Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD

Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt Blu-ray, HD DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 19.12.2018, 13:04   #19
MajsterPopsuj
Odmrożony leniwiec

Avatar użytkownika MajsterPopsuj

Data rejestracji: 02.03.2018
MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
@Jolek
Nie rysuj i nie będziesz musiał regenerować. Mnie się jeszcze nie zdarzyło w życiu nieumyślnie zniszczyć żadnej płyty.

Jeśli nic nie zniszczy dziurek (grzyby/bakterie), ani sam mechanicznie nie zabijesz nośnika (głębokie rysy od "strony czytającej" lub uszkodzenia górnej warstwy) to dane nie ulegną uszkodzeniu przez bardzo długie lata (ponoć dziesięciolecia). Ale to się tyczy wyłącznie BD-R HTL, uważaj żebyś nie pomylił z BD-R LTH. Co do CD i DVD to wszystkie jednokrotnego zapisu są organiczne za wyjątkiem DVD+M ("DVD M-Disc", w przeciwieństwie do "BD M-Disc", które to są BD-R HTL to jest zupełnie inna technologia). Dodatkowym plusem jest także ochrona górnej warstwy.

Z płytami wielokrotnego zapisu nie mam zbyt wielu doświadczeń, oprócz negatywnych. To jest, nie mogę potwierdzić trwałości bo używałem je wielokrotnie zapisując (DVD-RW, DVD+RW, DVD-RAM, BD-RE) i wszystkie po góra kilkunastu razach umierały (poza DVD-RAM).

Cytat:
były albo porysowane albo zregenerowane (białe "coś" niedaleko dziurki) (nie to nie to)
Nie rozumiem.

Cytat:
Działa poprzez WINE, czy natywnie?
To program dla Windows, więc nie może być natywny. Wine v1.6+.

Ostatnio zmieniany przez MajsterPopsuj : 19.12.2018 o godz. 13:06
MajsterPopsuj jest offline   Odpowiedz cytując ten post

Twoje uprawnienia: