![]() |
U mnie wyjaśniła się sprawa moim zdanie m złych wypałów robionych przez moje LG. Mój LiteON dogorywa i zachowuję się jak teściowa. Mamunie wszystko boli ale z odejsciem się wstrzymuje:)
|
Ilość załączników: 4
Fortis Printable BD-R 25GB x4 INFOMER30 CMC Made in Tajwan
Wraz ze spadkiem ceny (zakup 20zł za cake 10szt) wyraźny spadek jakości:>:ysz: Na jednej widać skazę plamę po zapisie i w tym miejscu błędy do nieba:> NERO2014 x4 Załącznik 63485 Załącznik 63486 Załącznik 63487 Załącznik 63488 |
Cytat:
-to LG pie......li tak te płyty -zupełna porażka strategia zapisu dla tego nośnika:>:ysz: http://forum.cdrinfo.pl/f107/liteon-...ml#post1263951 * |
Ilość załączników: 1
|
Ilość załączników: 3
|
Witam.
Od dzisiaj jestem posiadaczem LG BH16NS40 i mam kilka pytań do was . Na dzień dobry zainstalowałem najnowszy firmware chyba to dobry krok ? Wypaliłem 3 płyty BD z powodzeniem ale zauważyłem trochę dziwne zachowanie przy rozpoczynaniu zapisu napęd kilaka razy 5-8 się rozpędza i zwalnia za nim rozpocznie zapis i podobnie jest przy kończeniu zapisu zamykaniu płyty też kilka razy napęd zwalnia i rozpędza sie . Czy to jest normalne zachowane tego napędu ? Bo mam ASUSA DVD nagrywarkę i tak nie robi aż tyle razy może raz lub dwa . Po włażeniu czystej płyty BD x 6 napęd wykrywa mi max prędkość x10 mogę tą prędkością nagrywać nie zepsuje sie płyta lub napęd ?? |
Cytat:
Nowe napędy umożliwiają zapis nie których płyt z indeksem x6 z wyższymi prędkościami nawet x16 -oczywiście jest to kosztem jakości zapisu -polecana prędkość zapisu BD-R x4:) |
Cytat:
Ale "rozpędzanie i zwalnianie" aż 8 razy (policzyłem) przed rozpoczęciem zapisu BD to jest normalne zachowanie ? Przy kończeniu zapisu napęd średnio zwalnia i się rozpędza 1-2-3 razy . Dla mnie to trochę dziwne zachowanie bo ASUS DVD tyle razy tego nie robi muszę sprawdzić jak to się zachowuje na płytach DVD/CD lub innym producencie płyt BD bo posiadam jeden rodzaj Platinum x6 (wiem ze to nie są najlepsze płyty ale już maiłem takie ) wypaliłem ich już 12 szt. i o dziwo wszystkie z powodzeniem ;) Z tym firmware to było dobre posuniecie na dzień dobry ? |
Cytat:
Płyty Platinium BD-R zwłaszcza x6(RITEKBR3) są bardzo marne i również to może być przyczyną takiej karuzeli na starcie;) Na nowym firmware lepiej zapisuje przy większych prędkościach zapisu -przynajmniej ja tyle zauważyłem z poprawek:) |
Ilość załączników: 1
|
Witam, po dłuuugiej przerwie! :-) Miło, że moje konto jeszcze tu jest. :spoko:
Mam zagadkę związaną z BH16NS40. Ostatnio nagrałam na płytę CD-R TDK pliki mp3 do odtwarzania w samochodzie i spotkał mnie zawód. :-( Początkowo myślałam, że to wina pozostawienia otwartej płyty, ale drugi test z zamknięciem również nie rozwiązał problemu. Sprawdziłam płyty w "wieży" i też ich nie widzi. Sam LG oczywiście odczytuje je bez zająknięcia. Spotkał się ktoś z takim problemem? |
Cytat:
Nigdy na niej nie nagrywałem mp3:ysz: Ale sprawdzę potem jak to u mnie wygląda.:) |
Podstawowe pytanie brzmi - czy wieża/odtwarzacz w samochodzie mają możliwość odtwarzania mp3?
|
Ilość załączników: 2
Cytat:
Szukaj innej przyczyny. Załącznik 63779 Załącznik 63780 |
joujoujou... rozumiem, że to był żart?:haha:
oczywiście, że odtwarzają. Jeśli taką samą płytę nagram na przenośnej nagrywarce DVD TEAC to w samochodzie wszystko buczy jak trzeba. Problem jest tylko na wypałkach z tego LG. Teraz jeszcze sprawdziłam tą płytę właśnie w TEACu i bez problemu wszystko widzi. Nie mam pojęcia o co chodzi. czary2mary, dziękuję za test. EDIT: Czy program do nagrywania może mieć jakiś wpływ? Używam CDBurner. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:55. |