![]() |
a Manta - ? z czym Ci sie kojarzy***322;a <?> ;)
dobre .... http://twojepc.pl/artykuly.php?id=fe...jedna_strona=1 |
Cytat:
|
Z Alex'em :taktak:
Ten fergusonik ju***380; nie kosztuje symbolicznych pieni***281;dzy....to ju***380; blisko do 'markowych'. |
Mich@ł, moja Manta (tzn. Prince 2) już dawno wyleciała przez okno(( , kup Wiwę 128 z USB, czyta każde badziewie typu Omega czy Hawk:taktak:
|
A ta wiwa nie ma problem***243;w z filmami Divx? Jak tam jest z napisami? Mo***380;na je powi***281;kszy***263;, czy mo***380;e s***261; dostatecznej wielko***347;ci, ***380;eby je zobaczy***263; z sensownej odleg***322;o***347;ci? (wi***281;ksze ni***380; w prince 2 :P )
|
3 wielkości czcionki, żadnych problemów z divixami:)
|
A jak z pilotem? Bo w mancie by***322;o okropnie :|
|
nie trzeba być aż takim snajperem jak przy Prince, ale odbity od ściany w Wiwie też nie zadziała:) , serio może być, nie narzekam.
|
A czy wiwa 228 to to samo? Bo jest dużo ładniejsza ;)
|
wiwa 228 jest jak dla mnie za duża, 128 jest malutka, wchodzi mi do szczupłego regału:) , bebechy to chyba to samo.
|
Witam !
Cytat:
I jeszcze pytanko w sprawie pilota Wiwy - jak się sprawuje ? Z góry dzięki za odpowiedzi - sam zakładałem kiedyś ten temat ;) , ale wtedy nie zdecydowałem się na zakup - teraz sprawa wróciła - i mam dylemat pomiędzy Wiwą 128 U a LG 286 - z rozmowy z jednym z kolegów z Forum dowiedziałem się, że LG nie ma możliwości regulacji napisów w DVD - ciekaw jestem jak to jest z Wiwą. Bo w sumie to dylemat jest taki - LG bardziej markowe i trwałe, lepsza jakość itp. Wiwa - kiepska jakość wykonania i trwałość - ale za to uniwersalna ... Pozdrawiam ro29 |
wielkość czcionki w DVD jest niezmienialna, przynajmniej mnie to się nie udało. Pilot działa dobrze, w promieniu około 2-3 metry od odtwarzacza.
|
Hmm.. Podskładałem trochę więcej pieniędzy i Mógłbym kupić tego Fergusona 780. Miał ktoś z nim styczność? Nie szukam recenzji, tylko opinii użytkowników :)
|
Cytat:
Więc nadal mam dylemat - Wiwa czy LG - za Wiwą przemawia tylko fakt, że czyta wszystkie regiony - sprawa divxów w 90 % nie jest istotna - a LG to jednak chyba lepszy sprzęt jeśli chodzi o wytrzymałość - a to ma być na prezent (sprawa jest już super pilna). Myślałem nawet o nagrywarce - ale te z dyskiem dość drogie są nadal, a bez to jakoś mniej funkcjonalne - z tego co ludzie piszą - więc zostałem przy odtwarzaczu. Mam pytanie - jaka jest różnica pomiędzy pomiędzy LG 276 a LG 286 - wg. porównania na stronie LG - żadna - ale gdzieś w necie widziałem, że w typie odczytywanych plików - wie ktoś coś na ten temat ?? Pozdrawiam ro29 |
je***347;li chodzi o LG 276 i regiony to nie ma sprawy :fiu:
http://www.videohelp.com/dvdhacks/lg-dv276/8178 |
Po blisko pięciu latach moje LGdvd6354 zakończyło swój żywot,poszukuje odtwarzacza do 200zł jako drugi odtw.w domu sprzet rezerwowy jak kino zajęte .Narazie zastanawiam się na tym
http://www.allegro.pl/item267505109_...ka_gratis.html Czy ktoś miał do czynienia z tymi modelami (300,400) przywiezionymi z Niemiec z wgranymym polskim menu,polskim firmware i zdjętym kodem regonu,bo ja testowałem 300 w sklepie to sprzęcik miły i solidny . Czy może polecacie coś innego? Może warto inny sprzęt z normalną 2-letnią gwarancją. |
Cytat:
|
Cytat:
Jak troch***281; "pou***380;ywam" i naucz***281; Rodzic***243;w :) to zdam relacj***281; ... albo zaczn***281; si***281; ***380;ali***263; (oby nie :( ). Pozdrawiam ro29 P.S. Wybra***322;em zakup w agito.pl - mam nadziej***281;, ***380;e ***378;le nie zrobi***322;em ;) |
Hmm.. Kr***243;tka recenzja :) Kupi***322;em Fergusona 780 :) Musz***281; przyzna***263;, ***380;e ***347;wietny sprz***281;t. Czyta wszystko, co mu si***281; zapoda, wida***263; te***380;, ***380;e zrobiony jest z materia***322;***243;w wysokiej jako***347;ci.. Jestem zdecydowanie zadowolony :)
|
@czary2mary
mam dv-600 przywieziona z Niemiec wgrany polski soft i ***347;miga wszystko troch***281; d***322;ugo przebiega***322; proces aktualizacji ju***380; my***347;la***322;em ze co***347; nie tak ale w info pisze ze do 2 min to trwa mia***322;em kilka stacjonarnych DVD wszelakiej ma***347;ci MANTA,Bellwood WIWA, i wszystkie to dno !!(d***378;wi***281;k i obraz) tragedia d***378;wi***281;k pod***322;***261;czony optykiem a s***322;ycha***263; by***322;o jak by by***322; z 10letniej kasety odtwarzany mia***322;em tez Pioniera Dv-696 ale mia***322;em mo***380;liwo***347;***263; odsprzeda***380;y i do***322;o***380;enia do nowego DV-600 i nie ***380;a***322;uje jest wart swojej ceny ja da***322;em za swojego 175,-EUR EDIT: bez obrazy ale je***347;li ktos pod***322;***261;cza dvd tylko do TV i tak ogl***261;da (d***378;wi***281;k) to nie zauwa***380;y r***243;***380;nicy szczeg***243;lnie na standardowym TV 4:3 to w tedy bra***263; co najta***324;sze :spoko: i liczy***263; ze nie wykorkuje w czasie ***347;wiat |
Cytat:
|
http://www.pioneer.pl/pl/products/42.../overview.html
niestety na stronie producenta nie wiele mo***380;na sie dowiedzie***263; tylko podstawowe info. polecam ta stronk***281; na temat modyfikowanych fw do Pioneera http://pioneerdivx.net/ jak dla mnie jako czytnik Audio CD jest nr.1 |
Cytat:
Dzięki za stronkę ze zmodyfikowanymi fw. |
Dvd
Siema, planuje kupic dvd do podlaczenia pod normalny telewizor a nie pod kompa. I tu pytanie, jaki proponujecie? Gora do 300zł, żeby nie bylo problemow z odtwarzaniem plyt roznych formatow i zeby odtwarzal napisy do filmow nawet wtedy jak jest nagranych kilka na plyte.
Z gory dzieki za odpowiedzi |
Co myslicie o odtwarzaczu dvd Manta Emperor IV Neron DVD 030 ?
http://www.play.pl/sprzet/akcesoria_...ron-30887.html Opis :) |
wielu ludzi, na tym forum także, przejechało się na różnych Mantach, nie polecamy:nie:
|
te***380; mi manty przesz***322;y jak sobie poczyta***322;em...:|
a znajomy w ci***261;gu 2 tygodni wymieni***322; 3 razy zanim trafi***322; na w pe***322;ni dzia***322;aj***261;c***261; sztuk***281;... |
Cytat:
Nie bierz tego złomu.. Przez pierwszy miesiąc, a czasem tylko tydzień, wszystko chodzi dobrze.. Potem.. Odtwarzacz się męczy. |
Bierzta Fergusona 780 ... mam go już 3 miesiące i gra pięknie. Jeśli chodzi o sprzęt typowo do oglądania filmów pod TV to najlepszy na rynku moim zdaniem. Czytnik z Sony, reszta bebechów z Philipsa, bezgłośny, czyta wszystko praktycznie.
Wcześniej miałem Emperor'a III lecz się spalił ... Ferguson pokazał o wiele lepszą jakość obrazu jak i dźwięku ... fantastyczna obsługa. Teść się uparł i kupił Pioneer'a DV-600 ... rozumiem niby, bo SA-CD i DVD Audio ... jednak do filmów się to nie nadaje ... menu woła o pomstę do nieba, napisów txt nie obsługuje, litery za małe ... no kiepsko . Więc wrzal - zależy do czego chcesz używać - jak do muzy - Pioneer , jak do filmów głównie - to nic lepszego moim zdaniem niż Ferguson na dziś w cenie godziwej nie ma. |
Cytat:
|
Cytat:
i jak cos to biere z allegro :) Dzieki za info :) |
Cytat:
odtwarza wszelakiego typu napisy.txt.sub. itp. to fakt ciut małe nie ma tylu możliwości ich korygowania (kolor,wielkość, pozycja ) ale jakość dźwięku i obrazu powinna być wzorem dla innych producentów :spoko: |
Cytat:
no no i tanszy :) |
Cytat:
hmm.... ja bym wpierw zapoznał sie z tym potem wysuwał wnioski http://www.pioneer.pl/pl/products/42.../overview.html jest kilka różnic więcej wyjść np. 400 brak optyka i z tego co wiem 600 jest oparta na innym chipsecie ale narazie szukam info. na ten temat i to prawda cena bo za 600 można kopić kilak EMPERORÓW :D |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
wy/optyk to szczegól -- wrecz drobiazg ( dla większosci) szukaj szukaj ...na jakim chipie dv-400 ma MediaTek 1389FE Załącznik 43769 |
Cytat:
Jeśli chodzą txt to proszę o receptę,bo na teścia 600tce nijak nie działają. adbok Jeśli chodzi o USB to rzeczywiście przycinają się na wolniejszych pendrive'ach ... jeśli zainwestuje się w coś szybszego to to 1.1 pociągnie - czasem gdy akcja żywsza to się przytnie, ale nadgoni. Jednak ja i tak wszystko w z płyt oglądam, a pendrive tylko sprawdziłem, czy gniazdo działa. Nie używam gniazda USB w tym odtwarzaczu. |
Cytat:
Tylko dlatego ze siostra w domu nie ma nagrywarki dvd :( to sprawa sie komplikuje ;/ ;( |
Cytat:
powlozeniu zatwierdz ENTER i czekaj u mnie to trwalo ponad 3 min. jak wyjedzie szflada wyjmij plytke i nadal czekaj 1. menu jest po polsku 2. sa polskie czcianki 3. wyswietla*.txt jak ty juz wczesniej powiedziales menu jest ubogie ale jest bardzo przejrzyste co do napisow trzeba je po zaladowaniu filmu wlaczyc z pilota "sub" nie koniecznie nazwa pliku i filmu z napisami musi byc taka sama |
Dziękuję za receptę :)
|
A jam mam dwie Manty:
cesarza 1 nie może zarżnąć synek - a to już chyba czwarty roczek leci :P, cesarz 2 jest mnie eksploatowany, ale obie sztuki są bezbłędne :spoko: Podobno najgorszą opinię ma cesarz 3:> a najlepszą 4 ;) |
Forum Manty jest tu: http://www.manta.info.pl/index.php
|
EIII to kiszka jest lecz zakup modelu Prince II znacznie poszerza liczbę używanych przez człowieka przekleństw i powoduje dziwną agresję.
Wystarczy poczytać forum Manty. Kuzyn miał - po 1.5 tyg nadawało się to na śmietnik ... praktycznie każdy odtwarzacz z tego modelu miał wadę techniczną napędu - do czego przyznała się Manta - jednak wypuszczenie tego na rynek bez jakiegokolwiek wstępnego przetestowania (nie sprawdzenia czy działa przycisk on/off) to kpina. |
Zakupilem wlasnie fergusona na allegro za 319zl :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Witam.
Czy ktoś jest mi w stanie pewniacko odpowiedzieć, czy wiwa hd-128 (lub 228) ma wbudowany dekoder DTS , czy jest to tylko wyjście, tzn. czy przy odtwarzaniu płyty CD nagranej w DTS na wyjściu 5.1 pojawi się zdekodowany sygnał analogowy i wtedy dekoder DTS w wzmacniaczu jest zbędny? Pytałem w kilku sklepach i serwisach i otrzymuję skrajne odpowiedzi. Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na odpowiedź. |
aleś mnie zażył:sciana:
nigdy nie odtwarzałem płyt muzycznych w DVD od tego mam wieżę tzw. stereo |
@Zetoxa
tylko ze jemu chodzi o całkowicie coś innego ma na myśli CD nagrana w formacie DTS a tego raczej zwykły CD nie łapie bo do tego jest potrzebny cyfrowy dekoder albo tak jak pyta @k1krist DVD z wbudowanym dekoderem DTS moim zdaniem w 99% będzie działać bo wszystkie tego typu wynalazki WIWA manta etc. maja wbudowane dekodery ale jakość takiego dźwięku zdekodowanego przez takie DVD jest tragiczna |
Chipset ma wbudowany dekoder DTS. Pozostaje więc kwestia BIOSu.
DTS jest objęty licencją - więc producent sprzętu musi ją kupić. Zarówno WiWa jak i Manta nie wykupiły licencji - bo wtedy sprzęt byłby droższy o parenaście dolarów. Więc pozostają dwie drogi: 1. WiWa udostępniła firmeware ze sprzętowym dekodowaniem DTS a Manata konsekwentnie NIE, 2. Mijając licencję obie firmy wprowadziły wyjście optyczne do podania sygnału w DTS na zewnętrzny wzmacniacz. Zakłada się, że zewnętrzny wzmacniacz ma dekoder DTS i tym samym problem licencji jest u kogoś innego. :czytaj: @Zetoxa: DTS to ile mnie pamięć nie myli to 24 kanały... Nieźle przywaliłeś z tym stereo - brakuje tylko koloru. Dla wtajemniczonych: w czasach komuny były programy z np. koncertami: obraz do odbioru w telewizorze kolorowym (np. Rubin) a dźwięk przez radio stereo np. Kleopatra. ;) |
Dzi***281;ki za b***322;yskawiczn***261; odpowied***378;. Seku w***322;a***347;nie o to mi chodzi. Czyli filmy w DTS te***380; wupluje? Jako***347;***263; tragiczna to co to oznacza, b***281;d***261; szumy, trzaski, brak pasma, zniekszta***322;cenia czy te***380; g***322;o***347;niki b***281;d***261; si***281; odzywa***263; przypadkowo?
A mo***380;e kto***347; wie jakie DVD zrobi to dobrze, bo opr***243;cz wiwy i jej podobnych innego nie znalaz***322;em, a wzmacniacz mam ok (mimo,***380;e nie mia***322; jeszcze DTS) i nie chcia***322;bym go wymienia***263;, a DVD musz***281;, bo zdech***322; laser. esem czyli na wiwie da si***281; to odczyta***263; tylko trzba za***322;adowa***263; z ich strony nowy soft (firmeware)? Czy tak? |
@esem
mia***322;em Emperora III i Bellwoda 301U i z obu by***322;o s***322;ycha***263; d***378;wi***281;k w formacie DTS na zwyk***322;ym telewizorze po kablu EUR czyli domniemywam ze mia***322;y dekoder DTS je***347;li chodzi o wyj***347;cie cyfrowe w cytowanej wiwie,manta,bellwod to jest i dzia***322;a tylko ze z moich obserwacji wynika ze sygna***322; puszczany na to wyj***347;cie ju***380; jest zdekodowany bo mo***380;na sterowa***263; regulacja g***322;o***347;no***347;ci z odtwarzacza DVD co do jako***347;ci dziw***281;ku jest jak by z za ***347;ciany gra***322; przyt***322;umiony wysokie jak i niskie tony s***261; obci***281;te tyczy sie to tak samo zwyk***322;ego ods***322;uchu AUDIO-CD wszystko zale***380;y do jakiego zestawu jest podpi***281;te owe DVD bo je***347;li jest to zestaw kolumn 5.1 za 500-1000pln to raczej nie s***322;ycha***263; r***243;***380;nicy |
Mam dwie manty I i II, obie nie mają DTSu po analogu :taktak:
Nie wypowiadam się jak u konkurencji, wiem z netu, że WiWa będąca odpowiednikiem Manty II wypuściła soft z nielegalnym dekodowanie DTSu po analogu :czytaj: Czyli szukaj wiedzy na stronie WiWa :czytaj: P.S. Mój synek nie jest w stanie zarżnąć Manty I a chodzi po kilka godzin codziennie :taktak: Czyli mój plan aby mu przekazać Manta II a sobie kupić np. Manta V pali na panewce (( |
bellwood ma wbudowany dekoder DTS tak podaje producent
http://www.bellwood.pl/:czytaj: no ale nie polecam go nikomu działa wolno filmy w div-x w DD dźwięk nie nadąża za obrazem przez USB divx tylko kiepskiej jakości idzie płynnie bo z wysokim bitrate zwalniają co do Wiwa HD 128 to jest tylko cyfrowe wyjście dźwięku DTS czyli trzeba mieć do tego cyfrowy dekoder no to trafiłeś na dobry egzemplarz Manty :) |
Dzięki wszystkim za inforamacje. Chyba będę musiał przeprosić się z moim starym Samsungiem i wymienić mu laser. Na stronie Wiwy nawet nie wspominają o DTS ( chyba,że najnowszy soft dekoduje DTS, ale nic otym nie piszą). Jak ktoś ma wiwę z najnowszym softem i płytę CD nagraną w DTS i jest mi w tstanie wyraźnie powiedzieć, że w tym momencie w analogu wychodzi dźwięk to będę mu niezmiernie wdzięczny. Poki co odpuszczam sobie Wiwy i im podobne.
|
Cytat:
Powiem jedno. Nie mam z nim zadnych problemow :) Wszystko chodzi idealnie, nic nie zacina, nic sie nie wiesza:) Moge go polecic :spoko: |
@adbok, a dzia***322;aj***261; Ci napisy txt w formacie klatkowym (np. z serwisu napisy24)?
U mnie za nic w ***347;wiecie :| Musz***281; je przerabia***263; na format czasowy. |
dvd czy xbox
chciałem zakpić odtwarzacz dvd z divx i mam dylemat. Prawie zdecydowałem się na Bellwooda 301u , ze względu na niską cenę , dużą popularność oraz pozytywne opinie. Co wy myślicie o tym odtwarzaczu.
Co do dylematu , no właśnie. Pomyślałem, że można by zamiast tego kupić xboxa i używać xbmc. Ale gdzieś przeczytałem , że jakość divxów jest na xboxie wyraźnie gorsza niż na np. mantach czy bellwoodach. Bujda czy coś w tym jest? Co do xboxa - miałby on również pełnić rolę normalnego dvd. Czy xbox jest głośny / nagrzewa się ? Oraz jak wygląda odtwarzanie normalnych filmów dvd ? Elegancko odpala się je w xbmc czy są z nimi jakieś problemy (xbox ma podobno słabe czytniki czy coś)? Aha kupując xpudło na pewno byłoby ono bez gwarancji , stąd pytanie - czy jest to sprzęt awaryjny lubiący stroić "figle"? z góry dzięki za odpowiedzi |
kup Wiwę 128 z USB,
stajnia Bellwooda:spoko: PS. Smartek, ani słowa:niepow: |
A czym ta Wiwa różni się od Bellwooda ? Bo akurat wizualnie bardziej mi pasuje to drugie.
|
ciutkę nowszy model,
łyka każde badziewne płyty:spoko: |
Co sądzicie o DVD Samsunga? Znalazłem do wyboru kilka modeli z HDMI:
1080P, HD860, HD870 (w zestawie jest kabel HDMI, ale czy dobrej jakości?) oraz P370. Który wybrać? No i drugie pytanie, co do Samsunga. Jak u nich z DiVX-ami? Wiem, że czytają napisy txt, ale czy jest możliwość regulacji ich położenia i wielkości (jak w Mancie), względnie, czy są na tyle czytelne, że nie trzeba siedzieć z nosem w ekranie? Pozostaje też kwestia VCD. Z tego, co czytałem Samsungi mają z tym problemy. |
Co do Bellwooda - mam już kilka lat wersję 301A i chodzi dość dobrze. Czasem coś mu odbija ale rzadko. Wielką zaletą jest fakt czytania napisów wszelakich - tych z Hataka szczególnie. Nie kupowałem wersji 301U (z USB) bo moja chodziła dobrze. Teraz mamy 2 nowe wersje - 308 i 311 - z USB i HDMI ale to już nie ten konserwatywny, stary Bellwood. Obudowa slim (dwa typy - dluższy i krótszy), napęd slim, cienka, przezroczysta tacka. Nie bardzo mi się podoba. Nie wiem jak z napisami - podobno chodzą jak na starym ale pewnosci nie mam. Kiedy będę miał LCDka, bęe musiał dokupić chyba jednak tego Belka, dopóki nie dorobię się Media Centera. Żeby mieć TV połączony z DVD przez HDMI. Ale wygląd mi się nie podoba.
Co do Samsunga - nie wiem czy z napisami u nich tak dobrze jak w Mantach, Belkach, Wiwach. To są firmowe odtwarzacze DVD. Xvid jakby na doczepkę. Być może jakość skalowania do 1080p mają lepszą niż te wymienione poprzednio ale pewnie i tak nie jest to jakość Denona za 3000 zł. Poczytaj o Samsungu : http://www.samsung.com/pl/support/do...Type=D&vType=R |
Trzeba sobie wyraźnie powiedzieć, że odtwarzacze DVD takiej i siakiej marki to nic innego, jak gotowe zestawy czytnik + płytka drukowana + chipset. Obudowa z logo jest od producenta. Albo i też nie. Dlatego mamy na rynku coraz więcej odtwarzaczy o egzotycznie brzmiących markach, jakieś simbio, trak i inne.
Tu mamy przykład http://esstech.com/products/AVplayer...F%20080103.pdf Gotowe zestawy robią przede wszystkim 2 firmy: ESS i Mediatek. ESS najprościej rozpoznać po pilocie http://pclab.pl/art14625-6.html Właściciele Mant być może się teraz zdziwili, że ich pilot jest bardzo podobny. Mediateka poznaje się po charakterystycznym menu http://pclab.pl/art17942-2.html Są też inne zestawy: http://www.searchlores.org/DVDplayer...espondence.txt Tutaj gościu poleca zestawy Zorana http://forum.purepc.pl/index.php?act...&f=31&t=252233 Niestety, nie należą one do najtańszych. Dla zwykłych ludzi jest ESS i Mediatek. Jak widać z linków, odtwarzacze na mediateku mają sporo opcji. Naprawdę sporo. W większości są one nieprzydatne, ale czasem źle nagrany film można naprawdę poprawić pod względem jakości obrazu. Przestawianie czcionek też się przydaje. Poza tym zestawy mediateka mają pewną zaletę - dobre napędy. W przypadku ESS dostajemy ładne menu, mało opcji i napęd w stylu manty - najczęściej się psuje. Oczywiście powyższa reguła nie zawsze się sprawdza, ale warto ją mieć na uwadze ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Fajnie ale ja wolę Popcorna czy też egreata gdzie bez konwersji oglądam mkv 1080p i 720p oraz divx/xvid. No ale w taką przyjemność inwestujemy jakieś 800 zł plus HDD (co najmniej 120 GB).
A co do XVID HD - to w ogóle gdzieś leży na sieci ??? MKV rządzi... |
za 800 to ja go moge sprzedac z dyskiem 500gb :)
|
Ja mówiłem o nowym sprzęcie. A ponieważ posiadam eG, niestety nie kupię go od Ciebie ;). Ale pewnie ktos kupi.
|
A co do XVID HD - to w ogóle gdzieś leży na sieci ??? MKV rządzi...
MKV rządzi to prawda, jednak jak wejdziesz na wyszukiwarkę stron Txxxxxxch i wpiszesz DivX 720p to się zdziwisz... :> Oczywiście że w przyszłości nawet BluRay'e będą mieć DivX Plus, czyli suport plików natywnych MKV, ale dalej mówimy o cenie. Znam PopCorn Hour, KISS'a, Dune HD.. ale pokaż mi odtwarzacz dla "ludu" który pozwoli na czytanie plików HD natywnie oprócz Manty, Fergusona i LG (najdroższe w zestawieniu) |
Jaki odtwarzacz DVD do 300 zł?
Witam. Zamierzam kupić nowy odtwarzacz DVD w cenie do 300 zł, interesuje mnie żeby odtwarzał bez problemów filmy w formacie .avi (Dvix, Xvid) + napisy w różnych formatach dla mnie to bardzo ważne bo większość filmów jakie mam to avi + napisy, mam kogoś w rodzinie z wadą słuchu dlatego ten format i napisy są ważne USB tez mogłoby być do oglądania filmów z dysku. Żeby można było powiększyć albo zmniejszyć napisy a także przesunąć góra/dół. HDMI nie jest tak potrzebne bo do zwykłego TV podłączę i chyba nie będzie widać różnicy w obrazie. Wiem ze jest dużo w necie na ten temat ale wyszły już nowe odtwarzacze. nowe firmware, więc może coś lepszego się znajdzie, są Bellwoody 311U, nowe Manty, a może Fergusona jakiegoś? Doradźcie mi coś dobrego żebym nie żałował potem bo już się pogubiłem jak poczytałem różne komentarze o odtwarzaczach.
Z góry dziękuję bardzo za pomoc.:) |
|
A czy ten Ferguson D-880 HX posiada płynną regulacje napisów góra/dół? żeby napisy były pod filmem (obrazem). jeszcze jedno czy obsługuje XviD bo tam nie piszą na stronie. na jednym forum znalazłem temat ze on ma jakieś problemy z odtwarzaniem napisów z formacie czasowym chyba, a wszystkie filmy prawie mam z takim formatem i klatkowym {3241}{3290}. wiec jak to naprawdę jest?
|
Jeżeli chcecie poczytać więcej o Mancie i Fergusonie pod kątem suportu plików HD (DivX, Xvid, MKV) to polecam zajrzeć tutaj natomiast jeżeli ma być dodany za darmo soft do konwersji ale w ramach plików HD, to tutaj. :spoko:
Film który pokazuje jakość HD i całkowicie za darmo można znaleźć tutaj http://orange.blender.org/wp-content...thumb-1024.jpg http://http://orange.blender.org/wp-...thumb-1024.jpg |
Jeden z adresów jest poprawny inaczej:
Cytat:
|
zauważyłem że coś ze stroną było nie tak.. poprawiłem
|
Witam
Mój stacjonarny otwarzacz DVD Philips którego kupiłem ok. 8 lat temu dziś wyzionął ducha, więc postanowiłem pomyśleć nad kupnem nowego. Oto moje wymagania: - odtwarzanie filmów skompresowanych w Xvid i Divx. głównie będę na nim oglądał oryginalne filmy DVD (mam ich całą masę) lecz czasami może się trafić jakiś Divx - bezproblemowa obsługa polskich napisów we wszystkich popularnych formatach - trawienie płyt DVD+R/-R/+RW/-RW i CD tak samo. - dekoder DTS i Dolby Digital - bez blokady regionalnej, bo mam pare filmów DVD sprowadzanych z zagranicy - dość niezawodny i bezawaryjny. będzie często eksploatowany Ma to być solidny sprzęt. Co możecie mi polecić z czystym sercem i za jaką cene? Z góry thx za odpowiedź :D |
No właśnie -za jaką cenę? :pytanie:
Ile masz do wydania? :> |
Cena nie gra roli. Dam tyle ile będzie trzeba byleby był dobry :D
|
Proszę o jakieś propozycję, bo chcę zakupić nowy odtwarzacz już w poniedziałek. Chcę sprzęt jak najwyższej jakości :)
|
Sytuacja na rynku bez zmian:
Upadająca Manta :taktak: Jak zawsze nędzna WiWa :nie: Odgrzewany dinozaur Belwood ;) Niezły Fergusson :> A dalej to już duża kasa :czytaj: |
No to zaproponuj jakiś markowy. Zapłacę ile trzeba :P
|
Cytat:
Była dyskusja o nim wcześniej :czytaj: Spełni Twoje oczekiwania :taktak: Mam takowy i polecam :taktak: |
jesli cena nie gra roli to lepiej wziasc blu ray
|
esem, polecasz jakiś konkretny model Ferdka? Ile mam przygotować kapusty? :]
Zakupiłbym odtwarzacz Blu-ray, ale poczekam aż bardziej rozpowszechni się ten format i będzie więcej filmów. DVD jak na razie mi wystarcza :D |
JAk masz kasę, kup Toshiba XDE 500 do DVD za 500 zl i jakiegoś Bellwooda do Divx. Toshiba to ostatni hit sezonu. "Poprawia" obraz z DVD. Podobno niezła.
|
Cytat:
|
esem, Wiwa-128 usb hula u mnie i u teściowej:spoko:
czyta każde porysowane badziewie:taktak: |
Poczytałem sobie trochę i chyba zdecyduję sie na ten właśnie sprzęt. Nie posiada on blokady regionalnej? To dla mnie dość ważne
|
A miał ktoś doczynienia z tym http://www.korr.pl/new/index.php?opt...d=92&Itemid=57 ? Opis wygląda nawet zachęcająco. Co sądzicie o KORRach?
|
Cytat:
Nie ma HDMI (wyjścia), Nie wiadome USB - jak 1.1, to kicha (sztuka dla sztuki) :> |
Cytat:
|
Racja. Coś podejrzanie tani ten KORR się wydaje, a szajsu kupić nie chcę. Chcę kupić raz a porządnie. Bellwoody trzymają dosyć poziom?
|
Cytat:
|
Ok. Mam wykiszone 2000 zł. Teraz nie wiem co wybrać: Belwooda czy Ferdka. Muszę się z tym przespać
|
ten Korr to przecież jedna rodzina z belwoodem i wiwą
czyli usb 2.0, bierz za te pieniądze. tutaj jeszcze taniej http://www.electro.pl/produkt-KORR_D...-64369,19.html |
a moze toska sd-580?
|
Nie rozumiem tych co starają się wciskać stary sprzęt, i to taki który jeszcze nie suportuje plików High Definition. Korr, Wiwa, Bellwood... zawsze walczył ceną.. przy obecnym złotym, który stracił względem dolara aby utrzymać sprzedaż trzeba będzie znów pewnie poszukać gorszych komponentów (tańszych). Wystarczy porównać pierwsze Bellwoody..z obecnymi..
Definitywnie albo LG, Ferguson albo Manta. 90% całego HD to jest MKV, dzięki prostemu konwerterowi, będzie można te pliki właśnie w HD (zapomnijcie o SD) obejrzeć na tych odtwarzaczach.. Zanim pojawi się BluRAy z DivX Plus'em, czyli suportem pełnym MKV i wstecznych formatów, to i tak nic do 300 zł nie będzie w stanie dorównać tym odtwarzaczom |
dawno tu nie zaglądałem ale owego czasu miałem ten sam dylemat i tak
1. wszystko zależy do czego owe DVD będzie podpięte i do jakiego TV/LCD/PLAZMA 2. jeśli mówimy o podłączeniu EURO,svideo,chinch i odsłuch audio z głośników z TV to moja rada jest brać co najtańsze i czyta wszystkie formaty 3. sytuacja wygląda inaczej jeśli mówimy o podłączeniu do TV po HDMI i odsłuch audio digital tutaj zauważyłem już przewagę firmowego odtwarzacza a mianowicie w moim wypadku jest to Pioneer DV600 (z modyfikowanym FW) a. kwestia audio już gdzieś o tym pisałem tanie odtwarzacze nie mają licencji na dekodowanie DD i DTS jest to wszystko przetwarzane programowo i jakość takiego dźwięku jest o wiele gorsza jak niż w przypadku jak to odbywa się za pomocą dekodera sprzętowego sprawdzałem to na przykładzie belwooda 311U dźwięk był przytłumiony,brak dynamiki itp. w obu przypadkach podłączenie VIA optical b. kwestia obrazu aktualnie mam Samsunga T240HD do którego mam podpiętego Pioneera via HDMI umożliwia on sprzętowy upscaling do 1080p i wydawało mi się ze jakość DVD 576p. zawsze będzie taka sama ale jednak nie widać różnice po przeskalowaniu szczególnie na kopi 1:1 DVD9 dobrze nagranego filmu i miałem okazje mieć Mantę DVD-056 tak samo podpięta po HDMI po przestawieniu na upscaling do 1080p po 10sec. ustawienia ciągle wracały do fabrycznych na 576p. obraz był nie dokładnie zeskalowany obcinało boki jak napisałem wszystko zależy co kto chce osiągnąć z danego sprzętu ja główny nacisk kładę na jakość dźwięku i wydanie prawie rok temu niespełna 1000zł za tego Pionnera uważam dobrze ulokowane ma USB ale nie wiem czy z niego 2x korzystałem div-x czyta z napisami ale tez nie wiem czy max 2 na nim odtwarzałem :D |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:35. |