Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD

Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt Blu-ray, HD DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 28.07.2013, 17:07   #19
anmedia
Bywalec

Data rejestracji: 07.08.2004
anmedia w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Przeciez ja nie neguje koniecznosci posiadania nosnikow BD czy BD-XL. Ustosunkowalem sie do wypowiedzi:
Cytat:
Napisany przez rcobex Podgląd Wiadomości
M-Disc to lipa. [..] Kupa na amen.
gdzie kolega skwitowal to jednoznacznie. Nie chodzi mi tez tu o mnie a o innych urzytkownikow ktorzy czytaja posty. Wiele osob nie majacych pojecia o formatach, rozmiarach, standardach czy kodekach po przeczytaniu posta ma jednoznacznie okreslone ile wart jest Dysk, ktory moze zachowac dane na "setki" lat. Owszem dla mnie rowniez w tej chwili przy 5 plytach BD ze zdjeciami rozwiazanie DVD nie jest rozsadne. Ale wazniejsze sa dla mnie zbiory na tych plytach niz to ze musze nagrac blisko 20 plyt DVD. Beda plyty M-Disc w wydaniu Bluray - im szybciej tym lepiej. Co nie zmienia faktu ze poprzednie typy dyskow rowniez sa i beda w urzyciu.

Co do tego nagrania. Nie wiem czy akurat podales przyklad adekwatny do jakosci, ale nagrania z telefonow smialo mozna obnizyc do rozmiaru 720x576 z pozytywnym skutkiem na poprawie jakosci. I nie sadze ze sa chetni do archiwizowania filmow z telefonow komorkowych bez wzgledu na to czy sa FullHD - poprostu to juz smiech na sali. I najczesciej te filmy albo laduja na YT, albo pozostaja w telefonie.

PS
Zauwazyles Frame rate jakie posiada?! Co to jest, a w zasadzie do ktorego standartu to podciagniac czy obnizyc?
27, 497 to nie jest ani 25 ani 29,970 (a to sa standarty filmowe)

Ostatnio zmieniany przez anmedia : 28.07.2013 o godz. 17:09
anmedia jest offline   Odpowiedz cytując ten post

Twoje uprawnienia: