Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) Tematy poświęcone stacjonarnym nagrywarkom, odtwarzaczom audio/video oraz sieciowym odtwarzaczom multimedialnym.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.04.2013, 20:26   #16
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,267
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez superrrmario Podgląd Wiadomości
Fajne zabawki
A znasz jakiś sprzęt bardziej "budżetowy"? Odtwarzacza nie potrzebuję. Czy wzmacniacze 5.1 z wejściem hdmi muszą mieć w jakiś sposób zaimplementowane 3d?
Jeżeli podłączasz BD przez HDMI do wzmacniacza i potem sygnał do TV to tak -ale większość to ma już dawno.

http://allegro.pl/yamaha-rx-v373-jam...092458319.html

http://allegro.pl/denon-avr-1513-jam...092460258.html

http://allegro.pl/onkyo-tx-nr414-414...134323176.html

http://allegro.pl/pioneer-vsx-422-ze...107007844.html

http://allegro.pl/yamaha-rx-v373-gw-...108175681.html
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.04.2013, 11:42   #17
muzgotrzep
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 03.04.2013
Posty: 26
muzgotrzep zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez czary2mary Podgląd Wiadomości
W moim Pionku ile chcesz i kiedy chcesz

Region Free DVD & Blu-ray Playback
Play Blu-rays from all zones: A, B or C & DVDs from any region including 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, and 9 and from any system including PAL or NTSC out of the box.
Kupiłeś go w sklepie czy online?
Ja byłem w sklepie muzycznym pytać się o ten model i sprzedawca powiedział że on ma region free na dvd ale nie na blu ray. Pokazał mi też że tylko na stronie Pioneer USA ten model jest wolny od blokady blu ray,a w europie już nie.
muzgotrzep jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.04.2013, 13:59   #18
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,267
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Kupiłem w sieci -w instrukcji jest opis funkcji i nic nie pisze o ograniczeniach ,ale nie mam nic z amerykańskim regionem żeby sprawdzić jak to w praktyce wygląda.
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.04.2013, 22:18   #19
muzgotrzep
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 03.04.2013
Posty: 26
muzgotrzep zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Bluray bdp140 wysprzedali, ale znalazłem na necie bdp150 dvd bluray multi region.
A co do głośników i wzmacniacza to chciałbym jeszcze zapytać co sądzisz o głośnikach z wbudowanym wzmacniaczem.Np.Monitor Audio Mass 5.1.
Rozumiem że do nich nie potrzeba dokupywać amplitunera skoro mają wbudowany, i wystarczy podłączyć je bezpośrednio pod odtwarzacz blu ray?
Co prawda kosztują więcej niż 2,5tys. ale mogę się wstrzymać i kupić je za pare miechów, jednak wcześniej chciałbym usłyszeć opinie doświadczonych w temacie sprzętu tego typu.
muzgotrzep jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.04.2013, 08:30   #20
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,267
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
BDP-150 to lekko zmodernizowana wersja BDP140 różniąca się głównie w wyglądzie -osobiście polecam przetestowanie w sklepie płyty z regionem A na odtwarzaczu-będzie pewność jak jest .

Nie słyszałem jak grają kolumny ze wzmacniaczem z tej półki cenowej więc trudno mi coś doradzić -tańsze jakie słyszałem to można powiedzieć tyle że działają i nadają się tylko jako mebel -ale po prostu idź do sklepu i posłuchaj gdzieś jak grają jeżeli Tobie pasują to bierz
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.04.2013, 11:21   #21
muzgotrzep
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 03.04.2013
Posty: 26
muzgotrzep zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez czary2mary Podgląd Wiadomości
BDP-150 to lekko zmodernizowana wersja BDP140 różniąca się głównie w wyglądzie -osobiście polecam przetestowanie w sklepie płyty z regionem A na odtwarzaczu-będzie pewność jak jest .
W sklepie ten model jest zablokowany na region A, ale widziałem taką stronkę gdzie sprzedają te same modele co w sklepie, z tym że już ze ściągniętą blokadą.Z drugiej strony,tak sobie myślę,że skoro komuś udało się ściągnąć tę przeklętą blokadą regionalną, to i ja to mogę zrobić,tylko że zanim by mi się udało,to minęło by pewnie sporo czasu, bo do łatwych rzeczy to pewnie nie należy.Sprzedawcy w tym sklepie muzycznym gdzie poszukiwałem bdp-140 powiedzieli że sami chcieli by wiedzieć jak usunąć blokadę blurayoską.

Cytat:
Napisany przez czary2mary Podgląd Wiadomości
Nie słyszałem jak grają kolumny ze wzmacniaczem z tej półki cenowej więc trudno mi coś doradzić -tańsze jakie słyszałem to można powiedzieć tyle że działają i nadają się tylko jako mebel -ale po prostu idź do sklepu i posłuchaj gdzieś jak grają jeżeli Tobie pasują to bierz
Dobry pomysł.Pewnie tak zrobię.Mam taką(chyba wadę),że jak widzę wysoką cenę to odrazu wydaje mi się że to jest naprawdę dobre.
muzgotrzep jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.04.2013, 12:29   #22
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,267
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez muzgotrzep Podgląd Wiadomości
W sklepie ten model jest zablokowany na region A, ale widziałem taką stronkę gdzie sprzedają te same modele co w sklepie, z tym że już ze ściągniętą blokadą.Z drugiej strony,tak sobie myślę,że skoro komuś udało się ściągnąć tę przeklętą blokadą regionalną, to i ja to mogę zrobić,tylko że zanim by mi się udało,to minęło by pewnie sporo czasu, bo do łatwych rzeczy to pewnie nie należy.Sprzedawcy w tym sklepie muzycznym gdzie poszukiwałem bdp-140 powiedzieli że sami chcieli by wiedzieć jak usunąć blokadę blurayoską.


Dobry pomysł.Pewnie tak zrobię.Mam taką(chyba wadę),że jak widzę wysoką cenę to odrazu wydaje mi się że to jest naprawdę dobre.
Podobno się da -tak przynajmniej pisze sieć poprzez odkodowanie tej funkcji poprzez kody serwisowe

Pioneer Blu-ray players 2011 - BDP-140/BDP-440/BDP-LX55/BDP-53FD can be made region free by yourself with firmware , and then you need the code to activate it... i have a bdp-440 dvd is set to 0 and i can change the region for blu ray.. manually.. as well..also when you make it region free it will also add features of hdd to play ntfs, as before could only read fat16-32..

1234 service menu
3479 Switching HDMI JTAG
3721 Enter code to activate features
5174 Cleaning Log
5175 Recording logs to USB drive
5177 Service Menu
3344mod (available only in the activated firmware) System Information / Change BD Region and DVDmod
8555 System Information
9999 Changing the resolution HDMI
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.12.2013, 23:37   #23
- Deckard -
Odnowiony Cyfrowo
 
Avatar użytkownika - Deckard -
 
Data rejestracji: 23.05.2006
Lokalizacja: A.D 2019
Posty: 4,678
- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Może ktoś pomóc zdjąć blokadę regionalna BD z Sony S360 ?
- Deckard - jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.12.2014, 09:28   #24
kejron39
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 14.10.2009
Posty: 22
kejron39 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez - Deckard - Podgląd Wiadomości
Może ktoś pomóc zdjąć blokadę regionalna BD z Sony S360 ?
spróbuj zaktualizować firmware. Może się zresetuje

A co do bluraya to wydaje mi się że konstrukcje LG są bardzo udane. Słyszałem już od kilka osób że są bardzo zadowoleni z ich bluraya. Ja sam też rozważam, ale do dziś jeszcze się nie dorobiłem. Może Mikołaj będzie łaskawy.
kejron39 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
głośniki z kina domowego z dvd do odtwarzacza Blu Ray serious Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) 4 19.03.2011 20:23
Wypalanie filmów ps3 jaka nagrywarka Blu Ray Sajgon1 Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD 2 11.02.2011 09:47
Jaki kabel RJ45 kupić do połaczenia PS2-PC ? Pele144 Hardware 10 19.07.2007 21:44
jaki waszym zdaniem napęd DVD kupić ? johhny Napędy optyczne DVD 34 02.11.2002 19:52
w jaki sposób kupić? gigaman Napędy optyczne CD 3 30.06.2002 08:50


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.