![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) Tematy poświęcone stacjonarnym nagrywarkom, odtwarzaczom audio/video oraz sieciowym odtwarzaczom multimedialnym. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#61 | ||
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
Cytat:
http://media.netpr.pl/notatka_74432.html Cytat:
ponoc jest calkiem, calkiem. moze to nie Kuro, ale nie ma na co narzekac. Ostatnio zmieniany przez pepperman : 15.08.2007 o godz. 23:52 |
||
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#62 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ja oglądałem nowe modele Philipsa, Sony i Sharpa właśnie, nie były to tanie modele, ale obraz naprawdę luks. jak chce się LCD tylko po to, aby mieć płaski i kupuje taniochę to ma się g.... ale w porównaniu do tego co było drzewiej ja widzę postęp nawet w tych tańszych, ale nowych modelach. markety jak zwykle wysprzedają złom, którego nikt nawet kijem by w Niemczech czy gdzie indziej nie dotknął a nasz niezamożny rodak kupuje i szpanuje płaszczakiem ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
co was tak ciagnie do tego LCD ogladanego w markecie?
zawsze tam gdzie jasno bedzie lepiej wygladal niz plazma a jak przywieziesz go do domu i odpalisz przy zgaszonym swietle to ... bryndza juz kilku takich gagatkow wsrod znajomych mam ![]() nie wiadomo jak by LCD posunelo sie z szybkoscia wyswietlania, katami widzenia i jakoscia kolorow technologi plazmowej w zaden sposob nie dorownaja ... ta w miejscu tez nie stanela
![]() |
#64 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Plazma w moim domu niedlugo konczy rok (albo juz ma) i jak na razie:
- zero tzw. duchow/poswiat/wypalen, - nie zauwazylem spadku kontrastu - oczy bardzo szybko przyzwyczaja sie do 4:3 na 16:9 (geby i postacie splaszczone w pionie), ale jak widze obraz 16:9 na 4:3 to dopiero mi sie niedobrze robi, pol TV niewykorzystywane ;-). - mimo tego, ze czesto ogladam xvidy/dvd z ratio 16:9 innym niz ~1,77 z plazma na gorze ani na dole nic sie nie dzieje W sumie jestem z tata zadowolony, ale bardzo brakuje kanalow HD - Discovery po czasie sie nudzi, na nsport czesciej leci SD skalowane do HD, na MGM HD nie ma nic ciekawego (za stare te filmy..), a N leci w kulki i nie daje zadnego HD na VODzie (nie liczac odwroconych bodajze) ani zadnych nowych kanalow - jakis "film hd" z nowosciami by sie przydal.. Chyba trzeba sie zaopatrzyc w cos, co poradzi sobie z materialem HD i "zalatwiac" we wlasnym zakresie. Na zachodzie maja najlepsze seriale w HD (abc HD np.), a u nas nic! Moze ktos wie co z tym Canal+HD, bo w lutym sie umowa z N konczy :-). Na razie zadowalamy sie dobrymi jakosciowo xvidami lub dvd, a najlepiej hr xvid, wielkosc wciaz robi wrazenie (kredyt, ktory pozostal ojuc do splacenia rowniez ^_^). pzdr |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
OT mały
po co katować się i oglądać spłaszczony obraz 4:3 (tekst o przyzwyczajaniu się oczu do tego zmiótł mnie z krzesła ![]() ja ustawiam format automatyczny, obcina trochę obrazu, ale panny są chudsze ![]() Załącznik 41871 Załącznik 41872 Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 11.03.2020 o godz. 18:30 |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.02.2003
![]() |
Sharp w najwyższych modelach troche oszukuje, z timi 4ms to nie jest do końca prawda, czerń też oszukuje przez kombinacje z gamma, nie ma wogóle gradecji szarości w bardziej czarnym obrazie (murzyna w nocy nie widać
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | ||||||
Guru
![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ostatnio zmieniany przez pepperman : 16.08.2007 o godz. 11:38 |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
@ed - u mnie tez jest "automatyczny" (jak jest sztuczne 16/9 to sam obcina) i taki "pol 4:3", w ktorym nie obcina duzo obrazu, a postacie robia sie praktycznie normalne - ja tak wlasnie ogladam, ale np. mama woli 16/9 i scisniete geby ;-).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() zrozumcie ze ze zaden lcdek nie bedzie wyswietlal tak dobrego obrazu kolory/ szybkosc jak plazma czy crt kolejny argument nie do przebicia to portfel kto przy zdrowych zmyslach kupuje lcd ktore maja wiecej cali niz 32"? wiem ze sa rozne gusta i gusciki ale bez przesady probowal ktos czyscic panel/ekran lcd szmatka do czyszczenia zwyklych szyb? i tak dalej i tak dalej ... powodzenia co do poboru pradu co zescie sobie znalezli tez problem 500W?! skad te dane? kolejne bzdury ... Panasonic TH-50PV700 pobiera maxymalnie 368W Panasonic TH-42PV70P <- 238W nie jest tajemnica ze najwiecej zre pradu jak bedziecie ogladali sniegowe zabawy niedziedzi polarnych w bialej farbie ![]() ale to nudne ... polecam topic chlopcow z forum hdtv gdzie z miernikiem sprawdzali pobor pradu w zaleznosci od wyswietlanego obrazu Nowe technologie a pobór mocy - telewizory plazmowe. moja plazma panasonic'a TH-42PV50E pobor 315W (panel 8 generacji) ma prawie dwa i pol roku za rachunki wiecej nie place wlasnie sprawdzilem i juz mam nastukane 03661h ![]() reasumujac kupuje plazme (panel 10 generacj) bo - 42" to teraz minimum i za ta cene tzw. valu2price - jakosc i ostrosc obrazu jest lepsza niz w lcd - czas reakcji i czern zawsze bedzie lepsza niz w lcd wada technologi plazmowej jest jedna - kiepsko sie prezentuje w jasnych/rozswietlonych pomieszczeniach oled tez mial byc taka rewelacja a tu ... ogromny rozmiar 11" u sony a 17" u samsung'a i jak zwykle to prototypy ktore nie maja zamiaru trafic do wstepnej produkcji ![]()
![]() |
![]() |
#70 | |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Cytat:
Dla mnie to już kino a nie TV i trzeba mieć pokój chyba z min 35 metrów kwadratowych dla takiego czegoś. A co do poboru mocy ... kupić TV co pobiera ponad 300 W ![]() To więcej niż stare Rubiny ![]() Ale to tylko moje skromne komentarze ... ro29 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
@ro29, masz staroswieci tok rozumowania :-).
U mnie 42" stoi na 18m2, mniejwiecej, a i tak TV moglby byc spokojnie wiekszy, 50" bylaby pewnie idealna :-). |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
racja, ***380;e wielko***347;***263; nie przeszkadza wcale nawet jak si***281; ogl***261;da zwyk***322;e DVD a nie 1080p
![]() ja mam 32" dwa i p***243;***322; do (do trzech) metra przed sob***261; i jest w***322;a***347;nie ok. a wzrok mam jeszcze dobry. do mojego 24 metrowego, kwadratowego pokoju da***322; bym 50 cali na ***347;cian***281; i by***322;oby super ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To prawda ***380;e im wi***281;kszy tym lepszy, ale co z tego jak w***322;***261;czy si***281; DiviX kt***243;ry na CRT by***322; obraz idealny a na LCD z bliska ju***380; piskeloza, jedynie DVD Video jako tako, ale to i tak nie to samo ...
![]() |
#74 | ||||||
Guru
![]() |
Cytat:
poza tym nie rozumiem co chcesz udowodnic. kazdy swoje oczy ma. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
bo z bliska to oglada sie material fullhd. Ostatnio zmieniany przez pepperman : 16.08.2007 o godz. 15:35 |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
@mgit- nowe XviDy (DVDRiPy) z 3m wygladaja OK.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Która konsole, jaki model itp... [?] | Mlody-San | Hardware | 98 | 22.01.2006 12:14 |
jaki program uzywa portu 7200? | -Sid-The-Rat=> | Off topic | 5 | 30.01.2003 08:38 |
Jaki Ups wybrać? | AS_Wywiadu | Off topic | 20 | 14.11.2002 12:47 |
LAN w budynku. Jaki osprzęt ? | +++LeWaP+++ | Off topic | 18 | 29.10.2002 09:41 |
Jaki kodek???? | Skoczy | DivX, Xvid, Matroska i inne | 4 | 02.08.2002 11:33 |