Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) Tematy poświęcone stacjonarnym nagrywarkom, odtwarzaczom audio/video oraz sieciowym odtwarzaczom multimedialnym. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
06.05.2010, 01:08 | #1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.08.2007
|
Panasonic DMR-E50 i problem z dyskami DVD-RAM
Witam,
Otóż posiadam nagrywarkę stacjonarną Panasonic DMR-E50 i mam problem z płytami DVD-RAM - nagrywarka nowiutką płytę DVD-RAM widzi jako zamkniętę/kłudeczka bez możliwości sformatowania jej - walczyłem z różnymi firmami nawet Panasonici nie działają - może teraz produkują jakieś inne płyty niż kiedyś i jest jakaś nie kompatybilność? Żeby było śmiesznie to serwis Panasonic Polska nie umie mi pomóc - rozkładają recę i mówią nie wiemy! :-) Proszę o pomoc - pozdrawiam, Piotr! |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
06.05.2010, 01:46 | #2 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
|
Jest kilka możliwości:
-nagrywarka obsługuje płyty o innym indeksie niz europejski 2,4x i 4x. Np. japońskie 12x. -płyty sie niesformatowane. -płyty nie występują w bazie nagrywarki. (update firmware) Instrukcja wspomina, ze płyty DVD-RAM mogą być niekompatybilne i należy sprawdzić które działają. O tej godzinie więcej pomysłów nie mam .
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
07.05.2010, 23:41 | #3 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.08.2007
|
Cytat:
- nie chodzi o inny index gdyż DVD-RAM działały jak kupywałem w 2005 roku - płyta nie sformatowana - no właśnie ta nagrywarka powinna sama ją sformatować a pisze że płyta jest zabezpieczona - dziwne podejrzewam że nowe DVD-RAM aktualne nie pasują - płyty nie występują w bazie nagrywarki - możliwe bo ostatni firmware jest z 2007 roku i to chyba będzie to - niestety sprzęt się zestarzał! Najśieszniejsze jest to że używam płyt oryginalnych Panasonica :-) Poszukam może są wersje beta firmware ale wątpie. Pozdrawiam, Piotr! |
|
08.05.2010, 00:01 | #4 | |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
|
Cytat:
Czy dobrze rozumiem - płyty DVD-RAM z 2005 roku działały, a obecne nie!!! Czyli jak dobrze rozumiem, chodzi o brak indexu płyty w firmware nagrywarki i prędkości nagrywania. Ówczesne płyty miały maksymalny index 2,4x obecne sa indexowane minimum 4x, być może chodzi właśnie o to. Inna rzeczą jest naturalne zużycie lasera, ale objaw trochę nie pasuje. Proponuje zdobyć płytę z indexem 1-2,4x i sprawdzić czy nagrywarka zadziała.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
21.02.2012, 15:50 | #5 |
|
Mam ten sam problem. U mnie zdobyłem płytę z indeksem 2 ale dalej sprzęt jej nie widzi, komunikat płyta czysta ale zabezpieczona. Stara płyta nie daje się sformatować (komunikat unformat) w tym sprzęcie. Inne płyty DVD-R, są rozpoznawalne bez problemu, nie wiem co dalej robić? Może ktoś pomoże.
|
|
|
Podobne dyskusje | ||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Problem z DVD po kompresji DVD Rebuilderem! | SebNET | DVD-Video | 16 | 28.06.2006 21:05 |
problem z nagrywarką dvd | marmur | Napędy optyczne CD | 1 | 10.02.2006 11:13 |
Problem z nagrywarka DVD Liteon 16X 16h5s | sovi | Napędy optyczne DVD | 3 | 12.01.2006 00:41 |
Jeżeli ktoś zna angielski perfekt proszę przetlumaczyć | memorando | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 1 | 17.05.2003 11:41 |
jakie sa minimalne wymagania do TEAC***39a W54e? | bboy | Napędy optyczne CD | 5 | 23.01.2001 01:38 |