![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) Tematy poświęcone stacjonarnym nagrywarkom, odtwarzaczom audio/video oraz sieciowym odtwarzaczom multimedialnym. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#151 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.02.2008
![]() |
Dzi***281;ki za b***322;yskawiczn***261; odpowied***378;. Seku w***322;a***347;nie o to mi chodzi. Czyli filmy w DTS te***380; wupluje? Jako***347;***263; tragiczna to co to oznacza, b***281;d***261; szumy, trzaski, brak pasma, zniekszta***322;cenia czy te***380; g***322;o***347;niki b***281;d***261; si***281; odzywa***263; przypadkowo?
A mo***380;e kto***347; wie jakie DVD zrobi to dobrze, bo opr***243;cz wiwy i jej podobnych innego nie znalaz***322;em, a wzmacniacz mam ok (mimo,***380;e nie mia***322; jeszcze DTS) i nie chcia***322;bym go wymienia***263;, a DVD musz***281;, bo zdech***322; laser. esem czyli na wiwie da si***281; to odczyta***263; tylko trzba za***322;adowa***263; z ich strony nowy soft (firmeware)? Czy tak? Ostatnio zmieniany przez k1krist : 01.02.2008 o godz. 17:53 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#152 |
Moderator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@esem
mia***322;em Emperora III i Bellwoda 301U i z obu by***322;o s***322;ycha***263; d***378;wi***281;k w formacie DTS na zwyk***322;ym telewizorze po kablu EUR czyli domniemywam ze mia***322;y dekoder DTS je***347;li chodzi o wyj***347;cie cyfrowe w cytowanej wiwie,manta,bellwod to jest i dzia***322;a tylko ze z moich obserwacji wynika ze sygna***322; puszczany na to wyj***347;cie ju***380; jest zdekodowany bo mo***380;na sterowa***263; regulacja g***322;o***347;no***347;ci z odtwarzacza DVD co do jako***347;ci dziw***281;ku jest jak by z za ***347;ciany gra***322; przyt***322;umiony wysokie jak i niskie tony s***261; obci***281;te tyczy sie to tak samo zwyk***322;ego ods***322;uchu AUDIO-CD wszystko zale***380;y do jakiego zestawu jest podpi***281;te owe DVD bo je***347;li jest to zestaw kolumn 5.1 za 500-1000pln to raczej nie s***322;ycha***263; r***243;***380;nicy
Every wish is only a journey away... Ostatnio zmieniany przez seku : 01.02.2008 o godz. 18:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Mam dwie manty I i II, obie nie mają DTSu po analogu
![]() Nie wypowiadam się jak u konkurencji, wiem z netu, że WiWa będąca odpowiednikiem Manty II wypuściła soft z nielegalnym dekodowanie DTSu po analogu ![]() Czyli szukaj wiedzy na stronie WiWa ![]() P.S. Mój synek nie jest w stanie zarżnąć Manty I a chodzi po kilka godzin codziennie ![]() Czyli mój plan aby mu przekazać Manta II a sobie kupić np. Manta V pali na panewce ![]()
![]() |
#154 |
Moderator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.12.2004
bellwood ma wbudowany dekoder DTS tak podaje producent
http://www.bellwood.pl/ ![]() no ale nie polecam go nikomu działa wolno filmy w div-x w DD dźwięk nie nadąża za obrazem przez USB divx tylko kiepskiej jakości idzie płynnie bo z wysokim bitrate zwalniają co do Wiwa HD 128 to jest tylko cyfrowe wyjście dźwięku DTS czyli trzeba mieć do tego cyfrowy dekoder no to trafiłeś na dobry egzemplarz Manty ![]()
![]() |
#155 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.02.2008
![]() |
Dzięki wszystkim za inforamacje. Chyba będę musiał przeprosić się z moim starym Samsungiem i wymienić mu laser. Na stronie Wiwy nawet nie wspominają o DTS ( chyba,że najnowszy soft dekoduje DTS, ale nic otym nie piszą). Jak ktoś ma wiwę z najnowszym softem i płytę CD nagraną w DTS i jest mi w tstanie wyraźnie powiedzieć, że w tym momencie w analogu wychodzi dźwięk to będę mu niezmiernie wdzięczny. Poki co odpuszczam sobie Wiwy i im podobne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Guru
Data rejestracji: 11.05.2003
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Ismail Delivered
Data rejestracji: 29.08.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@adbok, a dzia***322;aj***261; Ci napisy txt w formacie klatkowym (np. z serwisu napisy24)?
U mnie za nic w ***347;wiecie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() |
dvd czy xbox
chciałem zakpić odtwarzacz dvd z divx i mam dylemat. Prawie zdecydowałem się na Bellwooda 301u , ze względu na niską cenę , dużą popularność oraz pozytywne opinie. Co wy myślicie o tym odtwarzaczu.
Co do dylematu , no właśnie. Pomyślałem, że można by zamiast tego kupić xboxa i używać xbmc. Ale gdzieś przeczytałem , że jakość divxów jest na xboxie wyraźnie gorsza niż na np. mantach czy bellwoodach. Bujda czy coś w tym jest? Co do xboxa - miałby on również pełnić rolę normalnego dvd. Czy xbox jest głośny / nagrzewa się ? Oraz jak wygląda odtwarzanie normalnych filmów dvd ? Elegancko odpala się je w xbmc czy są z nimi jakieś problemy (xbox ma podobno słabe czytniki czy coś)? Aha kupując xpudło na pewno byłoby ono bez gwarancji , stąd pytanie - czy jest to sprzęt awaryjny lubiący stroić "figle"? z góry dzięki za odpowiedzi |
![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
kup Wiwę 128 z USB,
stajnia Bellwooda ![]() PS. Smartek, ani słowa ![]()
![]() |
#160 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() |
A czym ta Wiwa różni się od Bellwooda ? Bo akurat wizualnie bardziej mi pasuje to drugie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
ciutkę nowszy model,
łyka każde badziewne płyty ![]()
![]() |
#162 |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
Co sądzicie o DVD Samsunga? Znalazłem do wyboru kilka modeli z HDMI:
1080P, HD860, HD870 (w zestawie jest kabel HDMI, ale czy dobrej jakości?) oraz P370. Który wybrać? No i drugie pytanie, co do Samsunga. Jak u nich z DiVX-ami? Wiem, że czytają napisy txt, ale czy jest możliwość regulacji ich położenia i wielkości (jak w Mancie), względnie, czy są na tyle czytelne, że nie trzeba siedzieć z nosem w ekranie? Pozostaje też kwestia VCD. Z tego, co czytałem Samsungi mają z tym problemy.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Co do Bellwooda - mam już kilka lat wersję 301A i chodzi dość dobrze. Czasem coś mu odbija ale rzadko. Wielką zaletą jest fakt czytania napisów wszelakich - tych z Hataka szczególnie. Nie kupowałem wersji 301U (z USB) bo moja chodziła dobrze. Teraz mamy 2 nowe wersje - 308 i 311 - z USB i HDMI ale to już nie ten konserwatywny, stary Bellwood. Obudowa slim (dwa typy - dluższy i krótszy), napęd slim, cienka, przezroczysta tacka. Nie bardzo mi się podoba. Nie wiem jak z napisami - podobno chodzą jak na starym ale pewnosci nie mam. Kiedy będę miał LCDka, bęe musiał dokupić chyba jednak tego Belka, dopóki nie dorobię się Media Centera. Żeby mieć TV połączony z DVD przez HDMI. Ale wygląd mi się nie podoba.
Co do Samsunga - nie wiem czy z napisami u nich tak dobrze jak w Mantach, Belkach, Wiwach. To są firmowe odtwarzacze DVD. Xvid jakby na doczepkę. Być może jakość skalowania do 1080p mają lepszą niż te wymienione poprzednio ale pewnie i tak nie jest to jakość Denona za 3000 zł. Poczytaj o Samsungu : http://www.samsung.com/pl/support/do...Type=D&vType=R Ostatnio zmieniany przez Reetou : 14.07.2008 o godz. 16:59 |
![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.01.2007
![]() |
Trzeba sobie wyraźnie powiedzieć, że odtwarzacze DVD takiej i siakiej marki to nic innego, jak gotowe zestawy czytnik + płytka drukowana + chipset. Obudowa z logo jest od producenta. Albo i też nie. Dlatego mamy na rynku coraz więcej odtwarzaczy o egzotycznie brzmiących markach, jakieś simbio, trak i inne.
Tu mamy przykład http://esstech.com/products/AVplayer...F%20080103.pdf Gotowe zestawy robią przede wszystkim 2 firmy: ESS i Mediatek. ESS najprościej rozpoznać po pilocie http://pclab.pl/art14625-6.html Właściciele Mant być może się teraz zdziwili, że ich pilot jest bardzo podobny. Mediateka poznaje się po charakterystycznym menu http://pclab.pl/art17942-2.html Są też inne zestawy: http://www.searchlores.org/DVDplayer...espondence.txt Tutaj gościu poleca zestawy Zorana http://forum.purepc.pl/index.php?act...&f=31&t=252233 Niestety, nie należą one do najtańszych. Dla zwykłych ludzi jest ESS i Mediatek. Jak widać z linków, odtwarzacze na mediateku mają sporo opcji. Naprawdę sporo. W większości są one nieprzydatne, ale czasem źle nagrany film można naprawdę poprawić pod względem jakości obrazu. Przestawianie czcionek też się przydaje. Poza tym zestawy mediateka mają pewną zaletę - dobre napędy. W przypadku ESS dostajemy ładne menu, mało opcji i napęd w stylu manty - najczęściej się psuje. Oczywiście powyższa reguła nie zawsze się sprawdza, ale warto ją mieć na uwadze ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.08.2005
![]() |
Samsung nie ma kłopotów z VCD on ich po prostu nie czyta.
![]() |
|
|