Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD

Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt Blu-ray, HD DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 21.12.2017, 23:27   #1
rancor
Data rejestracji: 21.12.2017
rancor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
LG BH16NS55 problemy z nagrywaniem

Najpierw miałem BH16NS40, którą flashowałem do BH16NS48 w celu odblokowania "testu jakości" nagranych płyt. Kilka tygodni temu zaczęły się problemy:

1. Nie wykrywała, nie nagrywała i nie odtwarzała CD
2. DVD - wszystko OK
3. BD - różnie, najczęściej nie wykrywała pustych płyt, a jeśli wykryła, to wysypała się w czasie nagrywania (na początku, w trakcie, lub w czasie zamykania sesji).

Oddałem ją do serwisu i została wymieniona na BH16NS55 SVC Code:NS55, FW 1.02. Flashowałem ją do nowszego biosu (1.03 z waszej strony). Na polskiej i angielskiej stronie wsparcia brak tego modelu, przykładowo na niemieckiej i amerykańskiej jest ten model wraz z biosem 1.03.

Niestety, występują te same błędy co przy starej nagrywarce.

Skończyły mi się pomysły co może być problemem z nagrywaniem. Co prawda nowa nagrywarka lepiej rozpoznaje płyty, bo umożliwia rozpoczęcie nagrywania, ale pierwsza z brzegu płyta BD i po 2 minutach nagrywania "błąd zapisu" i na tym koniec.

W załączeniu log z Nero.

Nagrywam głównie na Verbatimach, DVD czasami na Ritekach pod marką własną Kaufland i te ostatnie chodzą bez problemu.

Chciałem też tą nową nagrywarkę flashować do wyższego numetu, w celu odblokowania "testu jakości", ale niestety flasher wyrzuca info "Write DRAM NG 05/24/00 i zawiesza się.

Może ze strony komputera coś nie tak? Mam W10, 8 GB Ram, wszystkie sterowniki od płyty głównej zainstalowane.

A może trafiła się jakimś cudem kiepska partia płyt - cały czas korzystam z tego samego cake'a 25 - CMCMAGBA5 (000).

Ma ktoś pomysł na rozwiązanie mojego problemu?
Dołączone pliki
File Type: txt Log.txt (10.5 KB, 450 oglądane)
rancor jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: