Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt Blu-ray, HD DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 26.12.2012, 13:44   #391
krzysztofx9
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 26.12.2012
Posty: 3
krzysztofx9 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Chyba nie rozumiesz albo ja nie właściwie się wypowiedziałem, jak chcę nagrać film za pomocą np; DVDFab HD Decryper to pokazuje się komunikat, że w napędzie nie ma płyty do nagrania, stąd jak już mówiłem nie widzi czystej płyty ani RW
krzysztofx9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.01.2013, 21:00   #392
borejek3
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 05.02.2006
Posty: 85
borejek3 ma jeszcze możliwość poprawy <-1 - -10 pkt>
A kto mi wytłumaczy taką rzecz. Dlaczego moja nagrywarka chrzani co którąś wypalaną płytkę dwuwarstwową? Niby Imgburn nagrywa nośnik do końca bez komunikatu o błędzie, a odtwarzacz BD stacjonarny zawartości płyty nie widzi. Płyta stosowana jednego producenta. Sprawa nieco mnie irytuje bo nośniki DL nie są zbyt tanie żeby co trzecia płytka lądowała w koszu.
borejek3 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.01.2013, 21:05   #393
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika ed hunter
 
Data rejestracji: 30.11.2004
Lokalizacja: Wałszawa
Posty: 38,835
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Płyta płycie nierówna. Z tej samej paczki. Takie czasy nastały, jest tanio i źle.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.01.2013, 12:59   #394
kristof61
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 24.01.2013
Posty: 1
kristof61 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Autostart

Ja mam inny problem. Zaczynam dopiero bawić się w nagrywanie filmów.
Filmy i zdjęcia z urlopu montuje w Pinacle Studio 14 HD, tworzę projekt w formacie AVCHD, następnie wypalam to w Ashampoo BS 2012 jako dane z autostartem i tu pojawia się problem. Po włożeniu płyty do odtwarzacza BD film nie uruchamia się automatycznie, trzeba przejść kilka poziomów aby znaleźć plik m2ts. Próbowałem dodać plik AUTORUN, bez skutku. Proszę o pomoc jak rozwiązać ten problem.
kristof61 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.01.2013, 14:46   #395
- Deckard -
Odnowiony Cyfrowo
 
Avatar użytkownika - Deckard -
 
Data rejestracji: 23.05.2006
Lokalizacja: A.D 2019
Posty: 4,639
- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez kristof61 Podgląd Wiadomości
Ja mam inny problem. Zaczynam dopiero bawić się w nagrywanie filmów.
Filmy i zdjęcia z urlopu montuje w Pinacle Studio 14 HD, tworzę projekt w formacie AVCHD, następnie wypalam to w Ashampoo BS 2012 jako dane z autostartem i tu pojawia się problem. Po włożeniu płyty do odtwarzacza BD film nie uruchamia się automatycznie, trzeba przejść kilka poziomów aby znaleźć plik m2ts. Próbowałem dodać plik AUTORUN, bez skutku. Proszę o pomoc jak rozwiązać ten problem.
spróbuj wypalić jak bdvideo w nero , chyba od nero 9 jest pełne wsparcie dla AVCHD

ew przekonwertuj do bluray np dvdfabem
- Deckard - jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.01.2013, 08:37   #396
big_bear
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 30.12.2007
Posty: 1
big_bear w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Artur111Bartek czy możesz przesłać w wiadomości screeny jak należy ustawić prawdłowo multiAVCHD aby nagrać kilka plików mkv na jednym dysku blu-ray (np odcinki serialu gdzie każdy mkv waży około 2GB). Mam niestety z tym problem i potrzebował bym instrukcji krok po kroku co i jak robić w każdej zakładce tego programu aby nie pomarnować kilku płyt i wszystko działało w stacjonarnym odtwarzaczu Sony. Chciałem mieć na płycie najlepiej menu wyboru każdego odcinka.
big_bear jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.03.2013, 16:00   #397
zoltan666
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 27.12.2011
Posty: 29
zoltan666 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jak skopiować film blurey, który posiada 2 różne wersje zakończenia? Czy da sie go skopiować na jedna płytę, czy trzeba kopiować każdą wersję osobno?
zoltan666 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.03.2013, 19:26   #398
Ignatius
Bywalec
 
Data rejestracji: 18.07.2010
Posty: 52
Ignatius zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez zoltan666 Podgląd Wiadomości
Jak skopiować film blurey, który posiada 2 różne wersje zakończenia? Czy da sie go skopiować na jedna płytę, czy trzeba kopiować każdą wersję osobno?
Kopiuje się i nagrywa tak samo jak każdy inny film w formacie BD.
Różne wersje filmu to sprawa odpowiednich komend a samo kopiowanie i nagrywanie nie ma tu nic do rzeczy.
Ignatius jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.03.2013, 20:42   #399
zoltan666
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 27.12.2011
Posty: 29
zoltan666 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
To może inaczej. Na oryginale jest wybór, albo wersja reżyserska, albo kinowa. W DVDFab mogę skopiować film główny wybierając ten w pierwszej wersji, albo ten w drugiej. Chciałbym skopiować sam film w obu wersjach tak, abym miał do wyboru podczas odtwarzania wersję pierwszą, albo drugą i całośc oczywiście na płycie 25GB. czy da sie tak zrobić i jak to zrobić?
zoltan666 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.03.2013, 13:49   #400
Ignatius
Bywalec
 
Data rejestracji: 18.07.2010
Posty: 52
Ignatius zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Musisz najpierw skompresować dysk BD Rebuilderem, a potem nagrać na płytę.
Ignatius jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.03.2013, 12:23   #401
seku
Moderator
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika seku
 
Data rejestracji: 01.12.2004
Lokalizacja: Deep Dark Ocean
Posty: 3,800
seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Witam
dziś dotarły płyty BD-R Verbatim x4 i x6 jako że jeszcze nie nagrywałem płyt BD-R to mam takie pytanie

mam zamiar nagrać 2 pliki po około 10gb każdy w ImgBurn i pytanie jaki format UDF wybrać 1.02 1.50 itp. ma to jakieś znaczenie ?

dodam że pliki to materiał Video h264 i chce to odtwarzać na stacjonarnym odtwarzaczu
__________________
Every wish is only a journey away...
seku jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.03.2013, 13:01   #402
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 20,987
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ja bym UDF 2.50 zostawił -w większości przypadków bardziej firmware odtwarzacza decyduje czy jakiś format odtwarza -jak nie testowałeś czy odtwarza te pliki odtwarzacz to ja bym najpierw sprawdził np. z pendrive
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.03.2013, 13:17   #403
seku
Moderator
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika seku
 
Data rejestracji: 01.12.2004
Lokalizacja: Deep Dark Ocean
Posty: 3,800
seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
tak odtwarza w/w pliki z USB :-)
ale postanowiłem po 1,5roku przetestować nagrywarkę BD-R i archiwizować materiał Video i zwolnić miejsca na HDD
dzięki za odp.
__________________
Every wish is only a journey away...
seku jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.03.2013, 19:58   #404
czechoj
Dziadek
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika czechoj
 
Data rejestracji: 24.06.2002
Lokalizacja: dolnośląskie
Posty: 5,954
czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez czary2mary Podgląd Wiadomości
Ja bym UDF 2.50 zostawił -w większości przypadków bardziej firmware odtwarzacza decyduje czy jakiś format odtwarza -jak nie testowałeś czy odtwarza te pliki odtwarzacz to ja bym najpierw sprawdził np. z pendrive
potwierdzam najlepiej UDF 2.50
__________________
czechoj
APLIKATOR _ REKULTYWATOR
czechoj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.03.2013, 15:32   #405
borejek3
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 05.02.2006
Posty: 85
borejek3 ma jeszcze możliwość poprawy <-1 - -10 pkt>
Od około pół roku leżą u mnie dwie oryginalne płyty DVD Video. Mam pytanie co i jak zrobić aby te dwie płyty DVD wrzucić na jedną BD-25 tak aby po wrzuceniu do stacjonarnego odtwarzacza BD startowały jak nagrana płyta w formacie BD Video.
borejek3 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
blu-ray, nagrywanie, nagrywanieblu-ray, poradnik blu-ray

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
podczas nagrywania plyt dvd nagrywarki sie wieszaja tarnowitz Napędy optyczne DVD 28 27.05.2005 15:58
"zawieszanie sie" procesu nagrywania Mjoker Napędy optyczne CD 5 12.06.2004 13:42
Pare pytan na temat plyt DVD i ich nagrywania Radaar Napędy optyczne DVD 6 20.03.2004 17:10
restart komputera podczas nagrywania plyt MiNos Napędy optyczne CD 3 29.02.2004 00:51
Frustrujacy problem nagrywania plyt pod W2K Proff. mrdeath Napędy optyczne CD 2 26.02.2003 11:07


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.