![]() |
Pierdaczenie, da się tak ładnie zrobić swoją listę blokowania, że jak się coś przebije, to robisz wielkie oczy, blokujesz i po sprawie. :taktak:
Ja widzę same fotki. Mówię o bezpośrednio hostowanych zdjęciach, innych linków nie oglądam w zasadzie. |
a nie lepiej maslem albo margaryna :D
|
Cytat:
Jak smar zaschnięty to zły - mam starego philipsa z białym smarem który nie wysycha tylko co to jest za smar bo potrzebuje do innych zadań a trafiam na same genialne odpowiedzi takie jak cytowana. |
Jakiś wielki powrót czy co... :hmm:
|
Cytat:
smar silikonowo-teflonowy O to że googlarki nie umiesz obsługiwać to już ja nawet Ciebie nie podejrzewałem .. |
Ilość załączników: 1
Podepnę się pod temat :D
Jakiś czas temu czary2mary pisał mi aby do silnika obracającego płytami "nalać" oleju do maszyn do szycia. W które "otwory" go napuścić? |
Ja preferuję WD40. Olej do maszyn do szycia warto kapnąć na górne łożysko ślizgowe (pod talerzykiem). WD w te podłużne otwory. Nasmarują i oczyszczą komutator i szczotki. Oczywiście musisz odwrócić mechanizm, żeby preparat spłynął w dól. Zasil go 2 voltami i pozwól popracować.
|
@superrrmario
Dokładnie napisał co i jak ..:spoko: |
Ilość załączników: 1
A te łożysko to w którym miejscu jest?
|
Łożysko to jest to, z czego wystaje ośka silnika. Swoją drogą bardzo śmieszny materiał. Jakiś porowaty spiek mosiądzu? miedzi? Nie mam pojęcia.
|
Cytat:
Tylko skala inna. :) |
Czyli żeby to nasmarować to wystarczy polać po tym oleju? Pomoże na terkot?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:14. |