![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) Tematy poświęcone stacjonarnym nagrywarkom, odtwarzaczom audio/video oraz sieciowym odtwarzaczom multimedialnym. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.05.2010
![]() |
Ferguson D-890 HX Rozdzielczość...
Witam kupiłem taki o to odtwarzacz DVD i mam problem z rozdzielczością. Jestem trochę laikiem w tych sprawach dla tego chciałem zapytać czy każdy film musi mieć określoną rozdzielczość żebym mógł go odtworzyć? (np PAL 720×576 ) Ponieważ zgrałem sobie na pendriva filmy avi. o rozdzielczości 768x576 i 624x336 i żadnego nie mogłem odtworzyć ponieważ dana rozdzielczość nie jest obsługiwana...
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 26.09.2002
![]() ![]() |
odtwarzacz obsługuje max 720x576 matriału video. Z niższymi rodzielczościami nie powinien mieć problemów.
Czyli 768x576 nie odtworzy, 624x336 powinien odtworzyć. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Ale właśnie nawet tego 2 nie chce odtworzyć. plik jest w formacie avi. wiec powinnien bez problemu sobie z nim poradzic
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Avi to tylko kontener - w zależności od użytych kodeków, może być odtworzony lub nie.
Gspot sprawdzi kodek, instrukcja odtwarzacza powie, czy jest on obsługiwany.
![]() |
![]() |
#5 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
Najlepiej będzie jak zrobisz i tu umieścisz screena z Gspota jak pisał joujoujou. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
A jest możliwość zmiany kodeku w filmie? Przepuścić w sensie? Sory ale w tym temacie nie jestem za bardzo obeznany
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
![]() ![]() |
Czyli jednak chodzi o "nieobsługiwany kodek" przez odtwarzacz dvd?
Oczywiście można "zmienić" kodek poprzez ponowną kompresję w tym wypadku pewnie do divx/xvid. Wiąże się to z utratą jakości obrazu mniej lub bardziej widoczną. Zainteresuj się programem typu any video converter. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Nie nie dalej chodzi o nie obsługiwaną rozdzielczość tylko joujoujou pisał o tych kodekach dla tego chciałem zapytać. Ale problem dalej tkwi w rozdzielczośći. A np jak kupiłbym kabel z wejściami dvi i hdmi podłączył laptopa z dvd dało by sie wtedy odtworzyć film z laptopa na dvd?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guru
![]() ![]() |
Jeśli się zdecydujesz na kabel dvi-hdmi to połącz laptop z tv pomijając dvd...
Ale na dłuższą metę filmy z pendrajwa na dvd wydają mi się wygodniejszym rozwiązaniem. Zamieść tutaj zrzut ekranu z programu >>GSPOT<< To może wiele wyjaśnić. >>TU PRZYKŁADOWY ZRZUT EKRANU Z GSPOT TYPOWEGO PLIKU VIDEO KODOWANEGO XVIDEM POPRAWNIE WYŚWIETLANEGO PRZEZ DVD-PLAYERY<< |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
Ok dzieki juz sobie poradziłem z ta rozdzielczoscia i kodekami
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
jeśli masz w laptopie svideo możesz podłączyć do tv przez eurozłącze, cinch http://www.allegro.pl/67305_svhs_s_v...?change_view=1 lub zastosować taką przejściówkę http://www.allegro.pl/item1042035764...a_s_video.html lub wymyślić coś innego ![]() Ostatnio zmieniany przez Pierwszy : 29.05.2010 o godz. 11:48 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
Co do 1szego kabla nie mam svideo wlasnie... a z tym adapterem jest taki problem ze karta musi miec chyba tv-out...
Ostatnio zmieniany przez bercik1121 : 29.05.2010 o godz. 11:52 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guru
![]() ![]() |
imo za pomocą tej przejściówki dsub->cinch tv miałby być potraktowany jak monitor. Szczerze nie miałem z nią do czynienia ale tak powinno to działać. Zapytaj sprzedającego czy to zadziała u ciebie, ewentualnie wypróbuj sam takie połączenie - koszt nie duży.
Choć osobiście skupiłbym się na oglądaniu za pomocą dvd nie bawiąc się w kabelki i laptopa... u mnie się to sprawdza. Ostatnio zmieniany przez Pierwszy : 29.05.2010 o godz. 12:04 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
![]() |
No w sumie tak masz racje , a takie pytanie jeszcze mam, jak podłącze taki dysk do niego przez usb , poradzi sobie on bez dodatkowego zasilania? Czy trzeba kupic taki dysk zeby mial osobne zasilanie?
Link wysłalem na pm bo tutaj nie moge go wstawic |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |||
Guru
![]() ![]() |
na stronie fergusona można przeczytać:
http://www.ferguson-digital.eu/pl/py...zacza-dvd.html Cytat:
http://www.ferguson-digital.eu/pl/od...-d-890-hx.html Cytat:
dysk z linku wg producenta: http://www.samsung.com/us/consumer/o...etail&tab=spec Cytat:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Ferguson D880 HX vs Philips DVP-5990 | hakowyt | Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) | 3 | 07.02.2009 13:25 |
Ferguson D880 HX - problem z filmem | hakowyt | Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) | 1 | 05.02.2009 19:08 |
Bellwood 311USb vs Ferguson D880 HX lub coś lepszego | josephik | Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) | 9 | 04.12.2008 22:42 |
Ferguson D 780 HX [Filmowy ciągnik] | mensir67pl | Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) | 5 | 29.09.2007 20:59 |
TMPGEN-Jaką ustawić rozdzielczość | RUFIOXXX | DVD-Video | 2 | 15.11.2006 22:37 |