![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt Blu-ray, HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.07.2002
![]() |
LG GGW-H20L wogóle nie widzi płyt Blu-Ray !!
witam kupiłem niedawno na allegro nagrywarkę no i dzisiaj dopiero podłączyłem i problem mam dwa filmy oryginalne i nagrywarka wogóle ich nie widzi wyskakuje komunikat "System Windows nie może czytać z tego typu dysku.Dysk moze być uszkodzony lub używa formatu niezgodnego z systemem Windows " inne płyty tzn.DVD i cd czyta i widzi normalnie .Prosze pomóżcie biosa mam YD03.Pozdrawiam i czekam na pomoc.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
pewnie nie masz odpowiedniego playera ? do odtwarzania BD
ps. najnowszy firmware jest http://rapidshare.com/files/213936946/GGW-H20L_YL05.zip
![]() |
#3 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
OK dziekuję już opanowałem ,nie miałem zainstalowanych driverów pod XP UDF 2.5 .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.01.2009
![]() |
A co to za BIOS masz w bebechach ? YD ? Coś dziwnego i ciekawe czy zaktualizujesz ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Właśnie się dowiedziałem ze mam wersję OEM i dlatego taki soft i brak możliwości wgrania YL05 chyba ze zrobię flashowanie ,tylko nie wiem jak to zrobić zabardzo i podobno to niebezpieczne bo można uwalić palnik ehhh..walczę dalej.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.11.2005
![]() |
Cytat:
Nie chcialem zakladac nowego tematu gdyz jest juz identyczny tyle ze u mnie jest Windows 7 a nie xp. Probowalem na HD-DVD,Blue-ray czyste i filmy i nic, nie widzi plyty. Tez mam wersje OEM i sie zastanawiam cyz nie oddac bo w ogole to na allegro troche oklamali mnie bo niby nowa a okazalo sie ze uzywana i chce sie upewnic teraz czy ona dziala a pozniej bede sie zmagal z tym biosem bo tez sa problemy z OEM wersji ![]() Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
"Jednak Windows 7 nie będzie natywnie wspierał odtwarzania Blu-ray (HD DVD wspiera). Potwierdził to Steven Sinofsky, mówiąc: "Wparcie dla Blu-ray dostarczane będzie przez producentów komputerów oraz napędów optycznych BRD". "
http://www.mspstandard.pl/news/34069...w.Blu.ray.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
czytalem to juz dawno ale dziwi mnie ze nawet hd-dvd nie czyta. Wydawalo mi sie ze wsparcie natywne oznacza odtwarzanie a nie czytanie? bo pliki na plycie widac tylko na dvd a nagrywarka ma nawet problem z dvd-rw co tez dziwne bo zachowuje sie tak jak blue-ray albo hd-dvd czyli czyta jakby plyta byla uszkodzona
Ostatnio zmieniany przez misiek-puchatek : 23.06.2009 o godz. 12:13 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
Hmmm i nikt nie doradzi czy mam nagrywarke oddac czy moze probowac z tym biosem? http://forum.cdrinfo.pl/f29/lg-ggw-h...na-yl05-82055/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Próbować.
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Windows 7 jeszcze nie jest gotowy, toteż coś zawsze moze nie działać.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
ale teoretycznie powinno przynajmniej odczytac plyty no nic jak mowicie probowac to sprobuje i tak sie do tego przymierzalem
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
![]() |
zainstalowalem wszystko na xp, w gralem bios najnowszy, nie oem i dalej nic. Zauwazylem ze w biosie na plycie glownej komputer nagrywarke widzi ale jak juz wlaczy sie botowanie z plyty to tak samo jak w systemie czyli to nie wina systemu a raczej nagrywarki. Oddam ja tylko teraz moze byc problem z tym biosem co wgralem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.05.2009
![]() |
proste, że pod win 7 może niedziałac - jeszcze wiele mają do zrobienia, co do xp to po wgraniu nowego softu powinno ruszyc :/
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Chuck Norris | Morris | Humor | 111 | 07.10.2018 02:42 |
Brak Dzwieku w kompie ????? help | zales130 | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 17 | 21.02.2008 21:46 |
LG GSA-H20L nie widzi płyt RW | Robert1971 | Napędy optyczne CD | 14 | 04.01.2008 08:16 |
Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi | Ice | Off topic | 7 | 03.10.2005 01:41 |