![]() |
Widziałem na stronie Pionka najnowsze aktualizacje Firmware w tym również dla twojego modelu.Czy to znaczy że najnowsze płyty blu ray nie będą na nim działać przed dokonaniem najświeższej aktualizacji? Tak się pytam bo jestem zielony w tym temacie chociaż czytałem ostatnio o tym sporo to jednak nadal wielu rzeczy z tego co wyczytałem nie rozumiem.
|
Pioneer BDP-140
|
Mógłbyś podać mi model tego Pioniera?
|
W moim Pionku ile chcesz i kiedy chcesz;)
Region Free DVD & Blu-ray Playback Play Blu-rays from all zones: A, B or C & DVDs from any region including 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, and 9 and from any system including PAL or NTSC out of the box. Ale sprzęt który to umożliwia ma rożne ustawienia -w nie których trzeba zainstalować firmware który pozwala na to ,inne jest ograniczenie do 5 które można ominąć wgrywając nowy fw,a w nie których nie zrobisz tego bo jest blokada. |
Cytat:
|
Cytat:
np Pioneer ----Menu-security--parental control----next screen--ustawiasz przyciskami numerycznymi region -enter i gotowe|| |
Cytat:
|
Ogladac bedziesz mogl, ale o przestrzennosci zapomnij... Pomysl o zestawie 5.1 w ktorym tylne glosniki sa bezprzewodowe i nie bedziesz musial ciagnac kabli.
|
Jaki odtwarzacz Blu ray i głośniki kupić?
Chciałbym kupić odtwarzacz Blu Ray z którego bardzo łatwo usunąć blokadę regionalną.Zamierzam oglądać na nim filmy zakupione w USA.Oprócz tego zamierzam kupić głośniki żeby odtwarzać dźwięk 5.1.ale zależy mi na tym żeby nie zajmowały dużo miejsca.Nie chcę rozstawiać głośników po całym pokoju dlatego myślałem o SAMSUNG HW-E551/XU 2.1 Soundbar.Nie wiem tylko czy jak to jest 2.1 to będę mógł na tym oglądać filmy w 5.1.
Na całość mogę przeznaczyć około 2500 zł. Jakieś propozycje? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:38. |