![]() |
Bierz tego sharpa, siostra będzie zadowolona (Ty też). :D
|
A ten SHARP dekoder MPEG-4 ma wbudowany :pytanie:
|
Cytat:
@ed moim prywatnym zdaniem mocno przepłacisz za ten telewizor, modele z LG czy Samsunga mają to samo za przynajmniej 1000 zł mniej (no może poza 100 Hz) pozdrawiam |
Kupować teraz TV bez tunera MPEG-4, to moim skromnym zdaniem, delikatnie mówiąc, duże nieporozumienie. Od jesieni w niektórych częściach kraju, będzie już można oficjalnie oglądać cyfrową telewizję naziemną. Już teraz można oglądać transmisje testowe, np. z multipleksu w Górze k/Śremu (Wielkopolska). Koleżanka, która ma Samsunga 656, ogląda i różnica w jakości obrazu między transmisją analogową a cyfrową jest widoczna, nawet dla laika. Kto kupi teraz TV bez dekodera, będzie musiał później jeszcze dokupić tuner MPEG-4, a po co stwarzać dodatkowe koszty... Przypomnę tylko, że od 2012 roku mamy całkowicie w całym kraju przejść na odbiór cyfrowy.
|
w warszawie jest nawet tvp hd w dvb-t
|
No jestem ciekaw ilu z nas bedzie korzystalo z tego CUDU CYFROWEJ TV NAZIEMNEJ. Przy juz calkiem wgladajacych cenowo obecnych platformach cyfrowych lub kablowkach. Czy bezabonamentowej TNK nie wiem czy to uzyska AZ TAK DUZA popularnosc... Chyba tylko dla tych ktorzy nie maja mozliwosci satelity zamontowac i kablowka do nich nie dochodzi... To bedzie przeciez bedzie to samo co teraz mamy z siatki tylko wiadomo cyfrowo lepszej jakosci i kilka kanalow wiecej. Zanim to bedzie w stopniu konkurencyjnym do innych ofert obecnych to chyba juz powstanie mpg6 ;) No ale tak jak napisalem jesli ktos mieszka na jakims wygwizdowie gdzie nie dochodzi NIC to to chyba bedzie dla niego...
|
Za 1000 złotych mniej to są HD Ready, no ale może nie ma sensu Full HD brać...w tej chwili, ale za 2-3 lata... :hmm: Sam nie wiem, TV będzie brany najwcześniej w czwartek, może nawet w przyszłym tygodniu, więc jest jeszcze czas na za i przeciw. ;)
|
tuner mpeg-4 to jak sądzę dodatek który lepiej mieć niż nie, a różnica w cenie tych "Z" i "BEZ" jest niewielka więc czemu nie
mnie tutaj akurat zdziwiło że telewizor za teką kasę tego nie ma, myślałem że będzie miał wszystko co się tylko da ;) edit : Cytat:
pozdrawiam |
też za ok. miesiąc będę się przymierzał do kupna tv tyle, że 42" i na 100% będzie to plazma HDReady z trójki lg, panasonic, samsung - ten ostatni b. prawopodobny. Jeśli będzie miał tuner mpeg-4 to ok, jeśli nie - też ok :) bo kto teraz ogląda tv naziemną... FullHD też mnie nie grzeje - widziałem panasa pv80 (czyli HDReady) w akcji tj. krótki filmik sciąnięty ze stron NASA 'start wahadłowca', może ktoś widział? (7 min. ~1GB) 1920x1080, 60fps puszczony z kompa... szczena opada :D imo nic obrazowi nie brakowało...
|
jest temat plazma vs lcd raczej tam pisac bo zaraz bedzie flame war tutaj :D
a panas wlasnie puscil nowe serie na rynek wiec za miesiac bedzie mozna pewnie kupic obecne modele ok 500zl taniej jak to bywalo w przeszlosci |
Cytat:
Miałem okazję porównać dwa Samsungi HD Ready i Full HD i ten drugi wymiata. |
Cytat:
Cytat:
a tak po za tym nic więcej nie wiadomo... |
Cytat:
ja odpaliłem ostatnio Painkillera w 1920x1080 i teraz grać nie mogę przestać, efekt niesamowity :D pozdrawiam |
Jak zamierzasz zmieniac TV za 2-3 lata to faktyczie bierz HD Ready. Ale jesli jest chocby cien szansy ze cos nie wypali i ten TV zostanie u Ciebie na stale - nie wahaj sie i bierz Full HD. To przyszlosc i to pewna.
|
Lepiej mieć FullHD niż nie mieć :taktak:
Choć różnice można zauważyć tylko na komputerze. Dla TV, BD i konsol to bez różnicy zwłaszcza przy przekątnej 32''. I na pewno nie warto dopłacać 1000zł dla samego FullHD. Za 3 lata za 1000zł kupisz pewnie FullHD z kontrastem milion do jednego na matrycy szóstej generacji :D. No może troszkę dopłacisz ;) Zakładając że w ogóle uznasz za sensowną wymianę TV. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:58. |