![]() |
po nocy tak się zastanawiam ten mój HP miał LightScribe którego nigdy nie używałem
nie powinienem go przerobić na 212 albo 312 ? |
Cytat:
Możesz go zrobić na iHBS212 pierwszej generacji lub Plextor PX-LB950SA z LightScribe :) Na iHBS312 nie ma szans \po pierwsze ten model można wyczarować tylko z drugiej generacji konstrukcji LiteOn PLD-DH-12B2LH \po drugie nie ma on LightScribe. Jak będziesz chciał dalej "eksperymentować" to daj znać to podrzucę firmware do czego będziesz chciał:) |
myślałem zrobić 1:1 OEM HP na odpowiednik fabrycznego Liteona
i w głowie miałem taka wielka rozpiskę @melaga o iHAS co który model oznaczał że 1xx to model bazowy bez niczego a mowie moje HP miało LightScribe pytanie czy warto :-) robić 212 bo i tak tego LightScribe nie będę używał @czary2mary wielkie dzięki za pomoc :-) i za podzielenie się wiedzą EDIT: wiesz jak w tym ASUS zmienić bitsetting ? |
Cytat:
więc oprócz LightScribe nic zupełnie nie zyskujesz .... Zresztą w moich dwóch iHBS212 LightScribe działa beznadziejnie \bardzo słaba jakość \blado i bardzo słaba jakość grafiki............:( Do Plextora PX-L950SA też bezproblemowo możesz tylko że sprzęt skanuje CD\DVD\BD ( DiscQuality ) w PlexUtility a ewentualnie tylko BluRay jeszcze w OptiDriveControl . |
póki co zostanę przy 112 zobaczymy jak będzie ze skanowaniem DVD+R DL
wiem wiem LightScribe to zapomniana technologia |
Cytat:
Nawet w porównaniu do innych moich napędów LS bardzo słabo na nich wychodzi LightScribe.... Do tego LightScribe is dead \Printable i drukarki skutecznie wyparły i zastąpiły tą technologię..:) |
leci pierwszy wypał BD-R :-) 15gb rezultaty za jakiś czas
|
Ilość załączników: 1
4x@ iHBS112 2 PL06 OEM HP
ImgBurn 2.5.8.0 Panasonic 6x Printable Cake 10szt. kupiony dawno temu. MID: MEI-RA1-001 Supported Write Speeds: 4x; 6x; 8x; 10x; 12x czyli można powiedzieć jest :taktak: Załącznik 71068 |
Cytat:
|
4x@ iHBS112 2 PL06 OEM HP
ImgBurn 2.5.8.0 FREESTYLE BD-R 25GB 4x Printable sam nie wiem proszę o ocenę Załącznik 71090 |
Cytat:
Jak na marketowe kopertowe promocje to ujdzie;) |
|
|
|
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:47. |