Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt Blu-ray, HD DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.01.2017, 09:01   #1
pumik
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 17.11.2015
Posty: 26
pumik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
problem z nagrywaniem BD R Verbatim Printable

Witam,
od wczoraj próbuję nagrywać na nowo zakupione płyty Verbatim Printable. Jeszcze mi się nie udało wypalić żadnej płyty. Gdzieś w połowie wywala błąd. Wcześniej używałem zwykłych Verbatim i nigdy nie miałem z nimi problemu. Myślałem też, że może nagrywarka padła, ale nagrałem jedną płytę BD-RE też Verbatim i było wszystko ok.
Używam nagrywarki Samsung SE-506 oraz ImgBurn i Aschampoo 2015.
Gdzie może leżeć problem?Może muszę coś specjalnie ustawić? Z tego co widziałem na płytach, nie są one wypalane od samego środka do zewnątrz.
pumik jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.01.2017, 09:44   #2
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,296
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Samsung SE-506 - na nich wszystko jest możliwe , bardzo wiele osób ma problemy na tym sprzęcie z rożnymi płytami ..Prawdopodobnie jest tam za słabej mocy laser lub szybko tracący moc\problemy ze stabilnością mocy do BluRay .
Jak na razie nie znaleziono innego rozwiązania jak znalezienie innych płyt które zapisują się na tych modelach (na pewno nie ma problemów z zapisem z Panasonic BD-R 25GB)

Jak nie zapisują się od samego początku ?
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.01.2017, 09:53   #3
pumik
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 17.11.2015
Posty: 26
pumik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Rozumiem niestabilność sprzętu. Ja mam problem tylko z tym konkretnym rodzajem płyt. Dlaczego ich warstwa do zapisywania jest w kolorze granatowym a nie tak jak w przypadku zwykłych Verbatim - złotym? Myślałem, że różnica koloru nośnika jest tylko między płytami 50 GB a 25 GB.
pumik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.01.2017, 10:35   #4
pumik
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 17.11.2015
Posty: 26
pumik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
problem z nagrywaniem BD R Verbatim Printable-1.jpg
pumik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.01.2017, 12:28   #5
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,296
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Kolor zależy od użytych materiałów\barwników przy produkcji płyty .
Na foto widać że są problemy z zapisem , zmiany mocy lasera , powtórzenia zapisu sektorów ...
Podejrzewam że oprócz zmiany płyt nic nie zostanie ...
Możesz próbować zapisu na innym programie ...np: Power2Go czy Nero Burning ROM
http://www.dobreprogramy.pl/CyberLin...ows,54885.html
__________________

Ostatnio zmieniany przez czary2mary : 17.01.2017 o godz. 17:51
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.01.2017, 16:12   #6
pumik
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 17.11.2015
Posty: 26
pumik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Po zainstalowaniu power2go problem znikł. Wypaliłem 2 płyty - jedną jako film, drugą jako dane. Bez problemu.Co zauważyłem- w power2go "file system" ustawione jest na UDF 2.0. W "ImgBurn" ustawione było na UDF 2.5.
Może to robiło różnicę?! MImo wszystko dziękuję za poradę .

Pozdrawiam
pumik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.01.2017, 18:01   #7
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,296
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Power2Go

Dużo osób chwali ten soft właśnie dla napędów Samsung SE-506 .
Zresztą chyba ten program producent dołączał do tych modeli TSST..
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.01.2017, 20:16   #8
Arepo
Guru
 
Avatar użytkownika Arepo
 
Data rejestracji: 30.09.2004
Posty: 3,301
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Dokładnie, Power2Go jest dawany do tych modeli przez producenta i działa bardzo dobrze, z innymi napędami zresztą też. Dzięki temu bardzo polubiłem ten soft od Cyberlinka . Jeśli kolega chce darmową wersję 9 to dostępna jest tu.
__________________
Lite-On iHBS 112 & 212
Arepo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
LG GSA-4166B Problem z nagrywaniem DVD Zabuzasan Napędy optyczne DVD 4 02.12.2006 23:01
OCB? czyli problem z nagrywaniem Thal Dane 0 24.08.2006 18:30
Problem z nagrywaniem CD-R Verbatim LightScribe commanded Napędy optyczne CD 7 13.07.2006 15:33
problem z nagrywaniem płyt, tylko obraz grzechu82 Napędy optyczne CD 1 11.04.2006 19:51
TDK 880N i problem z nagrywaniem Verbatim DVD-R:( Janush'ek Napędy optyczne DVD 4 24.02.2004 21:34


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.