![]() |
Temat tyle razy przerabiany ze glowa boli, uzyj szukaczki nie ma sensu powielac.
|
Zamówiłem ICYBOX Obudowa IB-525-U3 1x5,25 SATA DVD/Blue-Ray
teraz tylko i aż kwestia samego napędu sata |
Zewnętrzne slimy sobie odpuść, nie do tego je wymyślono. Szukaj jakiegoś wewnętrznego liteona w stanie działającym, bardzo dobre kiedyś były napędy Toshiby np. SDM1612/1712/1812 tylko znajdź takiego sprawnego.
Spróbuj zripować tę samą płytkę np. u znajomego na wewnętrznej nagrywarce i zobacz czy też będą CRC. Może być też tak, że żaden napęd nie poradzi sobie z wszystkimi płytkami, które masz. Audiotekę masz sporą, wymagania duże, ale warto powalczyć. |
Mam LG Portable DVD Writer GP57EW40
Podczas ripowania dBpoweramp orginalnego nośnika zawierającego kilka delikatnych rysek przy trzech utworach była niezgodność CRC. Zależy mi na idealnej kopii oryginałów, aby nie strzelało na większych rysach lub aby to max. zminimalizować przez dobrą korekcję napędu optycznego. |
Próbowałeś już ripować tym, czym masz i są CRC? Obecność drobnych rysek, lub ich brak, nie przesądzają o kłopotach z ripem.
Do tego najlepsze były stare napędy CD lub DVD. Jeśli masz tłoczone oryginały, to nie powinno być problemów. |
Widzę, że martwe jest już to forum :(
|
Jaki napęd CD/DVD/BR z BDB korekcją błędów?
Dzień dobry,
Może temat był już wcześniej wałkowany ale nie mogę niczego sensownego znaleść. Będę ripować ponad 300 płyt audio cd do flac. Niektóre płyty mają delikatne ryski. Szukam napędu co by dobrze radził sobie z odczytem źle zachowanych nośników aby nie było błędu CRC. Czy macie coś godnego polecenia co by było dostępne na rynku? Preferowany napęd zewnętrzny ale jak będzie dobry wewnętrzny to też ok. Szukałem używanego Lite-On eHBU212 ale to już relikt. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:29. |