Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD

Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt Blu-ray, HD DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 13.08.2012, 09:11   #121
Domell1
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.10.2011
Posty: 36
Domell1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
powiem tak
ja miałem styczność z tymi verbkami i co pisałem pare postów niżej miałem smużenie (wszystko jedno czy nagrywałem 1x czy 4x) i co już wtedy mi dawało do myślenia co do tego czy faktycznie są to org płytki albo ewentualnie jest to tzw 2-gi gatunek który nieprzeszedł testów bo skąd takie niskie ceny w porównaniu z panasonicami i tdk ??
pale dużo panasoniców teraz i to b25 i bd50 i o żadnym smużeniu nie ma mowy a prędkości przy kopiowaniu też powyżej 10MB
ale mimo wszystko verbki nagrywają się ok (prócz tego smużenia) u mnie prędkość kopiowania z bd50 verbki na dysk nie schodzi poniżej 10MB
sprawdz jaki masz fw jak masz 1.0 to odrazu ściągaj od producenta nowszy i patchuj może coś pomoże

Ostatnio zmieniany przez Domell1 : 13.08.2012 o godz. 09:15
Domell1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.08.2012, 17:23   #122
BlackMar1
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 01.08.2012
Posty: 2
BlackMar1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam

Tak oczywiście, FW 1.01-A0

Nowy wypał 6x tego verbatim bd-r dl VERBATIMd(000) i jest ok. Dlaczego przy 2x kicha? Albo ten bios nie ma poprawki dla tej serii płyt i jest to totalna loteria że np. z niskimi prędkościami nagrywania potrafi odwalić taki numer, albo cała ta seria to loteria.

LG BH10LS30-transfer_rate_13-sierpnia-2012.png

Pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez czary2mary : 15.03.2015 o godz. 11:02
BlackMar1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.08.2012, 19:41   #123
Domell1
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.10.2011
Posty: 36
Domell1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ja tam wiem że im wolniej wypalam tym mam większą pewność że płytka będzie ok też dla tego że mam dysk który normalne transfery ma rzędu kolo 30MB a 6x to już dla niego zdecydowanie za dużo
co do tych verbków to zauważył ktoś że te kopertowe sa powiedzmy koło 17-18zł za sztuke a pudełkowe przeszło 35zł ?? nie dziwi was że 2x taka cena?? jak dla mnie te tanie japońskie verbki to odrzuty produkcyjne stąd też cena adekwatna do jakości produktu zapewne
Domell1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.08.2012, 07:57   #124
slayers
LiteOn iHBS 212
 
Avatar użytkownika slayers
 
Data rejestracji: 29.05.2012
Posty: 140
slayers niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
bo tak to już jest, że jedne płytki lubia jak sie je pali 4X a drugie 6X, nagraj raz tak raz tak i sprawdz
slayers jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.09.2012, 14:01   #125
gloock
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 15.10.2004
Posty: 8
gloock w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Merle78 Podgląd Wiadomości
Zakupilem ten naped i mam teraz za swoje. Kupilem pare plyt Verbatim LTH, teoretycznie naped jest na liscie kompatybilnosci i to by bylo na tyle, bo zamiast nagrywac psuje plyty. Pierwsza reklamacja nieskuteczna, zobaczymy jak dalej pojdzie.
Witam.Ten sam problem.BH10LS30 i te same płytki Verbatim BD-R LTH Type kupione w sklepie w Sosnowcu.3 sztuki poszły już w ...Przy próbie nagrywania wystepuje błąd i komunikat o braku miejsca na dysku.Przy próbie uzyskania info o płycie (wypalonej) pokazuje ,że dysk jest pusty ale dostępna pojemność i użyta pojemność to 0 MB.Proby nagrania na różnych programach kończy się tym samym efektem..Podejrzewam ,że może trafiła jakaś partia podróbek lub wadliwych egzemplarzy płyt.Stąd też może ich niska cena.Nagrywałem na płytach MediaRange cokolwiek to znaczy :-) BD-R 1-4x i nie ma żadnych problemów.Jedynie przy tych pseudo verbatimach jest problem.Płyty wielokrotnego zapisu też nie sprawiają problemów.
gloock jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.11.2012, 23:58   #126
DarioX7
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 12.11.2012
Posty: 3
DarioX7 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam. Jestem nowy w sprawach nagrywarki Blu-ray. Niedawno przyszła mi nagrywarka z USA LG WH14NS40. Kupiłem płytę BD-RE PLATINUM 25GB MID: RITEKBW1 (001) do testów i korzystałem z Opti Drive Control 1.70 i zauważyłem że się sypie coś ten program. Udało mi się nagrać obraz testowy (jakimś cudem) ale już przy próbie jakości niestety wywala błąd. Może być coś takiego że program nie obsługuje tej nagrywarki ? Przy uruchomieniu programu wyskakuje komunikat "Unable to read disc label", przy próbie utworzenia dysku testowego wyskakuje "No suitable disc inserted" i nie można nagrać dysku. Może jakieś porady dla początkującego ? PS.: Czy polecacie płyty Blu-Ray FORTIS BD-R 25GB ??
DarioX7 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.11.2012, 01:18   #127
slawekj
Guru
 
Avatar użytkownika slawekj
 
Data rejestracji: 12.07.2004
Posty: 5,308
slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Fortis BD-R 4x palony 4x

LG BH10LS30-fortis-4x-4x-lg-bh10ls30.png LG BH10LS30-transfer-fortis-4x-4x-lg-bh10ls30.png

Cytat:
Napisany przez DarioX7 Podgląd Wiadomości
Czy polecacie płyty Blu-Ray FORTIS BD-R 25GB ??
Nie polecam... błędy LDC i BIS w normie jednak Jitter wysoki (max śr. 13%), Przy wysokich błędach Jitter mogą występować błędy odczytu.

Dla porównania:

http://forum.cdrinfo.pl/f107/liteon-...ml#post1229833
slawekj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.11.2012, 09:58   #128
DarioX7
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 12.11.2012
Posty: 3
DarioX7 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Hmm więc jakie polecacie z allegro które można kupić po 50 szt. za nie duże pieniądze? I tak jak wcześniej napisałem czy program Opti Drive Control może nie obsługiwać nagrywarki LG WH14NS40 ??
DarioX7 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.03.2013, 21:14   #129
Domell1
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.10.2011
Posty: 36
Domell1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
witam
pisze post ku przestrodze mianowicie odradzam zakup płytek MediaRange które niby są produkowane tam gdzie philipsy (ID płytki o tym świadczyć ma niby)
niestety nie mam jak sprawdzić optidrive (chipset nvidy 740g) ale z własnego doświadczenia powiem tyle że na samej nagrywarce BH10LS30 nie ma problemu z nagraniem (wszystko jedno czy 2x czy 4x) i odtworzeniem tego, problemy zaczynają się natomiast jak chcemy dany materiał odtworzyć na stacjonarnym bd
posiadam 2 bd-ki stacjonarne philipsa bdp3000 i lg BD660 zaraz po nagraniu na obu nie ma problemu gorzej jak np chcemy na drugi dzień odtworzyć owszem materiał odpali ale co 20-30min przycina się obraz pozatym deck w moich odtwarzaczach potrafi się wysunąć "bez płytki" (na obu modelach) zapewne dlatego że płytki marki MediaRange są dużo cieńsze od np panasoniców, verbków
następna sprawa nawiązująca do poprzedniej kwestii mianowicie grubość płytek zauważyłem (a w zasadzie mój mały bo lubi wyjmować sobie płytki z bajami) że jak naciśnie od strony nadruku to fajnie pod spodem wychodzą smugi które po paru sekundach znikają (nie wiem ale wydaje mi się że za mała warstwa czegoś zapewne)
kolejna kwestia to nadruki gdzie zamiast białego mamy białopodobny i trzeba regulować dobrze z nasyceniem kolorów żeby nadruki nie były blade

tyle odemnie mam nadzieje że komuś się przyda gdyż ja szukałem i niewidziałem opinii tych płytek, dałem się nabrać - cena, podpucha że ID płytki to philipsa fabryka i jestem w plecy przeszło 60tych bd-ków (które systematycznie wywalam do kosza)
także ostrzegam grzecznie

PS jeśli kogoś uraziłem tym postem to sorki
Domell1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2013, 11:43   #130
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,452
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Philips nie ma już dawno linii do produkcji nośników -tak samo jak większość firm pakuje płyty innych wytwórców (Ritek,CMC,itp..) a czasami są to odpady nie spełniające większości norm i jakości -dla tego warto unikać wszystkich wynalazków spod ciemnej gwiazdytypu EXTREME ,TITANIUM ,MediaRange,FREESTYLE,Omega,DIGISTOR,EMTEC

A polecamy niezmiennie Panasonic ,Sony
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2013, 19:20   #131
Grzesiek13
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 12.03.2013
Posty: 15
Grzesiek13 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
MediaRange dostarcza płyty bardzo kiepskiej jakości. Również DVD-DL, które przy standardowych ustawieniach nagrywania nie nadają się do niczego - wszystkie moje nagrywarki mają problem z zainicjowaniem warstwy początkowej :/ Nie wiem czy jest sens oszczędzać 15 zł na płytach BD, może za kilka lat ;]
Grzesiek13 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.04.2013, 11:00   #132
Domell1
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.10.2011
Posty: 36
Domell1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Payti Podgląd Wiadomości
Pojawiło sie nowe FW od LG do palników BD-RE BH10LS30 / BH10NS30.

Oficjalne linki od LG Korea:

LG BH10NS30 / BH10LS30 Firmware 1.00-09 (Released: 15.11.2010)

Change log:

1. Add New Media Strategy (BD-R/RE)
2. BD Write Performance Improvement (BD / DVD)

-->> BH10LS30: BH10LS30_1.00-09

-->> BH10NS30: BH10NS30_1.00-09

A poniżej spatchowane FW do BH10LS30 z odblokowanym Riplock i RPC2 AutoReset oraz flasher od @DevilsClaw's

-->> BH10LS30 Patched (Riplock, RPC2 Autoreset): BH10LS30_1.00-09_patched_with_flasher_Win64_10252010_1137PM.zip

Odpalamy CMD.
Komenda do odczytu ID BD-RE: flasher -D
Komenda flashująca FW: flasher -d [ID BD-RE] -f 10009p.bin (dla powyższego z mojej paczki), gdzie np. [ID BD-RE] = 1 lub inne zależy ile jest napędów podpietych do SATA.

WAŻNE !!!
Flashery (orginalny i od @DevilsClaw's) działają poprawnie na napędzie podpiętym do portów SATA z ICH10, nie działały u mnie na BD-RE podpiętym do kontrolera Marvell SATA lub Gigabyte SATA!
Po flashowaniu flasherem od @DevilsClaw's należy wykonać pełne wyłączenie komputera 'po zasilaniu' (Shut Down), zaś po flashowaniu oryginalnym updaterem od LG wystarczy reboot PC.


Pliki są sprawdzone. Na mojej BH10LS30 śmigają pięknie. Spatchowany FW daje odczyt BD-R na poziomie 3,5x - 7,8x dla TDK BD-R DL 50GB zamiast oryginalnego 2x

Pozdrawiam,
dzienx za flashera od @DevilsClaw`s oraz małem info na płycie gigabyte też działa (konkretnie na chipsecie 740g)
potestowałem i predkości odczytu faktycznie poszły co najmniej 2x w górę
jeszcze raz dzienx za patchera
pozdrawiam
Domell1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.05.2013, 22:18   #133
Payti
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Payti
 
Data rejestracji: 28.10.2004
Posty: 147
Payti zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Tu masz jeszcze nowszy spatchowany soft 1.01 do BH10LS30:

-->> LG BH10LS30

A najnowszy z maja 2012 1.01-A0 także spatchowany niebawem przygotuje.

Wie ktoś z kolegów dokładnie jakie te płytki mają ID --> Platinum BLU-RAY BD-R 25GB x4 25szt. Printable.

-->> http://proline.pl/?p=P+100453

i jak to się pali na LG BH10LS30?

Chodzi mi o materiał i dobre wypalenie do odtworzenia w stacjonarnym playerze BD.

Pozdrawiam,
__________________
BLU-RAY: BD-RE LG BH10LS30 FW 1.02-A0 Patched & BD-RE LG BH16NS40 FW 1.03-A0 & LiteOn iHBS112 FW PL06 & Pioneer BDR-S09XLT FW 1.34

Ostatnio zmieniany przez Payti : 08.05.2013 o godz. 22:56
Payti jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.05.2013, 07:56   #134
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,452
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Payti Podgląd Wiadomości
Wie ktoś z kolegów dokładnie jakie te płytki mają ID --> Platinum BLU-RAY BD-R 25GB x4 25szt. Printable.

-->> http://proline.pl/?p=P+100453

i jak to się pali na LG BH10LS30?

Chodzi mi o materiał i dobre wypalenie do odtworzenia w stacjonarnym playerze BD.

Pozdrawiam,
Ostatnio najczęściej jest tam RITEKBR3-więc jeden ze słabszych podkładów

Tu masz Philips BD-R na tym samym podkładzie palony na LG BH16NS40

LG BH16NS40/WH16NS40/BH16NS48
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.05.2013, 20:33   #135
Payti
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Payti
 
Data rejestracji: 28.10.2004
Posty: 147
Payti zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Smile

Poniżej najnowsze spatchowane FW 1.01-A0 (13.04.2012) do BH10LS30 z odblokowanym Riplock i RPC2 AutoReset oraz flasher od @DevilsClaw's.

-->> LG_BH10xS30_patched_1.01-A0(13.04.2012)_flasher_Win64_10252010_1137PM.zip

Kod:
------------------
Version History 
------------------
1.00-09

- Add write strategy of new BD-R/RE media
- Improve writing quality for recordable BD/DVD media


1.01

- PRODISC BD-R SL 4x support
- CMC BD-R DL 6x support
- TAIYO YUDEN BD-R SL LTH 6x support
- MKM BD-R SL LTH 4x, 6x write quality improvement
- New BCA BD disc support


1.01-A0 

- BD-R Prodisc 6x support
Odpalamy CMD.
Komenda do odczytu ID BD-RE: flasher -D
Komenda flashująca FW: flasher -d [ID BD-RE] -f 101-A0patch.bin (dla powyższego z mojej paczki), gdzie np. [ID BD-RE] = 1 lub inne zależy ile jest napędów podpietych do SATA.

WAŻNE !!!
Flasher od @DevilsClaw's działa poprawnie na napędzie podpiętym do portów SATA z ICH10, nie działał u mnie na BD-RE podpiętym do kontrolera Marvell SATA lub Gigabyte SATA!
Po flashowaniu flasherem od @DevilsClaw's należy wykonać pełne wyłączenie komputera 'po zasilaniu' (Shut Down).


Pliki są sprawdzone. Na mojej BH10LS30 śmigają pięknie. Spatchowany FW daje odczyt BD-R na poziomie 3,5x - 7,8x dla TDK BD-R DL 50GB zamiast oryginalnego 2x

Pozdrawiam,
__________________
BLU-RAY: BD-RE LG BH10LS30 FW 1.02-A0 Patched & BD-RE LG BH16NS40 FW 1.03-A0 & LiteOn iHBS112 FW PL06 & Pioneer BDR-S09XLT FW 1.34

Ostatnio zmieniany przez Payti : 10.05.2013 o godz. 20:36
Payti jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
bh10ls30, lg, lg bh10ls30

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
LG 4163B- porażka z odczytem CD-RW leolo Napędy optyczne DVD 47 17.05.2005 12:59
LG 4163B - to juz jest KPINA !!!!!! Grz3cHu Napędy optyczne DVD 31 09.05.2005 21:46
Odczyty w napedach LG yabolek Napędy optyczne CD 9 13.02.2003 20:36
Zmiana LG 8480b 48/16/48 na 8481b 48/24/48 (instrukcja) Zetor Napędy optyczne CD 5 05.01.2003 07:15
LG lub LG lub TEAC - czyli co mam kupic :-) choodyp Napędy optyczne CD 8 09.05.2002 16:05


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.