![]() |
Cytat:
Jitter śr.14%, płytka do kosza. |
Cytat:
Widać nawet na płycie że wzrasta jitter z zwiększającą się prędkością zapisu (różne odcienie) Ja mam poważne wątpliwości czy w ogóle IHBS nadają się do testowania -tak żenującego odczytu nie miałem w żadnym napędzie-albo po prostu taki egzemplarz się trafił -powtarzalność to już nie te lata;) |
Ilość załączników: 2
Panasonic BD-R
ImgBurn 2.5.7.0 --x4 Załącznik 61622 Ashampoo Burning Studio Free 2013 ---x6 Załącznik 61623 |
Odp: LG BH16NS40/WH16NS40/BH16NS48
Głupie pytanie ale czy program do nagrywania ma wpływ na jakość wypału?
|
Cytat:
Najczęściej dochodzimy metodą prób i błędów z jaką prędkością na jakim nośniku i jakim programem osiągamy najlepsze rezultaty:) przy spełnieniu warunku sprawna dobra nagrywarka, dobra płytka .:) |
Ilość załączników: 3
|
Mam takie pytanie, kupiłem nagrywarkę LG BH10LS38 a przez pomyłkę otrzymałem LG BH16NS40. Czy jest sens zwracać nagrywarkę, którą otrzymałem na tę, którą zamawiałem? Chodzi mi głównie o jakość nagrań. Która ma lepsze wyniki?
|
Urodziłeś się pod szczęśliwą gwiazdą. BH16NS40 to nowszy napęd z możliwością szybszego nagrywania płytek BD niż BH10LS38. Do tego dochodzi obsługa płyt BDXL. Nic tylko się cieszyć:spoko:
|
Dodam jeszcze obsługę M-Disc -wzmocniona moc laserów również do oczekiwanych w nie długim czasie Blu-Ray M-Disc -ciesz się i cicho siedź;)
A napęd jak na pierwszy firmware naprawdę dobrze nagrywa wszystkie nosniki jakie nagrywałem -przynajmniej u mnie|| |
Ilość załączników: 2
For@Berion
Według specyfikacji z instrukcji napęd obsługuje BD-R XL 100GB i 128GB i BD-RE XL 100GB czego nie ma dokładnie wyświetlone w DVDInfoPRO:) Załącznik 61660 Załącznik 61661 |
Dzięki. Zastanawia mnie kilka rzeczy:
Czemu w specyfikacji LG, nie podali zapisu dla CDDA? Czyli co, nie nagrywa Audio CD? jak to jest możliwe? Z kolei w DVDInfoPro nie ma ptaków przy mode 1 i mode 2 - to niby po ile mają bloki? Coś tu nie gra. Ciekawy jestem dlatego brak jest obsługi DVD+/-RW DL. To są przecież całkiem istotne nośniki. Również ciekawy jestem czy w przyszłych fw dodadzą wsparcie dla BD-R M-DISC (no chyba, że nagrywarka używa oddzielnie dwóch laserów: jeden do CDVD, drugi BD). |
Na pewno Audio-CD nagrywa -bo takie nagrywałem ,przegrywałem ,zgrywałem na tym napędzie:)
DVDInfoPro może nie mieć jeszcze pełnej obsługi i wsparcia dla tego napędu stąd mogą być babole takie jak brak ptaków przy mode 1 i mode 2. Brak wsparcia DVD+/-RW DL może wynikać z braku takich nośników na rynku-tylko przez pewien czas parę lat temu dostępny był w Japonii JVC DVD+RW DL . Oczywiście są oddzielne lasery dla CD,DVD,BD-podobno laser BD jest przygotowany do M-Disc BD-a aktualizacja firmware w momencie jak będą dostępne i przetestowane strategie zapisu pozwoli na obsługę M-Disc BD:) . |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Załącznik 61677 |
Odp: LG BH16NS40/WH16NS40/BH16NS48
Faktycznie, a ile czasu zajęło samo wypalanie? Bo mnie drażni powoli to moje max x4 ;)
|
Cytat:
x12-około 11 minut Więc jakiegoś szału w porównaniu do x12 nie ma ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:46. |