![]() |
Myślałem że może verbatimy to będzie dobry wybór (używałem ich w przypadku dvd i były ok) ale zrobię jak piszesz. A tak z ciekawości - 25 i 50 GB z prędkością 4x, ile czasu się to wypala ?
|
Nie pamiętam teraz dokładnie, ale jest to mniej niż 30 minut.
|
Czyli w miarę nawet szybko. A jakim programem wypalasz ? Nero da radę ?
|
Ja używam Nero albo Cyberlinka Power2Go. Inne popularne programy to ImgBurn i Ashampoo Burning Studio.
|
W przypadku dvd używałem właśnie nero i zawsze było ok, więc może i tu się sprawdzi.
A jeśli chodzi o Pioneery, to jest tu jakiś model który szczególnie się wyróżnia ? |
|
Dzięki za linki.
A jak to jest w przypadku nagrywania na płytę 128 GB ? Bo widzę że zarówno LG i Pioneer BDR-209DBK mają możliwość zapisywania takiej ilości danych. Czy to znaczy że na płycie 100 GB, można nagrać 128 GB? |
Płyty 100GB i 128GB to dwie różne płyty. Pierwsza ma 3 warstwy a druga 4. Nagrywarki wspierające BDXL radzą sobie z obydwiema.
|
Ok, dzięki za informację.
A czy są jakieś duże różnice między : Pioneer BDR-209DBK Pioneer BDR-209EBK Bo chyba obie wspierają BDXL i M-DISC ? |
Wydaje mi się, że wersja DBK to OEM - czyli dostajemy napęd i instrukcję, a EBK to BOX dodatkowo z oprogramowaniem. Pewności jednak nie mam, może wypowie się ktoś kto ma taki napęd. Z pewnością obydwie wersje mają te same możliwości.
|
|
Cytat:
|
Czyli z tego wynika że praktycznie niczym się one nie różnią ? Bo np.przed chwilą pytałem jakieś sprzedawcę na alledrogo o Pioneer BDR-209DBK - czy posiada funkcję M-disc. I powiedział że nie. Ale może facet się nie orientuje w temacie.
|
Cytat:
|
Wielkie dzięki. Więc chyba takiej nagrywarki poszukam :) Ewentualnie jeszcze pomyślę o tym LG, bo chyba też ma wszystko co chcę.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:37. |