![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt Blu-ray, HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#121 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
U mnie wyjaśniła się sprawa moim zdanie m złych wypałów robionych przez moje LG. Mój LiteON dogorywa i zachowuję się jak teściowa. Mamunie wszystko boli ale z odejsciem się wstrzymuje
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#122 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Fortis Printable BD-R 25GB x4 INFOMER30 CMC Made in Tajwan
Wraz ze spadkiem ceny (zakup 20zł za cake 10szt) wyraźny spadek jakości ![]() ![]() Na jednej widać skazę plamę po zapisie i w tym miejscu błędy do nieba ![]() NERO2014 x4 ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zamaskowany
Cytat:
![]() -to LG pie......li tak te płyty -zupełna porażka strategia zapisu dla tego nośnika ![]() ![]() http://forum.cdrinfo.pl/f107/liteon-...ml#post1263951 * |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zamaskowany
Panasonic BD-R 25GB
NERO 2014 x4 Z piekła do nieba ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zamaskowany
MediaRange MBI India
MID: MBIR06 ImgBurn 2.5.8.0 x4 ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
![]() |
Witam.
Od dzisiaj jestem posiadaczem LG BH16NS40 i mam kilka pytań do was . Na dzień dobry zainstalowałem najnowszy firmware chyba to dobry krok ? Wypaliłem 3 płyty BD z powodzeniem ale zauważyłem trochę dziwne zachowanie przy rozpoczynaniu zapisu napęd kilaka razy 5-8 się rozpędza i zwalnia za nim rozpocznie zapis i podobnie jest przy kończeniu zapisu zamykaniu płyty też kilka razy napęd zwalnia i rozpędza sie . Czy to jest normalne zachowane tego napędu ? Bo mam ASUSA DVD nagrywarkę i tak nie robi aż tyle razy może raz lub dwa . Po włażeniu czystej płyty BD x 6 napęd wykrywa mi max prędkość x10 mogę tą prędkością nagrywać nie zepsuje sie płyta lub napęd ?? Ostatnio zmieniany przez dejwis218 : 06.11.2013 o godz. 22:13 |
![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zamaskowany
Cytat:
Nowe napędy umożliwiają zapis nie których płyt z indeksem x6 z wyższymi prędkościami nawet x16 -oczywiście jest to kosztem jakości zapisu -polecana prędkość zapisu BD-R x4 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
![]() |
Cytat:
![]() Ale "rozpędzanie i zwalnianie" aż 8 razy (policzyłem) przed rozpoczęciem zapisu BD to jest normalne zachowanie ? Przy kończeniu zapisu napęd średnio zwalnia i się rozpędza 1-2-3 razy . Dla mnie to trochę dziwne zachowanie bo ASUS DVD tyle razy tego nie robi muszę sprawdzić jak to się zachowuje na płytach DVD/CD lub innym producencie płyt BD bo posiadam jeden rodzaj Platinum x6 (wiem ze to nie są najlepsze płyty ale już maiłem takie ) wypaliłem ich już 12 szt. i o dziwo wszystkie z powodzeniem ![]() Z tym firmware to było dobre posuniecie na dzień dobry ? Ostatnio zmieniany przez dejwis218 : 07.11.2013 o godz. 12:01 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Zamaskowany
Cytat:
![]() Płyty Platinium BD-R zwłaszcza x6(RITEKBR3) są bardzo marne i również to może być przyczyną takiej karuzeli na starcie ![]() Na nowym firmware lepiej zapisuje przy większych prędkościach zapisu -przynajmniej ja tyle zauważyłem z poprawek ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zamaskowany
Verbatim BD-R DL MID VERBATIMd(000)
ImgBurn 2.5.8.0 x4 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Angel
Data rejestracji: 14.07.2002
![]() |
Witam, po dłuuugiej przerwie! :-) Miło, że moje konto jeszcze tu jest.
![]() Mam zagadkę związaną z BH16NS40. Ostatnio nagrałam na płytę CD-R TDK pliki mp3 do odtwarzania w samochodzie i spotkał mnie zawód. :-( Początkowo myślałam, że to wina pozostawienia otwartej płyty, ale drugi test z zamknięciem również nie rozwiązał problemu. Sprawdziłam płyty w "wieży" i też ich nie widzi. Sam LG oczywiście odczytuje je bez zająknięcia. Spotkał się ktoś z takim problemem?
![]() |
#132 | |
Zamaskowany
Cytat:
![]() Nigdy na niej nie nagrywałem mp3 ![]() Ale sprawdzę potem jak to u mnie wygląda. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Podstawowe pytanie brzmi - czy wieża/odtwarzacz w samochodzie mają możliwość odtwarzania mp3?
![]() |
![]() |
#134 | |
Zamaskowany
Cytat:
Szukaj innej przyczyny. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Angel
Data rejestracji: 14.07.2002
![]() |
joujoujou... rozumiem, że to był żart?
![]() oczywiście, że odtwarzają. Jeśli taką samą płytę nagram na przenośnej nagrywarce DVD TEAC to w samochodzie wszystko buczy jak trzeba. Problem jest tylko na wypałkach z tego LG. Teraz jeszcze sprawdziłam tą płytę właśnie w TEACu i bez problemu wszystko widzi. Nie mam pojęcia o co chodzi. czary2mary, dziękuję za test. EDIT: Czy program do nagrywania może mieć jakiś wpływ? Używam CDBurner.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Poważny problem LG i LiteON CD-RW 24x | oxygene | Napędy optyczne CD | 2 | 26.06.2005 18:53 |
Co wybrać - LG 4163B czy NEC ND-3520A? | chairon | Napędy optyczne DVD | 6 | 03.06.2005 22:59 |
LG 4163B - to juz jest KPINA !!!!!! | Grz3cHu | Napędy optyczne DVD | 31 | 09.05.2005 22:46 |
Lg 48 16 48 -> Lg 52 24 52 | rafi127 | Napędy optyczne CD | 1 | 05.03.2003 18:16 |
LG lub LG lub TEAC - czyli co mam kupic :-) | choodyp | Napędy optyczne CD | 8 | 09.05.2002 17:05 |