![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) Tematy poświęcone stacjonarnym nagrywarkom, odtwarzaczom audio/video oraz sieciowym odtwarzaczom multimedialnym. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.01.2004
![]() |
pilot uniwersalny
Witam potrzebuje pomocy kupiłem pilota uniwersalnego zeby obsugiwał mi wszystkie sprzęty a nie ukrywam ze mam 6 pilotów i to jest meczace ale za diabła nie moge dojsc jak go ustawic moze ktos ma takiego pilota
pomocy powiedzie mi panowie jak wrzucic fotke na forum Ostatnio zmieniany przez ikar39 : 11.12.2004 o godz. 20:36 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
zalacznik dodaje sie w zaawansowanej edycji posta i kliknieciu "zarzadzanie zalacznikami", ale cos od kilku dni zglaszane sa z tym problemy, chyba sie popsulo cos na forum, trza poczekac az naprawia
pilot powinien miec chyba jakas instrukcje, a ustawiac go trzeba dla kazdego urzadzenia osobno, moj trzeba bylo uczyc przytrzymujac ktorys przycisk, tylko bylo to dosyc dawno, pilot zostal u dziadkow i nie pamietam, jak to dokladnie bylo zobacz moze na elektroda.pl
![]() |
#3 | |
Kto pyta nie błądzi...
Data rejestracji: 08.11.2004
![]() |
Cytat:
jak znam życie to pewnie taki za 20zł z marketu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
![]() |
-
pilot kosztował 20euro i jest z wyswietlaczem ciekło krystalicznym na dotyk fukcji ma od licha a instrukcje mam po szwabsku
dlatego chciałem wrzucic fotke zeby mozna było zobaczyc ffariat moze mi podasz meila albo gadulca to wysle ci fotke jak wyglada Ostatnio zmieniany przez ikar39 : 11.12.2004 o godz. 15:32 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Kto pyta nie błądzi...
![]() |
Cytat:
![]() nic mi to nieda ze zobacze jak wyglada bo na odleglosc nic CI z nim nie zrobie...
![]() |
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
![]() |
jezyk umiem ale angielski a ze szkopem ledwo co sie dogadałem na temat tego pilota tak to jest czego nie ma w polsce trzeba kupowac gzies indziej
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Kto pyta nie błądzi...
![]() |
a po co CI był pilot z takimi bajerami ?
MAK spokojnie by Ci wystarczyl i tanszy by był...i masz po polsku i z gwarancją.
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
![]() |
ok wszystko w porządku ale ja ma 7 pilotów to troche denerwuje nie wiem czy jakis polski dał by rade
tak wygląda ten pilot chyba mi zostało sciągnąć słownik polsko niemiecki i przetumaczyć Ostatnio zmieniany przez ikar39 : 11.12.2004 o godz. 20:41 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Kto pyta nie błądzi...
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
pilot ?
nie wiem jak z twoim ?
ale ja mam z logitech..... http://www.logitech.com/index.cfm?PA...9&languageid=1 i tam po zalogowaniu , (na zdjeciu) masz wszystkie opcjie,co i jak ma byc obslugiwane ! nawet ubgrade firmware!, wiec trzeba to wszystko zrobic na ich stronie nastepnie sciagnac do pilota i wszystko dziala jak trzeba-----podejrzewam ze podobnie jest u ciebie ?. jest jakies gniazdo na usb ![]() ![]()
![]() Ostatnio zmieniany przez zorg : 04.03.2010 o godz. 11:55 |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Stały bywalec ;)
![]() |
-
jest podczerwien do odbioru
ŁADNY TEN PILOCIK |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guru
Data rejestracji: 01.08.2007
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ponieważ temat jest dość stary, więc postanowiłem go odświeżyć. Chciałbym sobie sprawić jakiegoś pilota uniwesalnego. W czwartek w Lidlu ma być do kupienia:
![]() Nie wiem czy warto kupić. A może ktoś z Was używa uniwersalnego pilota i mógłby coś polecić. Dobry byłby chyba taki, który posiada opcję komend "makro". EDIT: ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez romanesco : 29.09.2008 o godz. 10:07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A gdzie, przepraszam, mia***322; si***281; znale***378;***263;?
Pilot wygl***261;da niczego sobie, ale jako***347;***263; wykonania b***281;dzie mo***380;na oceni***263; dopiero bior***261;c go do r***281;ki. Tak, pilot uniwersalny to podstawa - nie wyobra***380;am sobie teraz korzystania z 5 pilot***243;w do sterowania sprz***281;tem AV. Bawi***322;em si***281; i mog***281; poleci***263; piloty z serii Logitech Harmony, ale s***261; one drogie. Nawet bardzo. Dlatego warto obejrze***263; tego lidlowskiego - na pewno nie ta klasa wykonania, ale je***347;li b***281;dzie spe***322;nia***322; swoje funkcje, to 30zet ma***380;na od***380;a***322;owa***263; ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guru
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guru
Przedmiotem testu jest pilot uniwersalny, zakupiony w LIDL***8217;u.
![]() Na początku postanowiłem zaprogramować pilota do sterowania telewizora firmy PHILIPS. Aby pilot działał, musi mieć wprowadzony do pamięci kod danego modelu urządzenia. W wykazie, do telewizorów PHILIPSA było kilkanaście tych kodów. Aby ułatwić sobie programowanie, postanowiłem użyć opcji automatycznego wyszukiwania kodu. Włączyłem telewizor, uruchomiłem procedurę i po kilkunastu sekundach na wyświetlaczu pilota pojawił się napis SUCCESS. W tym momencie telewizor zareagował samoczynnym przełączeniem się na inny kanał. Postanowiłem przetestować działanie przycisków i tu rozczarowanie. Nic nie działa. Sprawdziłem jaki kod wyszukał pilot. Był to kod 0025. Co ciekawe, w wykazie nie ma kodu o takim numerze. W takim przypadku postanowiłem wpisać kod ręcznie i to taki, który w wykazie był najbliższy tego wyszukanego. Kod z wykazu to 0020. Sprawdzam działanie przycisków i ... wszystko śmiga jak należy, poza jedną rzeczą. Nie chciały działać przyciski tematyczne teletekstu (czerwony, żółty, zielony, niebieski). Pozostałe działały prawidłowo. W takim przypadku wykorzystałem procedurę uczenia. Ustawiłem piloty naprzeciwko siebie i przesłałem sygnały przycisków z oryginalnego pilota do uniwersalnego. Wszystkie sygnały zostały bezproblemowo odebrane i zapamiętane. Od tej chwili wszystkie przyciski działają i sterują telewizorem poprawnie. Na koniec mała uwaga: przynajmniej w moim przypadku, funkcja automatyki nie zadziałała poprawnie albo też mam model, do którego kodu nie było w bazie pamięci pilota. Następnie zabrałem się do programowania pilota aby obsługiwał amplituner YAMAHA. W bazie kodów było ich tylko kilka. Włączyłem automatykę i znów rozczarowanie. Okazało się bowiem, że funkcja ta działa tylko w odniesieniu do telewizorów. Do innych urządzeń trzeba kody wklepywać ręcznie. A w instrukcji ani słowa o tym nie ma. Po kilku nieudanych próbach wklepałem ostatni kod z wykazu. Zadziałało. Było trochę problemów z funkcjami, bo większość tych z oryginalnego pilota nie miało dokładnych odpowiedników w uniwersalnym. Trzeba było przetestować wszystkie przyciski i spisać sobie, co gdzie jest i pod jakim przyciskiem. Coś tam musiałem też douczyć ale również przebiegło to bezproblemowo. Ostatnie było programowanie do sterowania odtwarzaczem CD/DVD firmy YAMAHA. Przebiegło ono podobnie jak w przypadku wcześniej opisywanych urządzeń. Pilot posiada też funkcję MACRO, pod którą można zaprogramować sekwencję kilku poleceń. Działa to poprawnie. Konkluzja: Za małe pieniądze otrzymujemy naprawdę dobre urządzenie, które z powodzeniem może konkurować z produktami znacznie droższymi i znanych firm. Poza małymi, drobnymi niedoskonałościami można śmiało polecić zakup tego pilota. Ostatnio zmieniany przez romanesco : 05.01.2009 o godz. 14:44 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|