![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt Blu-ray, HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
![]() |
Odtwarzanie Blu Ray 4K na PC - prośba o pomoc
Cześć.
Chciałem sobie zacząć oglądać filmy Blue Ray Ultra HD 4K, ale natrafiłem na problemy techniczne. Prosiłbym o pomoc w kilku kwestiach. Widziałem przyklejony temat o specyfikacji technicznej, zainstalowałem programik do przetestowania specyfikacji komputera, ale nie wszystko rozumiem. Rzućcie okiem na screenshot. Mam zewnętrzny napęd Plextore PX B310U - w ogóle nie widzi płyty. Czy to możliwe? Bo rozumiem, że powinien chociaż pokazać zawartość płyty i pozwolić sprawdzić płyty w eksploratorze. Czy się mylę? Intel SGX, Advanced Protexted Audio, HDR _ High.. - tego nie ogarniam. Mam płytę główną GIGABYTE B550 Aorus Elite, Karta graficzna - GeForce RTX 2070 Super - powinna odtwarzać 4K (korzystam z monitora Ultra wide) oraz HDR, sprawdziłem, Procesor AMD Ryzen 7 3700X Rozumiem że napęd muszę mieć inny, ale co z resztą? Z góry dziękuję za pomoc. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Musisz miec naped odpowiedni.
![]() |
#3 |
![]() |
Ok, napęd to widzę, ale co z pozostałymi alertami? Żeby się nie okazało, że kupię napęd ale płyta lub karta graficzna nie ta.
PS. A czy ten mój napęd nie powinien chociaż odczytać zawartości tego blue discu i pozwolić mi skopiować pliki? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Guru
Data rejestracji: 23.07.2018
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Intela nie będziesz miał bo to opcja dostępna wyłącznie z procesorami Intel. Skoro masz Ryzen 7 to myślę że w tej kwestii się obejdzie, a poza tym...
Cytat:
A tak poza tym to czy interfejs USB 2.0 nie będzie zbyt wolny dla 4K? BTW. Przy Twojej GPU mnie ostatni podpunkt zastanawia... Ostatnio zmieniany przez KaiQ : 17.11.2022 o godz. 23:03 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
Dzięki za łopatologiczne wyjaśnienie, o to chodzi.
Czyli napęd do zmiany, a reszta powinna być ok? "BTW. Przy twojej GPU mnie ostatni podpunkt zastanawia..." To znaczy? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
Data rejestracji: 23.07.2018
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Nie da rady, potrzeba intel ! lub cpu z SGX
https://www.cyberlink.com/support/fa...nt.do?id=19144 https://www.intel.com/content/www/us...-products.html
Reballing, BGA, Reflow, Service of all consoles and devices. Based in IRELAND for all your needs. Ostatnio zmieniany przez misiozol : 18.11.2022 o godz. 12:56 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
Jak to, to na AMD nie można filmów odtwarzać? Ciężko w to uwierzyć, nikt z was tutaj nie ma amd?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
Poczytałem trochę o tym i faktycznie. Do głowy mi nie przyszło, że to tak skomplikowane. Ja rozumiem niekompatybilność jakiś odtwarzaczy blue ray, ale na kompie to się zawsze dało wszystko zrobić, kwestia oprogramowania.
No dobra, ale jeśli wymienię napęd otworzy płytę i będę miał dostęp do plików, ale nie uruchomię filmu standardowo tak? Czy da się wtedy oglądać filmy uruchamiając pliki albo zripować? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Potrzeba dekrypcji i subskrybcji, AACS 2.0 jest problematyczny. Anydvd lub dvdfab. Wszystko jest szyfrowane.
https://forum.cdrinfo.pl/f11/
![]() |
Tagi |
4k, blue, odtwarzanie, pc, pomoc, prośba, ray |
|
|