![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) Tematy poświęcone stacjonarnym nagrywarkom, odtwarzaczom audio/video oraz sieciowym odtwarzaczom multimedialnym. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#766 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bez przesady. Nie dalej jak kilka lat temu widziałem jakiś napęd traktowany przez Ciebie siekierą na podwórku. To nie były testy?
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#767 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
To był dysk twardy i 4 kilowy młot.
![]() Ale już nie gotuję zupy z koników polnych i nie pompuję żab. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#768 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
padłem na cycki... Samsung serii 6 spełnił moje oczekiwania, a nawet więcej. No i ten design.
Mam tylko jedno pytanie do Was. Może ktoś będzie wiedział. Telewizor posiada wewnętrzną pamięć i coś takiego jak "content library". Są to aplikacje typu wygaszacze ekranu, gry i inne prezentacje multimedialno-użyteczne. Patrzyłem na stronie Samsunga, ale nic nie ma. Tak samo nie mam pojęcia jak rozbudować wigdżety. pozdr
![]() nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego! Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 08.02.2010 o godz. 01:08 |
![]() |
![]() |
![]() |
#769 | |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Cytat:
![]() Dla mnie wygląd ma 3-4-rzędne znaczenie ... ok - nie chciałbym białego TV bo brud na nim widać co chwilę ... jakość obrazu, dźwięku, odświeżanie i inne sprawy są najwazniejsze @Reetou - dzięki za ostatnią wypowiedź - a w przedstawionej sytuacji rozumiem Twoją decyzję bo miałeś okazję naocznie porównać .. Poszukałem też opinii w necie o tych LG i Sony ... niestety nie ma ich dużo więc trudno na ich podstawie coś wnioskować ... z tego co znalazłem gorsze opinie ma Sony ale niektórzy też byli z niego zadowoleni ... LG trochę lepiej ale jak napisałem na 3-4 opiniach trudno do końca polegać ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#770 | |
Guru
Data rejestracji: 01.08.2007
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#771 |
To świetnie.
A tak z ciekawości zapytam: jaki masz telewizor, jak często go kalibrujesz i ile w tej chwili kosztuje profesjonalnie wykonana kalibracja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#772 |
Guru
Posiadam jeszcze telewizor CRT Philips 16:9. Na ówczesne czasy kiedy go kupowałem, był to najbardziej wypasiony odbiornik. Mogę na nim oglądać np. filmy z dźwiękiem AC-3. Telewizor ma bowiem wbudowany własny dekoder tego systemu a także w komplecie do niego były kolumny tylne efektowe. Ponieważ jak do tej pory, spisuje się znakomicie, nie zamierzam go wymieniać na LCD-ka czy plazmę. Dopiero wówczas gdy wprowadzą cyfrowe nadawanie naziemne, będę zmuszony kupić odpowiedni do tej technologii. Nie korzystam bowiem z kablówki, tylko z własnej anteny. Samodzielnie dokonałem kiedyś jego kalibracji wykorzystując płyty z odpowiednimi testami. Dobrze przeprowadzona kalibracja nie wymaga powtórzenia ale tylko wtedy, kiedy nie zmieniamy usytuowania odbiornika. Jeśli przestawiamy, to wtedy zaleca się powtórną kalibrację. Niestety nie orientuję się ile taka operacja kosztuje. Wiem natomiast, że są firmy które się tym zajmują.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#773 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tu macie trochę:
http://monitory.mastiff.pl/faq.php?ID=89 I spis: http://monitory.mastiff.pl/faq.php |
![]() |
![]() |
![]() |
#774 | |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Co do parametrów to w swojej klasie cenowej też nie ma sobie równych.
![]() |
![]() |
#775 |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Witam.
A ja nadal jestem "głupi" i jak tak dalej pójdzie to albo przestanę oglądać TV ![]() Zapytam jeszcze Was o takie coś - ten LG ma typowe dla dzisiejszych TV proporcje czyli 16:9 ... ten Sony ma dziwne 16:10 (chyba takie bywają w monitorach komputerowych) - i mam pytanie - czy dużo stracę "obrazu" na tym Sony 16:10 ? Wiem, wiem .. podstawy ... ale zauważcie, że dla mnie jeszcze z rok temu nic poza 4:3 nie istniało tzn. nic w innych proporcjach bym nie kupił ... teraz planuję kupić TV panoramiczny więc jest postęp ![]() ![]() Aha ... aktualnie ten LCD Sony chyba coraz bardziej jest wysprzedawany bo cena spadła o 100 zł i jest na chwilę obecną tylko niecałe 100 zł droższy niż LG ... (Sony 878zł, LG 787 zł) - tylko nie wiem jak długo, a ja jak wiecie rzadko szybkie decyzje podejmuję ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#776 |
Nikoniarz
Ja mam 16:9 ale i tak mam pasy, ponieważ większość filmów jest w formacie 1.85:1 lub 2.39:1.
PS. Bierz plazmę Panasonica /moje zdanie/. |
![]() |
![]() |
![]() |
#777 |
Guru
Nie bardzo rozumiem w czym jest problem. Sam posiadam telewizor z ekranem w formacie 16:9. Telewizor posiada w opcjach menu wybór różnych proporcji ekranu w zależności od formatu nadawanego programu/filmu. Posiada też funkcję automatycznej detekcji formatu emitowanego programu. W zależności od tego, wielkość jest dostosowywana do ekranu i nie ma nigdy żadnych pasów. Co ważne ! Obraz nie jest zniekształcony. Nie wiem jak to jest rozwiązane w przypadku obecnych konstrukcji LCD-ków czy plazm, bo nie miałem okazji widzieć a to co opisałem, dotyczy funkcji telewizora kineskopowego Philips.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#778 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Obraz zawsze bez pasów i na westernach nie widać Indian za skałami po lewej...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#779 | |
Nikoniarz
Cytat:
Mam jeszcze w drugim pokoju 32" Panasonic 16:9 CRT, więc podejrzewam, że w Twoim Philipsie jest podobnie. Ostatnio zmieniany przez Kris : 10.02.2010 o godz. 08:39 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#780 |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@ro29
wybór TV 19" jest ogromny, zobacz choćby tutaj na porównanie mnie osobiście zaciekawił Sharp LC19SH7E-BK, najniższa cena jaką znalazłem tak na szybko to 795 zł w tym miejscu pozdrawiam
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Która konsole, jaki model itp... [?] | Mlody-San | Hardware | 98 | 22.01.2006 12:14 |
jaki program uzywa portu 7200? | -Sid-The-Rat=> | Off topic | 5 | 30.01.2003 08:38 |
Jaki Ups wybrać? | AS_Wywiadu | Off topic | 20 | 14.11.2002 12:47 |
LAN w budynku. Jaki osprzęt ? | +++LeWaP+++ | Off topic | 18 | 29.10.2002 09:41 |
Jaki kodek???? | Skoczy | DivX, Xvid, Matroska i inne | 4 | 02.08.2002 11:33 |