![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt Blu-ray, HD DVD |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.02.2011
![]() |
Mercedes wśród nagrywarek?
Czy jest jeszcze jakaś nagrywarka mogąca być obecnie uznana za "mercedesa wśród nagrywarek"?
Kiedyś kupowało się Teac albo Plextor i był to sprzęt niezniszczalny (mój 4x Teac chodzi znakomicie do dziś). Chciałem kupić analogicznie "porządną" nagrywarkę DVD, ale już się poddałem - chyba nie ma już "porządnych". Z tego, co tu czytam, Plextor nie produkuje juz ani jednej "własnej" nagrywarki, wszystko to rebranding. Zacząłem grzebać w BD, ale... czyżby tutaj też królowała lipna jakość? Ogólnie chodzi mi o to, żeby kupić nagrywarkę, która nie padnie za rok (używana okazjonalnie - 1~2 płytki na miesiąc) ani za 3 lata, będzie dobra w zgrywaniu audio i płyt mocno porysowanych oraz będzie nagrywać bez błędów. Zacząłem od przyjrzenia się Plextorowi, ale widzę, że ich BD to też albo rebrandingi albo lipa (940 to pionek, 950 - nie wiem, 920 wypadła kiepsko w testach). LiteOn nie kojarzy mi się w ogóle z trwałością, a LG to dla mnie synonim sprzętu max awaryjnego (na 6 urządzeń - napędy, monitory - wszystko szybko mi padło) Ogólnie, na cdrinfo już od ponad roku nie pojawiają się nowe recenzje napędów, więć nie bardzo mam skąd "czerpać wiedzę" ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
Tagi |
najlepsza nagrywarka, super nagrywarka |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Lista TOP nagrywarek | wjr | Propozycje, sugestie, błędy forum | 3 | 06.01.2005 14:34 |
Problem - 6 nagrywarek... | khomczen | Napędy optyczne CD | 8 | 14.07.2003 17:21 |
Ricoh - ciekawa strona dla naszych nagrywarek. | Proximity | Napędy optyczne CD | 9 | 13.12.2002 14:45 |
ZWYCIĘSTWO kilka nagrywarek | urbi007 | Napędy optyczne CD | 2 | 28.11.2002 12:40 |
Spis nagrywarek potrafiących kopiować SD2 | Hetman | Napędy optyczne CD | 1 | 06.03.2001 03:34 |