![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt Blu-ray, HD DVD |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#19 |
Bywalec
Data rejestracji: 07.08.2004
![]() |
Przeciez ja nie neguje koniecznosci posiadania nosnikow BD czy BD-XL. Ustosunkowalem sie do wypowiedzi:
gdzie kolega skwitowal to jednoznacznie. Nie chodzi mi tez tu o mnie a o innych urzytkownikow ktorzy czytaja posty. Wiele osob nie majacych pojecia o formatach, rozmiarach, standardach czy kodekach po przeczytaniu posta ma jednoznacznie okreslone ile wart jest Dysk, ktory moze zachowac dane na "setki" lat. Owszem dla mnie rowniez w tej chwili przy 5 plytach BD ze zdjeciami rozwiazanie DVD nie jest rozsadne. Ale wazniejsze sa dla mnie zbiory na tych plytach niz to ze musze nagrac blisko 20 plyt DVD. Beda plyty M-Disc w wydaniu Bluray - im szybciej tym lepiej. Co nie zmienia faktu ze poprzednie typy dyskow rowniez sa i beda w urzyciu. Co do tego nagrania. Nie wiem czy akurat podales przyklad adekwatny do jakosci, ale nagrania z telefonow smialo mozna obnizyc do rozmiaru 720x576 z pozytywnym skutkiem na poprawie jakosci. I nie sadze ze sa chetni do archiwizowania filmow z telefonow komorkowych bez wzgledu na to czy sa FullHD - poprostu to juz smiech na sali. I najczesciej te filmy albo laduja na YT, albo pozostaja w telefonie. PS Zauwazyles Frame rate jakie posiada?! Co to jest, a w zasadzie do ktorego standartu to podciagniac czy obnizyc? 27, 497 to nie jest ani 25 ani 29,970 (a to sa standarty filmowe) Ostatnio zmieniany przez anmedia : 28.07.2013 o godz. 17:09 |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Laptop nie widzi nagrywarki ;-( Prośba o pomoc | arekszym | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 0 | 14.02.2006 21:30 |
Trochę inne pytanie o wybór nagrywarki | pianoman | Napędy optyczne CD | 8 | 20.09.2005 10:11 |
Zakup CD-RW - prośba o pomoc w wyborze... | Kalasanty | Napędy optyczne CD | 10 | 14.03.2003 13:59 |
aktualizacja biosu nagrywarki 8080b do biosu nagrywarki 8120B ver.2.00 | metro21 | Napędy optyczne CD | 1 | 01.01.2002 19:11 |