Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt Blu-ray, HD DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.11.2010, 20:10   #31
slawekj
Guru
 
Avatar użytkownika slawekj
 
Data rejestracji: 12.07.2004
Posty: 5,308
slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Błąd zapisu prędkościami 8-12x występuje w programie Opti Drive Control.
Zapis programem Nero 10 przebiega normalnie prędkościami 8-12x.

Verbatim DVD +R 16x palony 8x

LG BH10LS30-disc_qualitylg8x_09-listopada-2010.png
slawekj jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.11.2010, 22:59   #32
slawekj
Guru
 
Avatar użytkownika slawekj
 
Data rejestracji: 12.07.2004
Posty: 5,308
slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Sony BD-R 6x palony 4x

LG BH10LS30-disc_quality_12-listopada-2010.png LG BH10LS30-transfer_rate_12-listopada-2010.png
slawekj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.12.2010, 19:57   #33
Tomaszek71
Bywalec
 
Data rejestracji: 14.06.2002
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 63
Tomaszek71 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jak zmusić LG zeby nagrywało w szybszej prędkosci niz ma "nominalnie" płyta? Chce sprawdzić Fortis jak sie nagra x6 i x8
Tomaszek71 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.12.2010, 20:04   #34
slawekj
Guru
 
Avatar użytkownika slawekj
 
Data rejestracji: 12.07.2004
Posty: 5,308
slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Tylko prędkości zapisane w firmware.
slawekj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.12.2010, 20:42   #35
Tomaszek71
Bywalec
 
Data rejestracji: 14.06.2002
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 63
Tomaszek71 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ok tylko chodzi mi o to że producent Fortis wytłoczył na płycie x4. Czy da sie zmusić nagrywarke żeby nagrała ja szybciej niz x4?

Sio maro przebrzydła - wizyta teściowej. Jak zwykle jak ta cholera jest u nas nie czytam ze zrozumieniem. Żle jednak ta kobieta na mnie wpływa

Ostatnio zmieniany przez Tomaszek71 : 04.12.2010 o godz. 20:48
Tomaszek71 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.12.2010, 13:46   #36
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika icemac
 
Data rejestracji: 24.02.2003
Lokalizacja: śmietnik
Posty: 13,723
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Tomaszek71 Podgląd Wiadomości
Ok tylko chodzi mi o to że producent Fortis wytłoczył na płycie x4. Czy da sie zmusić nagrywarke żeby nagrała ja szybciej niz x4?
a dlaczego chcesz szybciej ??

może to jest prędkość maksymalna dla tego nośnika ??
__________________
Blog o perypetiach z miniakiem
icemac jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.12.2010, 23:33   #37
Payti
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Payti
 
Data rejestracji: 28.10.2004
Posty: 147
Payti zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Pojawiło sie nowe FW od LG do palników BD-RE BH10LS30 / BH10NS30.

Oficjalne linki od LG Korea:

LG BH10NS30 / BH10LS30 Firmware 1.00-09 (Released: 15.11.2010)

Change log:

1. Add New Media Strategy (BD-R/RE)
2. BD Write Performance Improvement (BD / DVD)

-->> BH10LS30: BH10LS30_1.00-09

-->> BH10NS30: BH10NS30_1.00-09

A poniżej spatchowane FW do BH10LS30 z odblokowanym Riplock i RPC2 AutoReset oraz flasher od @DevilsClaw's

-->> BH10LS30 Patched (Riplock, RPC2 Autoreset): BH10LS30_1.00-09_patched_with_flasher_Win64_10252010_1137PM.zip

Odpalamy CMD.
Komenda do odczytu ID BD-RE: flasher -D
Komenda flashująca FW: flasher -d [ID BD-RE] -f 10009p.bin (dla powyższego z mojej paczki), gdzie np. [ID BD-RE] = 1 lub inne zależy ile jest napędów podpietych do SATA.

WAŻNE !!!
Flashery (orginalny i od @DevilsClaw's) działają poprawnie na napędzie podpiętym do portów SATA z ICH10, nie działały u mnie na BD-RE podpiętym do kontrolera Marvell SATA lub Gigabyte SATA!
Po flashowaniu flasherem od @DevilsClaw's należy wykonać pełne wyłączenie komputera 'po zasilaniu' (Shut Down), zaś po flashowaniu oryginalnym updaterem od LG wystarczy reboot PC.


Pliki są sprawdzone. Na mojej BH10LS30 śmigają pięknie. Spatchowany FW daje odczyt BD-R na poziomie 3,5x - 7,8x dla TDK BD-R DL 50GB zamiast oryginalnego 2x

Pozdrawiam,
__________________
BLU-RAY: BD-RE LG BH10LS30 FW 1.02-A0 Patched & BD-RE LG BH16NS40 FW 1.03-A0 & LiteOn iHBS112 FW PL06 & Pioneer BDR-S09XLT FW 1.34
Payti jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.02.2011, 17:18   #38
lonelywolf84
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 26.07.2007
Posty: 7
lonelywolf84 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Problem z LG BH10LS30 i przenoszeniem plików na dysk. Dlaczego to nie działa?

Witam,

Mam duży kłopot z moją nagrywarką LG BS10LS30.
Nagrywam dwuwarstwową płytę BD-R DL. Chciałem wrzucić na tą płytę niecałe 31 GB maszyny wirtualnej vmware. Plików jest 41 z czego największe mają po 2 GB.

Nagrałem 2 płyty dwuwarstwowe.
Jedną za pomocą CDBurnerXP oraz Power2Go.
Ta nagrana w CDBurnerXP nie przeszła weryfikacji tego programu po nagraniu, ta druga natiomiast tak.
Z oboma jest taki problem że jak zaznaczam wszystkie pliki to w pewnym momencie zacina się kopiowanie i cały system zacina. Trzeba siłą wyłaczyć kompa i zrestartować żeby zaczął działać.
Dziwne jest to że jak kopiuję plik po pliku to każdy daje skopiować się bez problemu.
To wygląda tak jakby nagrywarka przestawała w którymś momencie działać. A potem znowu wraca do życia.

Dodam tylko że nagrywarkę wrzuciłem w obudowę od dysku IDE Gembird i dodałem do niej przejściówkę na sata.

Co może być nie tak? Ustawienia jakies? Czy nagrywarka jest walnięta? Jak to sprawdzić? Proszę bardzo o pomoc bo nie wiem co zrobić.

Maszyna wirtualna po skopiowaniu z płyty oczywiście nie działa. Skąd mam wiedzieć co się skopało i w którym momencie?

Ostatnio zmieniany przez lonelywolf84 : 13.02.2011 o godz. 17:25
lonelywolf84 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.02.2011, 19:22   #39
latet
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 04.08.2003
Posty: 691
latet zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Czy mnie oczy nie mylą - napęd LG pozwala testować jakość nagrań?
latet jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.02.2011, 20:32   #40
lonelywolf84
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 26.07.2007
Posty: 7
lonelywolf84 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Thumbs down

Cytat:
Napisany przez latet Podgląd Wiadomości
Czy mnie oczy nie mylą - napęd LG pozwala testować jakość nagrań?
Tak czy siak, "dzięki" za pomoc! Twoja odpowiedź "rzuciła" nowe światło na sprawę.
lonelywolf84 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.03.2011, 13:59   #41
alucard69
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 20.10.2003
Lokalizacja: Chojnice
Posty: 2
alucard69 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Może ktoś łopatologicznie wytłumaczyć jak zflashować ten napęd bo nie bardzo roumiem gdzie mam wpisać tę komendę CMD i co robić dalej. Mam win7 64bit lub 32bit.
alucard69 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.03.2011, 23:08   #42
Payti
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Payti
 
Data rejestracji: 28.10.2004
Posty: 147
Payti zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Komenda CMD to wpisujesz jak klikniesz Start i w pasek poleceń wyszukiwania i zatwierdzasz Enterem. Uruchomi ci się 'konsola' i polecenie flashowania tam wpisujesz.

Pozdrawiam,
__________________
BLU-RAY: BD-RE LG BH10LS30 FW 1.02-A0 Patched & BD-RE LG BH16NS40 FW 1.03-A0 & LiteOn iHBS112 FW PL06 & Pioneer BDR-S09XLT FW 1.34
Payti jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.04.2011, 13:25   #43
Jagrys
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 26.09.2005
Posty: 1
Jagrys w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czy ktoś z użytkowników forum jest może posiadaczem nagrywarki Blue-Ray HP BH30L. Z oznaczeń na urządzeniu wynika, że to LGE-DMBH10LS30 czyli zapewne produkt LG BH10LS30 wykonany dla HP-ka. Pozostaje pytanie czy producent wprowadził do modelu przeznaczonego dla innej firmy jakies ograniczenia? Wedle danych dostepnych na stronie HP (AR482AA) prędkość nagrywania BD-R SL wynosi jedynie 6x, stąd moje wątpliwości.
Jagrys jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.04.2011, 13:41   #44
Ryek
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 11.03.2001
Posty: 19
Ryek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Od kilku dni posiadam BH10LS30 + Firmware najnowszy "patched" i mam kilka pytań:
1. Pierwsza nagrana płytka, Esperanza x4 z cake10 prod. nośnika "LGE....", nagrywana w Nero 7 - dane ok 21GB (nie film BD). Wybór prędkości na tym nośniku 1-10x. Wybrałem '4x'. Jednak czas w jakim mi ją nagrała to niecałe 50min = 2x. Przypadek? Może coś nie tak z tym "zpatchowanym" firmware? Nośnik? Inne przyczyny?
Dodam iż system to XP, ASPI 4.60. Przez cały proces nagrywania bufor nie wahał się, napęd nie zwalniał zapisu, dysk nadążał, brak jakiekolwiek info, że zmienia prędkość, czas Nero pokazał przybliżone ~23min a czas faktyczny ~46min. Jak na razie była to pierwsza próba nagrania czegokolwiek przez tą nagrywarkę więc nie mam odniesienia do innych prób.
Po nagraniu NeroCDSpeed test prędkości odczytu płytki - ok - ~4,5x-9x (piszę z głowy). Po NeroCDSpeed, kopiowanie w TC pliku -> do 40MB/s czyli prawidłowo.
2. Windows XP nie wspiera natywnie UDF 2.5 (nie odczytuję bezpośrednio zawartości tak nagranej płyty) to wiem ale czy wobec tego nagra BD z filmem prawidłowo np ImgBurnem?
3. Dane które nagrałem
4. Jakie nośniki wielokrotnego zapisu BD-RE oprócz Verbatima umożliwią mi zapis na tej nagrywarce '2x' - mam Omega 2x i Platinum 2x - obie te nagrywarka umożliwia zapis tylko jako 1x
Ryek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.04.2011, 08:12   #45
slawekj
Guru
 
Avatar użytkownika slawekj
 
Data rejestracji: 12.07.2004
Posty: 5,308
slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Philips BD-R 4x palony 4x firmware 1.00-09
cake 10szt. 45,-

LG BH10LS30-1580612033.png

LG BH10LS30-disc_info_28-kwietnia-2011.png LG BH10LS30-disc_quality-lg-4x_27-kwietnia-2011.png

slawekj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
bh10ls30, lg, lg bh10ls30

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
LG 4163B- porażka z odczytem CD-RW leolo Napędy optyczne DVD 47 17.05.2005 12:59
LG 4163B - to juz jest KPINA !!!!!! Grz3cHu Napędy optyczne DVD 31 09.05.2005 21:46
Odczyty w napedach LG yabolek Napędy optyczne CD 9 13.02.2003 20:36
Zmiana LG 8480b 48/16/48 na 8481b 48/24/48 (instrukcja) Zetor Napędy optyczne CD 5 05.01.2003 07:15
LG lub LG lub TEAC - czyli co mam kupic :-) choodyp Napędy optyczne CD 8 09.05.2002 16:05


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.