![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt Blu-ray, HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.12.2005
![]() |
Problem BR LG BH10LS30
Witam
Od jakiegoś czasu jestem szczęśliwym posiadaczem nagrywarki BR LG BH10LS30. Na popczątku od razu walczyłem żeby nagrać jakiś film na BR jednak szybko poległem i na razie nie mam na to czasu... Ale to nie jedyny problem ponieważ nie mogę odtworzyć żadnego filmu BR. Napęd widzi płytę którą wkładam widać tytuł płyty. Wgrałem odtwarzacz WinDVD 11 i tam płyty DVD smigają aż miło. Jednak po włożeniu BR i wybrania źródła (napęd z płytą) nic sie nie dzieje . Płyta jest ok to oryginalny koncert, który na PS3 odtwarza sie bez problemu. jest jeszcze jedna ciekawa sprawa, gdy włącze dołączony do nagrywarki program BD Advistor pokazuje mi to: http://img444.imageshack.us/img444/8341/brlg.jpg Czy koś podpowie co zrobić żeby móc odtwarzać BR?? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Z załączonego screen'a wynika że są dwa problemy:
1. Blu-ray Disc Drive 2. Sotware Player Ze screena wynika że nie masz napędu BD i nie masz programu do odtwarzania, czyli reasumując, masz albo starą wersję programu CyberLink która nie obsługuje twojego napędu, albo nie masz napędu BD Proponuję najsampierw zainstalować ArcSoft TotalMedia Theatre 5, i sprawdzić czy na tym ci odtwarza BD i nie zgłasza błędów, a potem będziemy myśleć co dalej.
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Instalacja ArcSoft TotalMedia Theatre 5 pomogła, mimo iż Cyberlink nadal pokazuje że nie mam programu i napędu BR to odtwarzam filmy ![]() Pierwszy problem za mną, teraz nagrywanie. Zdobyłem obraz płyty Indiana Jones, zamontowałem w moim Deamonie Tools'ie i z 40 GB przerobiłem DVDFabem na obraz płyty 25 GB, sam film. Materiał nagrałem na BD-RE (wielokrotnego zapisu). Na kompie film śmiga, jednak moja PS3 nie widzi płyty. Słychać że napęd pracuje ale nic się nie dzieje, nawet nie wyskakuje komunikat o błędach czy innych rzeczach że nie może odtworzyć płyty, po prostu nic się nie dzieje. I teraz moje pytanie czy żeby odtworzyć film na PS3 muszę mieć jakieś specjalne pliki?? czy może nagrać jakimś innym programem (próbowałem Nero ten sam problem)? A może PS3 nie odtwarza płyt wielokrotnego narywania i spróbować nagrać na zwykłą płytę?? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1. Nagraj na płytce jednokrotnego zapisu
2. Jaką strukturę na obraz przez ciebie utworzony, bo może brakuje jakiegoś pliku i za to PS3 nie czyta takowej płytki
![]() |
#5 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Przepraszam ze piszę dopiero teraz ale brak czasu nie pozwala mi często wchodzić na stronę. Okazało się, dzięki podpowiedzi kolegi, że na płycie jednokrotnego zapisu wszystko działa na PS3, być może konsola nie odtwarza płyt BD-RE... Jutro kupie płyty dwuwarstwowe i wtedy zobaczę jak sytuacja będzie wyglądać. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.07.2004
![]() |
Podbijam temat.
Kiedys jako Robroy2 pisałem o problemie z nagrywarką.... Problem nie rozwiązał sie wtedy ponad 3 lata temu, ale dało sie go "obejść". Mianowicie tak jak pisałem napęd nie widzi nagranych jak i oryginalnych płyt BR... Do tej pory nie miałem problemu ponieważ na płyty BR nagrywałem filmy i odtwarzałem je na PS3 lub stacjonarnym odtwarzaczu BR. Jednak jakiś czas temu nagrałem na płytę BR dane, które teraz potrzbuję. Oczywiście po włożeniu nośnika napęd nic nie widzi (w komputerze ten napęd jest widziany jako"stacja dysków CD". gdy chcę otworzyć folder wyświetla sie wiadomość " System Windows nie może czytac z tego typu dysku. Dysk może byc uszkodzony lub uzywa formatu niezgodnego z systemem Windows". I za cholerę nie moge nic zrobić. Ciekawe jest to że gdy odpale na kompie Total Media Theatre to program widzi płytę jako film i film moge obejrzeć. Jednak teraz mam dane, które muszę skopiować i ten program nic nie może zrobić... Używam systemu Windows XP... Czy ktoś może coś podpowiedzieć ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.07.2004
![]() |
Czy nikt nic nie podpowie..... Zainstalowałem Cyberlinka, pokazuje ze jest napęd BR, bez płyty system widzi jako DVD-ROM, jednak jak tylko włożę płyte BR to od razu system widzi urządzenie jako CD-ROM i nie można za choler nic otworzyć, ale film za pomocą Total Media Theatre nadal śmiga ... Co mógłbym zrobić?? Czy sa jakieś sterowniki do nagrywarki
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Problem z nagrywarką LG GCE-8526B | Mr.Ówa | Napędy optyczne CD | 10 | 18.01.2005 12:14 |
Problem z nagrywarką Combo LG GCC 4521B >>> a dokładniej z nagrywaniem ! | angelsfire | Napędy optyczne CD | 3 | 01.12.2004 08:18 |
Problem z LG CED-8080B lub z jej firmware :( | mar3k84 | Napędy optyczne CD | 3 | 08.11.2004 17:04 |
Problem z LG 8525B 52x32x52 | lewap_cdrinfo | Napędy optyczne CD | 1 | 24.10.2004 10:09 |
problem z lg 48x16x48 | chodus007 | Napędy optyczne CD | 6 | 01.04.2003 08:20 |