Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD

Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt Blu-ray, HD DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 21.12.2017, 22:27   #1
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 21.12.2017
Posty: 14
rancor w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
LG BH16NS55 problemy z nagrywaniem

Najpierw miałem BH16NS40, którą flashowałem do BH16NS48 w celu odblokowania "testu jakości" nagranych płyt. Kilka tygodni temu zaczęły się problemy:

1. Nie wykrywała, nie nagrywała i nie odtwarzała CD
2. DVD - wszystko OK
3. BD - różnie, najczęściej nie wykrywała pustych płyt, a jeśli wykryła, to wysypała się w czasie nagrywania (na początku, w trakcie, lub w czasie zamykania sesji).

Oddałem ją do serwisu i została wymieniona na BH16NS55 SVC Code:NS55, FW 1.02. Flashowałem ją do nowszego biosu (1.03 z waszej strony). Na polskiej i angielskiej stronie wsparcia brak tego modelu, przykładowo na niemieckiej i amerykańskiej jest ten model wraz z biosem 1.03.

Niestety, występują te same błędy co przy starej nagrywarce.

Skończyły mi się pomysły co może być problemem z nagrywaniem. Co prawda nowa nagrywarka lepiej rozpoznaje płyty, bo umożliwia rozpoczęcie nagrywania, ale pierwsza z brzegu płyta BD i po 2 minutach nagrywania "błąd zapisu" i na tym koniec.

W załączeniu log z Nero.

Nagrywam głównie na Verbatimach, DVD czasami na Ritekach pod marką własną Kaufland i te ostatnie chodzą bez problemu.

Chciałem też tą nową nagrywarkę flashować do wyższego numetu, w celu odblokowania "testu jakości", ale niestety flasher wyrzuca info "Write DRAM NG 05/24/00 i zawiesza się.

Może ze strony komputera coś nie tak? Mam W10, 8 GB Ram, wszystkie sterowniki od płyty głównej zainstalowane.

A może trafiła się jakimś cudem kiepska partia płyt - cały czas korzystam z tego samego cake'a 25 - CMCMAGBA5 (000).

Ma ktoś pomysł na rozwiązanie mojego problemu?
Dołączone pliki
File Type: txt Log.txt (10.5 KB, 30 oglądane)
rancor jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.12.2017, 05:03   #2
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 19,440
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
KEY_ILLEGAL_REQUEST \KEY_MEDIUM_ERROR
Zaczynają się błędy od jakiś problemów sprzętowo -programowych .

Zacząłbym od sprawdzenia sprzętu na innym komputerze . Również proszę sprawdzić na innym programie do nagrywania - widzę tyle kluczy od Nero że może już coś być namieszane w systemie dla programu NERO

Problemem może też być zasilanie 5V\12V , kabel SATA, wtyczki ,wtyki SATA itp itd .

Również sterowniki kontrolera SATA jak również wiele innych problemów systemowych.

W najnowszych aktualizacjach LG z listopada \grudnia HLDS zmieniło chyba dane dostępu do urządzenia i po aktualizacji do najnowszych firmware nie jest możliwy zapis oprogramowania w pamięci urządzenia (błąd "Write DRAM NG 05/24/00" )
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.12.2017, 16:39   #3
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 21.12.2017
Posty: 14
rancor w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zrobiłem tak: reset biosu, porządki w okablowaniem (wraz ze zmianą kolejności gniazd oprócz dysku systemowego, który zawsze mam jako pierwszy), wymiana kabli sata na takie z zatrzaskami.

No i nagrywarka działa. Widać, że musiało coś się gryźć, albo konflikt sprzętowo-programowy, albo niezbyt dokładne mocowanie bez zatrzaskowych łącz sata.

Jeśli chodzi o mozliwość aktualizacji firmware, to znalazłem w necie wersję 1.02, jaką miałem oryginalnie i też ten sam błąd (Write DRAM NG 05/24/00). Myślałem, że dam radę wrócić do poprzedniej wersji (bez blokady) i potem wgrać wersję "58", ale nic z tego.

@czary2mary czy jest choć cień szansy, że specjaliści od crossowania napędów rozpracują tą blokadę?
rancor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.12.2017, 06:26   #4
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 19,440
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cieszę się że tylko "posprzątanie " pomogło rozwiązać problem

Co do "Write DRAM NG 05/24/00 " wygląda to na bardzo poważny problem .
HLDS zrobiło twierdzę z napędów zaktualizowanych najnowszymi firmware wydanymi w listopadzie \grudniu 2017 ....

Każda próba nieautoryzowanego dostępu do urządzenia jest wykrywana i natychmiast napęd jest odłączany od interfejsu....

Nazwa:  screenshot.1.png, 
obejrzany:  198 razy, 
rozmiar:  238.2 KB.
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.12.2017, 08:33   #5
Forumator
 
Avatar użytkownika siwymariusz
 
Data rejestracji: 15.06.2002
Lokalizacja: na południu kraju
Posty: 711
siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
A LG BH16NS55 flashowany do WH16NS58 też będzie miał takie problemy ?
Czy w nich nie ma tej blokady? przy ewentualnej próbie nowego flashowania.
__________________
Jestem oświecony : Solarforce L2P mod Greg , APEX GT01, Olight S10 Baton XM-L. SolarStorm SC02 ( uszkodzona ), Astrolux S41 4x Nichia 219B, Astrolux E01
siwymariusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.12.2017, 08:41   #6
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 19,440
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez siwymariusz Podgląd Wiadomości
A LG BH16NS55 flashowany do WH16NS58 też będzie miał takie problemy ?
Czy w nich nie ma tej blokady? przy ewentualnej próbie nowego flashowania.
Jeżeli zaktualizujemy VinPower LG WH16NS58 do najnowszego fabrycznego firmware 1.V1-02exe. to każdy egzemplarz fabryczny czy po crossflash będzie miał blokadę .
http://www.cdrinfo.pl/hardware/814-LG-WH16NS58
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.12.2017, 12:58   #7
Forumator
 
Avatar użytkownika siwymariusz
 
Data rejestracji: 15.06.2002
Lokalizacja: na południu kraju
Posty: 711
siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Czyli rozumiem , że nie należy wgrywać fabrycznego firmware ?

A tak ogólnie to Wszystkim Wesołych Zdrowych i Smacznych Świąt Bożego Narodzenia.
__________________
Jestem oświecony : Solarforce L2P mod Greg , APEX GT01, Olight S10 Baton XM-L. SolarStorm SC02 ( uszkodzona ), Astrolux S41 4x Nichia 219B, Astrolux E01
siwymariusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.12.2017, 13:03   #8
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 19,440
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez siwymariusz Podgląd Wiadomości
Czyli rozumiem , że nie należy wgrywać fabrycznego firmware ?

.

Dokładnie - o żadnych fabrycznych aktualizacjach HLDS nawet nie myśleć od tej chwili dla tych wszystkich konstrukcji hardware NS50
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.12.2017, 13:11   #9
Forumator
 
Avatar użytkownika siwymariusz
 
Data rejestracji: 15.06.2002
Lokalizacja: na południu kraju
Posty: 711
siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Czyli chyba reszta forum , liczy na Ciebie i nowe ewentualne softy do naszych palników.

No i jeszcze raz smacznego , wesołego karpia dla wszystkich zainteresowanych
__________________
Jestem oświecony : Solarforce L2P mod Greg , APEX GT01, Olight S10 Baton XM-L. SolarStorm SC02 ( uszkodzona ), Astrolux S41 4x Nichia 219B, Astrolux E01
siwymariusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.12.2017, 08:49   #10
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 05.02.2017
Posty: 333
zenonz niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Czyli słusznie podejrzewałem, że te masowe aktualizacje do wielu starych modeli brzmią podejrzanie, ale w sumie szacunek dla programistów, że potrafili samą zmianą FW wprowadzić takie zmiany.
Działanie tym bardziej uzasadnione, w końcu brak sprzedaży to śmierć dla producenta.
zenonz jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.12.2017, 10:51   #11
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 19,440
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez zenonz Podgląd Wiadomości
Czyli słusznie podejrzewałem, że te masowe aktualizacje do wielu starych modeli brzmią podejrzanie, ale w sumie szacunek dla programistów, że potrafili samą zmianą FW wprowadzić takie zmiany.
Działanie tym bardziej uzasadnione, w końcu brak sprzedaży to śmierć dla producenta.
Fabryczny flasher HLDS musi mieć możliwość aktualizacji Eepromu\oprogramowania wewnętrznego napędu .... jak by było inaczej nie miało by sensu produkowanie takich urządzeń które w przypadku wykrytych poważnych błędów ,wad oprogramowania, zmian \ograniczeń \rozszerzeń \ ...itp itd musiały by wszystkie wracać do serwisu\fabryki w celu aktualizacji ...

Jednak cel tej aktualizacji jest całkiem inny jak uważasz , a zablokowanie flash\crossflash\update to najprawdopodobniej tylko przypadkowy "rykoszet" .

AACS LA wpadło w niewyobrażalny szał.... że najnowsze napędy BluRay LG umożliwiają deszyfrację AACS 2 . Jak potężne to lobby widać na screen...

Nazwa:  screenshot.16.png, 
obejrzany:  152 razy, 
rozmiar:  111.6 KB.

Wszystkie aktualizacje HLDS blokują tą możliwość w programach DeUHD Ultra HD Blu-ray \ AnyDVD HD \ DVDFab Passkey - bez możliwości autoryzowanego dostępu do napędu te programy są w tej chwili bezużyteczne na zaktualizowanych napędach ..

Nazwa:  screenshot.17.png, 
obejrzany:  154 razy, 
rozmiar:  66.3 KB.
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.12.2017, 17:26   #12
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 05.02.2017
Posty: 333
zenonz niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Powód ten sam - by nie było możliwości użycia softu obchodzącego nową blokadę. Temat UHD to dla mnie enigma, więc tylko domyślam się, że napędy oficjalnie wspierające UHD nie są w żaden sposób dotknięte zmianami? (pewnie dodatkowa licencja do wykupienia przez producenta urządzenia?)
zenonz jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.12.2017, 17:49   #13
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 19,440
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez zenonz Podgląd Wiadomości
Powód ten sam - by nie było możliwości użycia softu obchodzącego nową blokadę. Temat UHD to dla mnie enigma, więc tylko domyślam się, że napędy oficjalnie wspierające UHD nie są w żaden sposób dotknięte zmianami? (pewnie dodatkowa licencja do wykupienia przez producenta urządzenia?)
Oczywiście że zablokowano również możliwość deszyfracji AACS 2 UHD na napędach LG WH16NS60 \LG BH16NS60 \LG BP60NB10 \LG BU40N \LG BU50N '

Ale odtwarzanie na playerach UHD PC odbywa się nadal bezproblemowo .
Również fabrycznymi flasherami i firmware można wielokrotnie aktualizować tym samym aktualnym firmware napędy.... więc .....
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.12.2017, 18:10   #14
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 21.12.2017
Posty: 14
rancor w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Skoro można oryginalnym flasherem wgrać to samo firmware, to co za problem zmodyfikować flashera. Nie sądzę, żeby było to problemem dla znawców tematu.

Wystarczy teraz cierpliwie czekać...
rancor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.12.2017, 18:25   #15
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 19,440
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez rancor Podgląd Wiadomości
Skoro można oryginalnym flasherem wgrać to samo firmware, to co za problem zmodyfikować flashera. Nie sądzę, żeby było to problemem dla znawców tematu.

Wystarczy teraz cierpliwie czekać...
Żaden ..bo już dawno jest to zrobione ....problem jest ze zmodernizowanym firmware który nie przechodzi autoryzacji ... więc a razie ta właściwość fabrycznego flashera i fabrycznego firmware posłuży do czegoś innego...
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Problemy z nagrywarą LG HL-DT-ST CD-RW GCE-8160B Proszę o pomoc!!! Maczeque Napędy optyczne CD 1 05.12.2005 07:30
Problemy z nagrywarką LG GSA-4163B waljo Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych 2 15.08.2005 12:51
Informacje o bananach IceManSpy Propozycje, sugestie, błędy forum 27 14.07.2005 20:19
Problemy z LG 48x24x48x ultur Napędy optyczne CD 7 14.12.2003 17:53
3 problemy zwiazane z nagrywaniem CD BoBsOn Napędy optyczne CD 4 22.08.2002 10:38


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO