![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt Blu-ray, HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
![]() |
Prośba o pomoc z wyborem nowego napędu Blu ray
Cześć Mam prośbę czytałem trochę na forum ale nie mogę się zdecydować co kupić. Myślałem nad tym:
-BDR-S09XLT -BDR-209DBK -LG BH16NS40 Byłbym wdzięczny jakbyście mogli mi pomóc który wybrać. Kwesta budżetu to nie mam chce kupić na pale lat wiec +-100 nie robi różnicy. Chciałbym żeby napęd był blu ray który obsługuje BDXL (quad layer i tri layer) i 3D oczywiście. Na koniec mam pytanie czy BDR-S09XLT ma obsługę czytania i nagrywania BD XL (QL i TL). Przepraszam za tyle pytań ale chce kupić na przyszłość gdyby BDXL byłby to format na 4k filmy a może nawet 4k 3D. Dziękuję i pozdrawiam Szymon |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oba modele bardzo dobre .......choć moim zdaniem Pioneer troszkę lepiej sobie radzi z CD\DVD\DVD DL .
Natomiast w temacie BluRay obie bardzo dobre w odczycie\zapisie\korekcji. Co do nagrywania BD XL QL i TL to odczytują \zapisują BD-R XL QL ,BD-RE XL QL ,BD-R XL TL natomiast nie mają na dziś wsparcie dla BD-RE XL TL ale najprawdopodobniej tylko dlatego że nie ma takich płyt jeszcze na rynku ,więc może aktualizacja firmware w razie ogólnej dostępności tego nośnika rozwiąże ten problem.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
To LG BH16NS40 jest porównywalne do BDR-S09XLT czy może są duże różnice ? A mówiąc o jakości wykonania i gwarancji to który byłby lepszy z 2 wymienianych powyżej?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zamaskowany
W temacie BluRay na pewno obie bardzo dobre...tu można brać która pasuje
Trudno powiedzieć o jakości \dzisiejszy sprzęt cały robiony jest w Chinach i nikogo nie dziwi jak pada przy pierwszej płycie,.....może się to zdarzyć i w Pioneer i LG ...........Trzeba ostro testować sprzęt na gwarancji...... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
Chyba wybiorę LG ze względu na programy Powerdvd i inne gdyż nie mam programu żeby otworzyć 3d filmy blu ray. Dziękuję bardzo za pomoc.
![]() Sorki ale mam pytanko czy jest różnica z czytaniem albo nagrywaniem gdyż pioneer bdr-s09xlt ma nagrywanie x8 a lg ma x6? Ostatnio zmieniany przez czary2mary : 07.03.2015 o godz. 20:04 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zamaskowany
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
Nie mam pojęcia na Amazonie pisało tylko x6/x6 TL/QL a na pioneer pisało x8/x6 TL/QL. Sorki ale nie wiem. A płyty to jakie są dobre do nagrywania BD-R SL i DL. Słyszałem ze są takie płyty które mogą przetrwać do 1000 lat one są dobre i czy mógłbym wypalić taka w tym LG ( w pakiecie jest jakaś płyta Modisc która niby może 1000 lat przetrwać?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zamaskowany
x6/x6 TL/QL i x8/x6 TL/QL. na dziś bez znaczenia bo nie widziałem płyt BD-R XL z większym indeksem niż x2~4 i raczej prędko się to nie zmieni.............
M-Disc ![]() DVD M-DISC -Wrażenia-Marzenia-Wyobrażenia BD MILLENNIATA M-DISC BD 25GB Mój Tescik ! LG ma pełne wsparcie dla M-Disc DVD i BluRay Pioneer tylko dla M-Disc BluRay ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Prośba o pomoc z zadaniem z Access'a | Pagerus | Off topic | 33 | 06.12.2012 06:09 |
problem z nagraniem płyty audio - prośba o pomoc | mbglog | Napędy optyczne DVD | 1 | 24.03.2012 21:41 |
prośba o pomoc | goga49 | Nośniki optyczne | 2 | 12.09.2011 23:42 |
Prośba o pomoc w Power Point | Ricki | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 10 | 12.05.2011 19:22 |
video clip do Blu ray | muzykoman | High Definition | 0 | 04.10.2010 21:00 |