Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt Blu-ray, HD DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 23.12.2009, 19:59   #1
Domi731
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 13.01.2009
Posty: 116
Domi731 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Poradnik nagrywania plyt blu ray

Witam jako , ze mialem trochu czasu zabralem sie za kopiowanie plyt blu ray .
Oczywiscie przeszukalem tysiace postow jak nagrac plyte oraz jak skopiowac film wazacy np 45Gb na 25GB i odpowiedz znajdziecie ponizej

Wystarczy nam tylko jeden program DVDFab Ver powyzej 6.0 ja uzywalem najnowszej dostepnej .
W programie jest opcja BLU RAY to BLU RAY wchodzimy plyta z filmem sie laduje oczywiscie wybieramy albo opcje caly film jesli dysponujemy plyta 50GB albo poprostu sam film nastepnie wybieramy jezyki nas interesujace oraz napisy mozemy nawet wybrac zgranie plyty na formaty:
1080p na plyte 25GB
720p na 25GB
720p na DVD9
720p na DVD5
ja oczywiscie wygralem 1 opcje innych nie sprawdzalem .
Po wybraniu jezykow klikamy rozpocznij i tu ZONK caly proces zmniejszania filmu czy kompresji trwa koło 4h (liczylem ze szybciej ) po tym procesie mamy foldery na HDD :
BDMV i CERTIFICATE .
Nastepnie wkładamy do napedu czysta plyte BD 25GB i znowu wlaczamy DVDFab wchodzimy w BLU RAY to BLU RAY i w zakladke (zapisz dane )
wybieramy folder z HDD na ktorym sa pliki wczesniej skonwertwowane i klikamy rozpocznij program pyta nas o predkosc mozemy sami wybrac albo dac zalecana ja wygralem zalecana i nagrywanie trwalo kolo 30min chyba spped byl 4x wachal sie pomiedzy 4x a 6x . Po zakonczeniu procesu mamy film na plycie 25GB . Odtwarzalem go na konsoli ps3 niewiem jak jest z playerami blu ray zamierzam kupic sobie samsunga i sprawdzic . Film jest widziany jako orginalny BLU RAY na ps3 tylko bez menu i BD LIVE finkcji .
Obraz kapitalny jak orginal nie spodziewalem sie ze po odrzuceniu paru jezykow bedzie jak żyletka mimo 25GB .
Jelsi ktos chcial by pytac prosze pisac ja napisalem poprostu swoj sposob moze juz byl taki . Albo bedziecie sie smiac ze napisalem to a kazdy to wie ale poprostu czytalem duzo postow gdzie ludzie pisza tym sie konwertuje obraz tym dzwiek innym nagrywamy na plyte itp. Poco to wszystko wystarczy jeden program i mamy WKONCU jak z DVD kopie blu ray .
Domi731 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.01.2010, 18:32   #2
Domi731
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 13.01.2009
Posty: 116
Domi731 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mały up nabylem odtwarzacz samsung P1580 . Wkladam plyte i film odpala bez problemu uff ale ulga . Mysle ze kazdy player blu ray odpala w taki sposob zrobione filmy to teraz tylko dawac mi czyste plyty hyhy Nabylem juz 50sztuk fortisa 25GB wyszlo 5zl za blu ray 25Gb taniocha na allegro

w razie pytan gg 2483955

Ostatnio zmieniany przez Domi731 : 01.01.2010 o godz. 18:35
Domi731 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.01.2010, 19:50   #3
Tomek2570
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 10.01.2010
Posty: 7
Tomek2570 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Kurde lipa w ogóle ten nowy DVD Fab nie chce mi działać. Klikam dalej mam komunikat "testowanie komponentu Blu-Ray to Blu-Ray" a Windows wywala mi komunikat, że program przestał działac i nastąpi jego zamknięcie, Ktoś może pomóc
Tomek2570 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.01.2010, 21:42   #4
borejek3
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 05.02.2006
Posty: 85
borejek3 ma jeszcze możliwość poprawy <-1 - -10 pkt>
Cytat:
Napisany przez Tomek2570 Podgląd Wiadomości
Kurde lipa w ogóle ten nowy DVD Fab nie chce mi działać. Klikam dalej mam komunikat "testowanie komponentu Blu-Ray to Blu-Ray" a Windows wywala mi komunikat, że program przestał działac i nastąpi jego zamknięcie, Ktoś może pomóc
U nie jest to samo, nie wiem może na Viście tak jest. Jednak poprzednia wersja mi działa i do niej wróciłem. DVD Fab 6 nie rozwala wszystkich zabezpieczeń z Blu-raya, a szkoda, no i kompresja nie bardzo mu wychodzi.
borejek3 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.01.2010, 22:47   #5
Szczota
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 10.08.2002
Lokalizacja: Poland
Posty: 251
Szczota zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zainstalujcie Any DVD HD i po problemie
Szczota jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.01.2010, 23:22   #6
Tomek2570
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 10.01.2010
Posty: 7
Tomek2570 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Szczota Podgląd Wiadomości
Zainstalujcie Any DVD HD i po problemie
Tak Szczota tylko nie skonwerujesz płyty która ma 35GB na 25 GB w tym programie
Tomek2570 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.01.2010, 07:41   #7
ynsiwy
egipski bóg
 
Avatar użytkownika ynsiwy
 
Data rejestracji: 28.02.2004
Lokalizacja: Gdańsk/Okolice
Posty: 2,897
ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez Tomek2570 Podgląd Wiadomości
Tak Szczota tylko nie skonwerujesz płyty która ma 35GB na 25 GB w tym programie
Najpierw robisz obraz płyty blu-ray z użyciem Any DVD HD, który usunie Ci zabezpieczenia płyty. Następnie montujesz obraz płyty i używasz DVD Fab aby zmniejszyć film do 25gb

Ostatnio zmieniany przez ynsiwy : 12.01.2010 o godz. 08:19
ynsiwy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.01.2010, 09:40   #8
Domi731
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 13.01.2009
Posty: 116
Domi731 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Poco robic podwojna robote?? Jak mozna jednym programem wszystko xD
Domi731 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.01.2010, 09:42   #9
ynsiwy
egipski bóg
 
Avatar użytkownika ynsiwy
 
Data rejestracji: 28.02.2004
Lokalizacja: Gdańsk/Okolice
Posty: 2,897
ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez Domi731 Podgląd Wiadomości
Poco robic podwojna robote?? Jak mozna jednym programem wszystko xD
Tomek2570 napisał, że najnowsza wersja DVD Fab mu nie działa bo wywala program do Windy, a poprzednia wersja która mu chodzi nie usuwa wszystkich zabezpieczeń, dlatego można to zrobić taką podwójną robotą
ynsiwy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.01.2010, 10:12   #10
Domi731
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 13.01.2009
Posty: 116
Domi731 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie trzeba bo wystarczy zainstalowac inna ver beta kazdy wie ze beta ma bugi . Wchodzisz na forum i masz chyba z 4ver beta najnowsze ta najnowsza fakt nie dziala ale poprzednie tak i one tez usuwaja zabezpieczenia bez problemu .

Podstawowa ver nie beta!
to 6.2.0.5 tylko ze ona nie usuwa BD+ zabezpieczen dlatego zainstaluj sobie
ver 6.2.1.8 i juz masz usuwanie tego i ta ver beta chula

Ale tak jak napisal siwy tez mozna tylko niewiem ile zajmuje kopiowanie calego materialu OBRAZU w tym Any

Szacuje na kolo 1h aby zgrac 35GB

Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 12.01.2010 o godz. 22:31 Powód: EDYTUJ NIE GRYZIE!!!
Domi731 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.01.2010, 20:30   #11
Tomek2570
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 10.01.2010
Posty: 7
Tomek2570 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Domi731 Podgląd Wiadomości
Podstawowa ver nie beta!
to 6.2.0.5 tylko ze ona nie usuwa BD+ zabezpieczen dlatego zainstaluj sobie
ver 6.2.1.8 i juz masz usuwanie tego i ta ver beta chula

Ale tak jak napisal siwy tez mozna tylko niewiem ile zajmuje kopiowanie calego materialu OBRAZU w tym Any

Szacuje na kolo 1h aby zgrac 35GB
Witam Dami
powiem ci że miałem zainstalowaną wersje 6.2.1.8 ta mi wywalała program.
Ściągłem wersje beta 6220 i było to samo,dopiero wersja 6.2.0.5 zadziałała i śmiga niewiem od czego to zależy,wypaliłem trzy płytki i śmigaja - narazie

Cytat:
Napisany przez ynsiwy Podgląd Wiadomości
Najpierw robisz obraz płyty blu-ray z użyciem Any DVD HD, który usunie Ci zabezpieczenia płyty. Następnie montujesz obraz płyty i używasz DVD Fab aby zmniejszyć film do 25gb
Tak przyjacielu tylko jak nie mogłem odpalić DVDfab to jak miałem zniejszyć ten film do 25GB?

Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 12.01.2010 o godz. 22:32 Powód: EDYTUJ NIE GRYZIE!!!
Tomek2570 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.01.2010, 08:44   #12
mikaelski
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 16.01.2010
Posty: 1
mikaelski w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
DvdFab "przestał działać"

Cytat:
Napisany przez Tomek2570 Podgląd Wiadomości
Kurde lipa w ogóle ten nowy DVD Fab nie chce mi działać. Klikam dalej mam komunikat "testowanie komponentu Blu-Ray to Blu-Ray" a Windows wywala mi komunikat, że program przestał działac i nastąpi jego zamknięcie, Ktoś może pomóc
Miałem ten sam problem , znalazłem gdzies na forum dla starszej wersji DvdFab ten sam błąd i dziwne rozwiazanie . Ktos doradził aby usunąć z programu polską lokalizację językową !!!! (prosze usunąć polski plik językowy z katalogu "Language". W przeciwnym razie program się nie uruchomi) SPRAWDZIŁEM U MNIE DZIAŁA !!!!!
mikaelski jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.01.2010, 18:59   #13
Tomek2570
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 10.01.2010
Posty: 7
Tomek2570 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez mikaelski Podgląd Wiadomości
Miałem ten sam problem , znalazłem gdzies na forum dla starszej wersji DvdFab ten sam błąd i dziwne rozwiazanie . Ktos doradził aby usunąć z programu polską lokalizację językową !!!! (prosze usunąć polski plik językowy z katalogu "Language". W przeciwnym razie program się nie uruchomi) SPRAWDZIŁEM U MNIE DZIAŁA !!!!!
Powiem tak już nawet wersja 6.5.2.0 neiechcę już chodzić wywala program,usunięcie tej wersji Polskiej nic nie daje.Program mają dobrze zabezpieczony,czy ktoś ma jakies pomysły na ten klucz aktywacyjny.
Tomek2570 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.01.2010, 19:09   #14
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 20,912
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
http://www.dvdfab.net/order.htm?s=dvdfab_bluray2bluray
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.02.2010, 14:05   #15
oskarbbb
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 12.02.2010
Posty: 2
oskarbbb w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Domi731 Podgląd Wiadomości
Witam jako , ze mialem trochu czasu zabralem sie za kopiowanie plyt blu ray .
Oczywiscie przeszukalem tysiace postow jak nagrac plyte oraz jak skopiowac film wazacy np 45Gb na 25GB i odpowiedz znajdziecie ponizej

Wystarczy nam tylko jeden program DVDFab Ver powyzej 6.0 ja uzywalem najnowszej dostepnej .
W programie jest opcja BLU RAY to BLU RAY wchodzimy plyta z filmem sie laduje oczywiscie wybieramy albo opcje caly film jesli dysponujemy plyta 50GB albo poprostu sam film nastepnie wybieramy jezyki nas interesujace oraz napisy mozemy nawet wybrac zgranie plyty na formaty:
1080p na plyte 25GB
720p na 25GB
720p na DVD9
720p na DVD5
ja oczywiscie wygralem 1 opcje innych nie sprawdzalem .
Po wybraniu jezykow klikamy rozpocznij i tu ZONK caly proces zmniejszania filmu czy kompresji trwa koło 4h (liczylem ze szybciej ) po tym procesie mamy foldery na HDD :
BDMV i CERTIFICATE .
Nastepnie wkładamy do napedu czysta plyte BD 25GB i znowu wlaczamy DVDFab wchodzimy w BLU RAY to BLU RAY i w zakladke (zapisz dane )
wybieramy folder z HDD na ktorym sa pliki wczesniej skonwertwowane i klikamy rozpocznij program pyta nas o predkosc mozemy sami wybrac albo dac zalecana ja wygralem zalecana i nagrywanie trwalo kolo 30min chyba spped byl 4x wachal sie pomiedzy 4x a 6x . Po zakonczeniu procesu mamy film na plycie 25GB . Odtwarzalem go na konsoli ps3 niewiem jak jest z playerami blu ray zamierzam kupic sobie samsunga i sprawdzic . Film jest widziany jako orginalny BLU RAY na ps3 tylko bez menu i BD LIVE finkcji .
Obraz kapitalny jak orginal nie spodziewalem sie ze po odrzuceniu paru jezykow bedzie jak żyletka mimo 25GB .
Jelsi ktos chcial by pytac prosze pisac ja napisalem poprostu swoj sposob moze juz byl taki . Albo bedziecie sie smiac ze napisalem to a kazdy to wie ale poprostu czytalem duzo postow gdzie ludzie pisza tym sie konwertuje obraz tym dzwiek innym nagrywamy na plyte itp. Poco to wszystko wystarczy jeden program i mamy WKONCU jak z DVD kopie blu ray .



co jest nie tak jak wybieram opcje żeby mi skonwertował do wielkości blu-ray na płytkę 25GB a ten program na dysku tworzy materiał nieskompresowany tylko taki jak oryginał.
oskarbbb jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
blu-ray, nagrywanie, nagrywanieblu-ray, poradnik blu-ray

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
podczas nagrywania plyt dvd nagrywarki sie wieszaja tarnowitz Napędy optyczne DVD 28 27.05.2005 16:58
"zawieszanie sie" procesu nagrywania Mjoker Napędy optyczne CD 5 12.06.2004 14:42
Pare pytan na temat plyt DVD i ich nagrywania Radaar Napędy optyczne DVD 6 20.03.2004 17:10
restart komputera podczas nagrywania plyt MiNos Napędy optyczne CD 3 29.02.2004 00:51
Frustrujacy problem nagrywania plyt pod W2K Proff. mrdeath Napędy optyczne CD 2 26.02.2003 11:07


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.