![]() |
https://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=77314 - napiszesz tutaj i coś na powiększenie limitu na pewno się zaradzi. :taktak:
|
Cytat:
|
Witam, kontynuujac temat ;) Dotarla do mnie nagrywarka LG z plytami M-disc.
Nie bede sie tu rozpisywal o niej, ale zauwazalnie jest szybsza od tych co mialem. Praktycznie blyskawicznie odnajduje nosnik i wyswietla zawartosc. W Asusie od samego poczatku trwalo to dobrych kilkanascie sekund. Jednak bez zachwytu. Pierwsza plyte ktorej nie umial skopiowac Asus (o czym wczesniej wspomnialem) LG skopiowalo blyskawicznie a film jak wczesniej pisalem tym razem dziala bez problemu. Niestety druga plyte juz mielil. I niestety kopiowanie wlasnego filmu musialem rozlozyc na 3 razy bo sie zawieszala tak samo jak ASUS, a wiec sprawdze jeszcze przez kilka dni i conajwyzej do wymiany. Alez mam szczescie ;( PS Software zamieszczone do LG to jest jakis zart. Ani razu nie udalo mi sie zainstalowac nawet minimum z opcji. Przy probie instalacji z napedu HP zawiesil sie podczas pierwszej instalacji. Instalacja z napedu HP spowodowala ze instalator co kilka sekund otwieral sie jako nowy proces. W koncu jak mialem juz blisko 40 procesow otwartych musialem wyciagnac plyte z napedu. Poprostu to sie w pale nie miesci. |
Trzeba było czytać to co napisał kolega "czary2mary" w drugim poście. :(
Pomijając model S08-XLT :) |
Czytalem, czytalem, glupi nie jestem. Napisalem rowniez ze mam sporo filmow bardzo waznych (takze dla klientow) wiec po przeczytaniu postu drugiego wyszedlem z zalozenia ze nadaza sie okazja i zmiany a szczegolnie ze tylko LG obsluguje M-Disc. Dodatkowo w ktoryms z postow ktos wspomnial ze nagrywarki obslugujace BD-XL i M-Disc musza miec trwalsza optyke.
Rowniez doczytalem Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Chyba że jest jakiś problem z kompem albo ze sterami SATA i wiesza napęd. Co do softu CyberLink Media Suite nigdy się nie spotkałem z problemem zainstalowania (20-30 instalacji tego pakietu na różnych kompach -czasami nie działa Instant Burn ale to problem sprzętowy zazwyczaj)-trwa to długo i rzeczywiście jest wiele procesów ale tak naprawdę instalator kilka programów instaluje które wchodzą w skład pakietu. Sam Power DVD w sklepie kosztuje 300-350zl -więc cena softu dołączonego do nagrywarki przekracza z 5 razy cenę samego napędu;) Załącznik 62848 |
Dzieki za info. Plyta o ktorej wspomnialem dziala. Wczesniej w Asusie rowniez dalo sie ja skopiowac, ale jako ze padal laser, po skopiowaniu na filmie bylo duzo pikseli. Plyte ktorej Asus nie umial skopiowac LG skopiowalo jako pierwsza bez najmniejszego problemu. A film po skopiowaniu nie posiada zadnej wady.
Z tego co moge sie wylacznie domyslac, problemem jest zbyt wysoka temperatura. Plyta tuz po wyciagnieciu az pazy w rece + wysoka predkosc odczytu daje wlasnie taki efekt. W koncu po kilku probach udalo mi sie plyte zgrac. I po ogladnieciu filmu rowniez nie widac zadnego uszkodzenia (zarwania czy pikseli). Powiem szczerze, ze gdyby nie koniecznosc odzyskania kilku filmow po uszkodzeniu HDD, pewnie bym tego nie zauwazyl. Co do instalatora. Taki problem jak opisalem z moim wieloletnim doswiadczeniem widze po raz pierwszy. Dzisiaj wieczorem sprubuje zrobic zrzut ekranu, lub zgrac caly proces instalacji. PS. @czary2mary, Ty posiadasz te nagrywarke. Mozesz napisac jak ja dostales i z czym. Ja otrzymalem w pudelku bardzo podobnym do tego jak sie sprzedaje dyski HDD, szare bez obrazkow. Plyta z oprogramowaniem zawiera Power DVD ale w wersji 10. I w komplecie byly srubki, kabel SATA i kabel zasilajacy SATA. |
Ilość załączników: 2
Cytat:
Załącznik 62851 Mniej więcej tak to wyglądało:) Załącznik 62850 Są jeszcze wersje OEM -jedna taka jak Twoja w kartonie z kablami i Power DVD10 i w opakowaniu foliowym sam napęd tylko chyba z śrubkami:) |
De lux :D
Ja do mojego Pioneera dostałem ... yyyy..... no..... paragon i karte gwarancyjną? :D |
Cytat:
Takie LG czymś musi zachęcić klienta, bo cena taka jak u wszystkich. :> P.S. Pioneer S08XLT to nie Pionek. Zalatuje chińską podróbą. :taktak: |
Cytat:
Co do kompletu u mnie brakuje instrukcji (a pani mnie zapewniala ze powinna byc) i plyty DB, cala reszta jak u Ciebie. Ja tam nie mam problemu z wymiana czy ze zwrotem wiec to kwestia kilku dni wyjasnienia lub zwrot. Cytat:
|
M-Disc to lipa. Co tam trzeba na tej wielkości nośniku archiwizować ?
No chyba, że ktoś miłuje się w rozdzielczości DVD. Kupa na amen. :sciana: |
Cytat:
Jezeli Twoim argumentem jest tylko Cytat:
|
Cytat:
Ja dokładnie taki BOX kupiłem u tego sprzedawcy:) http://allegro.pl/nowosc-najszybsza-...399416689.html Inne oferty BOX http://allegro.pl/nagrywarka-blu-ray...417115112.html http://allegro.pl/nagrywarka-blu-ray...407258648.html http://allegro.pl/nagrywarka-bd-re-l...425124521.html Nie wiem co to zapis BD x8 i BD x 2? LG BH16NS40 może zapisywać BD-R z prędkością x16 i sam Panasonic BD-R 25GB tak paliłem :) Cytat:
|
Cytat:
Przy aktualnych cenach nośników DVD-DL cały ten bajzel jest zupełnie nie opłacalny. Nośnik BD 25GB można kupić już za 5zł a nawet mniej. Każdy ma swój rozum i potrafi liczyć. Przynajmniej mam taką nadzieję. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:54. |