. Usterka pozostała bez zmian. I to ma być porada fachowa. Przecież kto ma wiedzieć lepiej JA?. Wyrzucone pieniądze na ten sprzęt.Dopóki chodzi OK potem kliencie radź sobie sam.
Piszę bo może ktoś miał taką przypadłość i wie co zrobić oprócz utylizacji.
Pozdrawiam.
leonid113 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
bp-06, btc, dune, firmware, loader

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
[Muzeum] Toshiba SD-L912A - 2007 r. (slim HD DVD-RW) blackened2687 Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD 1 13.09.2015 10:21
[Muzeum] Toshiba SD-H903A - 2007r. (HD DVD-R) blackened2687 Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD 5 23.08.2015 20:39
Tworzenie filmu HD w Pinnacle Studio 14 HD Ultimate Collection, Prosze o pomoc; / etrido High Definition 0 14.01.2010 14:10
wymiana dużych plików Igloo Komputery 4 29.12.2005 20:11


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.