![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt Blu-ray, HD DVD |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#10 | ||
Guru
Data rejestracji: 02.09.2016
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jeżeli producent podaję niepełne\niepoprawne dane to tylko jemu i wyłącznie jemu należą się zjeby.
Poprawić można każdego, czasem są rzeczy o których się oficjalnie nie dowiemy. Niestety nie znalazłem oficjalnego forum dla nagrywarek Pioneera. Może to być pytanie typu ku|as, ale wciąż jakoś nie mogę czasem uwolnić się od PS2. Do tej pory aby ta konsola odczytała mi jakąś grę sporządzoną z org nagraną na DVD, musiałem nagrywać ją z jak najmniejszą prędkością czyli 4x na GSA-4163B. Jest to jedyny szprzęt z jakim mam problemy jak nagram płytę szybciej. Jak nagrywałem płytę na nagrywarcę (iHAS524 D) która ma min prędkość 6x, to miałem problemy z odzczytem. Inne prędkości (8... 16X) też nie pomagały. Wiem że bardzo dużo też zależy od jakości użytych płyt. Płyty do jakich mam najczęściej dostęp są w sklepach fizycznych (Sony, Verbatim), więc często nawet nie wiem z jakich fabryk pochodzą. Jaka jest w razie czego minimalna prędkość zapisu na DVD+-R w 211, S09? Czy w razie czego FW pozwoli nagrać płytę z niższą prędkością, jak będę miał np problemy z 6x? Zdaję sobie sprawę, żę poprzednio nie używałem "topowych" nagrywarek, dlatego też w końcu staram się kupić jakiś bardzo porządny i solidny sprzęt. To są również dobre pytania: Cytat:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Cytat:
więc będę miał problem zarówno z odtwarzaniem materiałów z Europy jak i może być problem z gwarancją lub będę czekał b. długo na wysłanie i odbiór sprzętu jak coś pójdzie nie tak. BDR-S09XLT jest wciąż dostępne u nas, więc nie będzie problemu z gwarancją. Cena też nie jest jakoś wygórowana. Niemniej, bardzo dziękuje za pomoc. Jeszcze raz dziękuje wszystkim za pomoc i sensowne sugestie.
Masz jakieś pytanie na temat konsol. Zadaj je w dziale konsole. Moja druga pasja: ![]() Ostatnio zmieniany przez Jolek : 15.12.2018 o godz. 11:19 Powód: dodano więcej info |
||
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Szukam Pracy | zick | Humor | 60 | 07.12.2024 16:57 |
Nagrywarka na USB, Benq 1650, Problem | luk-a-sz | Napędy optyczne DVD | 15 | 31.03.2006 14:20 |
Tematy maturalne na Polski.. (przeciek z IRCa ;) | Martin_TP | Off topic | 7 | 15.05.2003 00:20 |
teac czy liteon? nagrywarka na dluzej | marx | Napędy optyczne CD | 22 | 03.01.2003 09:00 |